Нова рубрика! Влиянието на зодиака  Близнаци
Близнаците не могат да се задоволят...

Седмичен хороскоп


Рубриката се води от aстролог Марияна Петрова
horoskop-astrom.com

Овен Телец Близнаци Рак
Лъв Дева Везни Скорпион
Стрелец Козирог Водолей Риби

За седмицата:
22.12.2014 - 28.12.2014

Новата седмица стартира с Новолуние в Козирог. Интересен е фактът, че то се случва в първия градус на тази зодия. Това е уникално събитие и послание, подсказващо, че неща свързани с нашия социален статус действително ще трябва да бъдат обновени и дори променени от “корен”. Както знаем Новолунието задава тон за целия следващ месец, а той под влияние на доста провокации обещава да бъде “знаков”, трансформиращ и повратен за дълго време... Събитието е символизирано от “войн готов да се сражава до смърт в бурно море”. Но накрая на приключението остава самотен и ранен. Ако интерпретираме картината, то тя ще ни разкрие, че ще се изострят противопоставяния, но те няма да доведат до нищо добро... През настоящия период ясно се налага енергията на Козирог- четири планети транзитират през този сектор. Отправената енергия е хладна, опитваща се да ни насочи към “конструктивни съждения” , които да защитят позиции във вид йерархия- в един по-общ смисъл, да утвърдят авторитет, да създадат ред и визия за имидж, социален статус и т.н. Подобни теми ще са водещи и ще се обсъждат, със съответното отражение в частния или обществения живот. Твърде вероятни са новини, които ще оставят дълбок отпечатък в съзнанието ни или пък ще имат широко отражение в начина ни на живот. Някой от тях ще са като “изстреляна стрела” – бърза и неочаквана...Остава да се надяваме, че ще е в подходящата посока и без сериозни последици. Осъзнато или не ще сме по-склонни да си слагаме “бариери”. В позитивен план тенденцията ще ни предпазва от грешки, ще ни помогне да виждаме действителността “чиста” и без всякакви украси, а в негативен- реализмът е способен да охлади и най-разпалените чувства, да провокира песимистични нагласи и т.н.


Марс от полето на Водолей ще усилва ролята на групи от хора, които ще са по-склонни да се обединяват, да действат спонтанно и неуправляемо. В тях задължително ще се налага или ще просперира една по-агресивна личност. Тук се имат предвид различни колективи- семейства, колеги на работното място, отношения в партии, между други големи общности, като държави например... Започването на нови романтични връзки сега не е желателно, но за това пък могат да се породят/проявят много спонтанни приятелства...


Родените през седмицата /особено в понеделник и вторник/ ще обновят качествено начина си на живот. Препоръчително е да зададат направление, поне на идейно ниво още от рождения си ден.


В понеделник и вторник сме под влиянието на Новолунието, традиционно сега тонусът не е много висок. Преобладава усещането, че сме “принудени” да действаме по определен начин, ограничени сме в своята свобода и избор- в пряк или преносен смисъл.


В сряда и четвъртък получаваме като подарък Луна във Водолей- по празниците тази позиция ще ни активира- доста неочаквани известия от близки и не толкова близки лица, от стари другари и т.н., които ще разведрят и разнообразят атмосферата. По всяка вероятност повечето ще прекарат празничните дни в по-шумни компании или ще почувстват вътрешен порив да общуват, да обменят мисли и настроение с по-голям кръг от познати. В този смисъл- приятни изненади за мнозина...


В петък Луната навлиза в Риби и преминава през Нептун. Ако имате махмурлук, за съжаление ще е тежък. Така или иначе ще сме по-разсеяни и отпуснати, ще имаме подчертана нужда от психическа и физическа почивка.


Интуицията обаче е много силна. Подходящ ден да “надникнете в бъдещето”, като се вслушвате в интуицията си, доверявате се на сънища или други “знаци” на Съдбата. Обграждайте се само с позитивно настроени хора, защото сме по-лабилни и уязвими към чужда енергия. Сатурн преминава от Скорпион в Стрелец! Това е изключително важно астрологично събитие и на него ще отделим специално внимание в отделна статия!


В събота тенденцията продължава, но в по-мек вариант.


В неделя Луната в Овен ще ни дари с нов импулс за действие, ще подейства “съживително” със своя огън и ентусиазъм...


Реклама ad

Реклама ad


 

 

loading...