Астрологични статии

астрология

 

Прогноза за България и света през 2009г.

оповестена на 01.12.2008 г. на пресконференция на Българска астрологична асоциация организирана от агенция "София Прес"
 52369 прочитания
 

Кирил Стойчев, председател на БАА

 

 

 

В самото начало държа да отбележа, че става дума именно за прогноза, а не за предсказание или някакъв друг вид гадание, като тази прогноза е изготвена въз основа на движението на планетите и техните позиции в зодиакалните знаци. Отчетени са също така и циклите на планетите, формиращи определена закономерност и повторяемост на икономическите и политическите процеси.


Астрологията е наука, която вече няколко хиляди години изследва съответствията между събитията на Земята и разположението на космическите тела. Благодарение на тези изследвания съвременните астролози могат да правят прогнози за бъдещи събития, чиято точност се приближава до 70-80%.


Ще започна с анализ на световната икономическа криза и нейното отражение върху звездното небе. Две са планетите - Сатурн и Плутон1, чието влияние се свързва с криза и ограничение. Мнозина сравняват сегашната икономическа ситуация с тази от 1929г., която обаче, според астрологичните съответствия, имаше сатурнов характер. Докато настоящата криза свързваме с влиянието на планетата Плутон и е подобна на тази от 1907г., когато отново Плутон е водещият фактор. Тя довежда до създаването на Федералния резерв в САЩ, с предпоставката той да бъде инструмент за предотвратяване или ограничаване на бъдещи кризи. Резултатът от настоящите икономически процеси вероятно ще бъде създаването през идните години на нова международна финансова институция или увеличаване на пълномощията на вече съществуваща такава, с цел да се противодейства на икономическите кризи в световен мащаб.


Продължителността на настоящата Световна икономическа криза ще бъде минимум 2 години. Ще бъдем свидетели на нарастване на безработицата, още фалити на банки и инвестиционни компании. На международните финансови пазари ще цари несигурност. През 2009 год. ще се понижат цените на компютърната техника, софтуера, мобилните телефони, бялата и черна техника. Ще нараства търсенето на стоки от първа необходимост. Очаквам криза във въздухоплаването, спад на полетите, възможни аварии, самолетни катастрофи. Трудности ще изпитва и автомобилната индустрия, спад в производството, плюсът е, че ще се произвеждат все по-икономични и екологични автомобили, с хибридни двигатели. Нови значими научни открития в сферата на астрономията, генетиката, биотехнологиите. Нови технологии за производство на електроенергия от възобновяеми източници или усъвършенстване на вече съществуващите. Сферата на информационните технологии и Интернет също ще е в развитие. По-ниски цени на мобилните комуникации и услуги.


Екологичните движения ще набират сила. Протести срещу глобализацията. Нарастване на озоновата дупка над Антарктида. Климатични феномени: необичайно високи и необичайно ниски температури в различни точки на планетата, наводнения. В политиката: Русия ще се опитва да играе водеща роля на европейската политическа сцена. Възход на левите партии и движения. Намаляване на разходите за въоръжаване в световен мащаб.


В дългосрочен план, следващата значима икономическа криза можем да очакваме през 2017г. Критична за глобалната икономика ще бъде и 2031-2032г.


Нека да видим по какъв начин събитията в световната икономика се отразяват на България и какво бихме могли да очакваме през следващата година. Вирусът на Световната финансова криза зарази и нашата икономика, която макар и набрала инерция през изминалите години, няма нужния имунитет, който да я предпази от глобалните сътресения.


България е под знака на Козирог. През 2008г. през този знак премина планетата Юпитер, чиято символика е свързана с богатството, щастието, късмета и оптимизма. Това доведе до завишени очаквания сред българските инвеститори и някои направиха вложения в акции и фондове, които се оказаха неоправдани след срива на индексите на българската фондова борса. В контекста на казаното, застрашени от икономическата криза са преди всичко тези играчи, направили рискови инвестиции, с надеждата за бърза печалба. Българският народ е консервативен, не е свикнал да живее на кредит, а се простира според чергата си. Именно тези национални качества ще помогнат да преминем по-леко през кризата. Българите живеещи на село са по-имунизирани към икономическите трудности от тези, живеещи в града.


Кризата ще се усети по-осезаемо от хората с високи доходи и тези, чието възнаграждение е обвързано с процент от оборота, както и от българите, надценили финансовите си възможности при тегленето на кредит. Връщането на дългове ще бъде затруднено, поради недостатъчно свободни финансови средства. В така създадената ситуация, най-погрешният ход на собствениците на фирми ще бъде, ако се опитат да запазят нормата на печалба, като намалят разходите за работни заплати. В краткосрочен план това би дало някакви резултати, но в дългосрочен план обрича бизнеса на фалит, или в най-добрия случай на застой. По-правилно е да се намали печалбата, но да се запазят квалифицираните кадри, да се търсят нови пазари за продукцията.


През 2009г. можем да очакваме затягане на кредитирането, ограничение в покупката на луксозни стоки, нови автомобили и нови жилища. Лек спад ще има и в туристическия сектор, който може да бъде и по-сериозен, ако туроператорите не се опитат навреме да привлекат с изгодни оферти българските туристи. В търговията с недвижими имоти ще има по-голямо предлагане, отколкото търсене и това ще доведе до спад на цените, по-значителен при панелните жилища. Причина за това би следвало да бъде и затягането на кредитирането и липсата на свободни финансови средства. Сериозни затруднения очаквам в строителния бранш, в който през изминалите години темповете на нарастване изпревариха нуждите на пазара.


БНБ трябва да продължи да следва политиката, водена от нея досега. Разумно би било, правителството да постави приоритет върху земеделието и животновъдството, да ограничи вноса и да стимулира родното производство.


На този фон през 2009г. в нашата страна предстоят избори за НС. Това, от което българският избирател ще се нуждае, е стабилност и предсказуемост и той би гласувал за политически сили, които биха я осигурили.


В нашият анализ ще разгледаме шансовете на основните политически партии на предстоящите избори. За целта отъждествяваме всяка партия, според нейното поведение и партийни лидери, с някои от планетите в Слънчевата система. Управляващата партия по принцип се отъждествява със Слънцето, както и партиите от лидерски тип. Такава беше НДСВ през 2001г., водена от Симеон Сакскобурготски. Такава партия е и ГЕРБ с лидер Бойко Борисов, който в момента е кмет на София. На предстоящите избори ще бъдем свидетели на сблъсък на две партии от слънчев тип - БСП (като управляваща) и ГЕРБ. Нека да видим на кои планети съответстват и другите участници в политическия живот.


СДС такъв, какъвто е днес, съответства на Меркурий, с който свързваме партиите, в които много се говори, критикува, а по-малко се действа. Такива партии имат малък шанс да минат през 4% бариера.


ДСБ и неговия лидер Иван Костов отъждествяваме с планетата Сатурн. Избирателите биха гласували за такава партия, когато искат да накажат управляващите за техните грешки, т.е. в политическа ситуация подобна на тази от 1997г. Но през 2009г. няма да се повторят тези събития, затова и шансовете на ДСБ да влезе самостоятелно в парламента не са високи. Държа да отбележа, че едно обединение на десните сили в предизборна коалиция, може да им извоюва така желаните места в парламента.


ДПС е партия, която можем да оприличим на планетата Плутон. Нейното влияние ще намалява и тя няма да повтори успехите си от предходни избори. Ще бъде представена в НС, но вероятно не и в изпълнителната власт.


Партия Атака, водена от Волен Сидеров, разбира се свързваме с планетата Марс. Нейният максимален изборен потенциал, като представяне в парламента е около 17%, но той няма да бъде достигнат, защото част от избирателите на Атака ще гласуват за партията на Бойко Борисов, който също е марсова личност.


НДСВ се превърна от партия от слънчев тип, в партия от меркуриев тип, подобно на СДС и поради тази причина нейните шансове да влезе самостоятелно в НС са само теоретични.


БСП, като лява социална партия следва да бъде отнесена към символиката на Луната, но тъй като в момента е управляваща, приема и част от качествата на Слънцето. Тази комбинация я прави основен претендент в предизборната надпревара. Другият основен претендент за спечелването на изборите е ГЕРБ, който обединява в себе си качествата на Слънцето и Марс.


В борбата на основните претенденти, ГЕРБ и БСП, ще спечели този, който в своите послания към избирателите се придържа повече към слънчевата символика – т.е. изгради позитивна предизборна кампания, в която се изтъкват предимствата на собствената програма, издигат се харизматични личности начело на партийните листи, хора, които са се доказали като професионалисти.


Нападките, компроматната война, критикуването на слабите места на противника, ще доведе до падане на рейтинга на партията, която допусне подобен тон в хода на предизборната кампания.


Основен проблем в българския политически живот е фактът, че все по-често в новини се превръщат думите на политиците, вместо техните дела. Коментира се и се обсъжда кой какво е казал, а не какво е направено, или какво следва да се направи и как да се направи, на полза роду.

 

1. За повече подробности относно влиянието на планетите: линк към статията Астрологически аспекти на икономическите кризи, автор К.Стойчев

 

 

Вашето мнение

 

Comment Script

Check this out!
Seeking to meet some nice looking s? Have a quick view at our internet site! Connect is here -> 123collegetube tube

greatsmile197 - 08/01/2019 - 14:12 часа
Amazing post
post - 05/15/2016 - 09:33 часа
пассажирские перевозки групп по Украине, комфортабельным транспортом
Artemij28KUZNECOV - 06/09/2010 - 16:56 часа
The custom classification essay written by research writing services would be a correct resolution for college students, which do not have time for essays research papers composing.
OliviacO - 02/03/2010 - 08:39 часа
Повече професинализъм.
еми - 08/27/2009 - 21:18 часа
Феноменално!Толкова точна прогноза половин година преди събитието.Поздравления.
ивайло - 08/20/2009 - 11:53 часа
Bravo na Nina. Tochno obysnenie. Egoizmat i alchnostta za preimushtestvo sred balgarite e osnovnata prichina za sastoynieto na darjavata ni! Predskazaniyta seznayt ot minalo vreme-oshte ot sazdavaneto na sveta. Nyma chovek spored men ,koito da ne znae za tova. Na vseki e izvestna tezata za Balgariy i sveta. Na vseki mu se iska da pokaje sebe si kato prognozator,otkril neshto v niykoi pisaniy i da pishe i govori,no haukata e edno,a ybejdenieto i istinata sa drugo....
Vahy - 08/20/2009 - 11:46 часа
Браво ,Кирил! Ти най-точно предсказа за България! Ще ти звънна лично по-личен проблем.Бъди жив и здрав!


Анита - 07/09/2009 - 14:58 часа
Какво си мислите ,че ще стане след изборите ?!Ние сме във валутен борд, НАТО и Европейски съюз.Възможностите за някаква положителна промяна са малки и почти не зависят от клетия ни народ.Държава ни е като трамвай...Какви са възможностите за маневриране на ватмана?Завива накъдето са релсите, спира където му е наредено, спазва някакви пътни знаци...Понеже хлебеца е малко ни се дават повече зрелища : всякакви- от избори до откровени простотии по медиите
Гецата - 05/14/2009 - 12:46 часа
az, kato dete na prehoda, moga da kaja, 4e tova koeto vie nari4ate kriza izob6o ne e taka. Za obiknoveniq narod - viziram istinskite hora - rabotnicite, srednata klasa, kriza e polojenie ot tipa 90ta godina kogato horata sa pripadali po opa6kite za hlqb i sirene i kogato moeto pokolenie edvam sa go izgledali.. tova 4e na nqkoi bogata6 mu e faliralo luskavoto predpriqtiice ili na nqkoi banker - bankata, perq6ta pari na mafiqta, ne e kriza.
milena - 05/05/2009 - 22:05 часа
Според мен това което пише са някакви измислици . Вярно е ,че сме в криза, ама България си е в криза от много дълго време. Нека да бъдем силни смели и да отстояваме правата си като равноправни граждани на ЕС и да спомогнем за нашето възстановяване на държавата, като работим за нейното благо, а не за благото на другите страни. Така ще можем да минем по-леко с кризата.
Теодора Трифонова - 04/29/2009 - 22:51 часа
криза ли стягайте си д-то и работете не се оплаквайте и всичко ще се оправи.успех:-)
мима - 04/29/2009 - 14:10 часа
стига с разни прогнози!Те не са валидни за България.Тук е царството на злобата ,предателството , егоизмът , потъпкването на всякакви човешки чувства и ценности . Всеки се мисли за най-велик , с по-голям потенциал от другия. Не се признава положения труд и уменията.Управляват хора , който нямат даже елементарни познания по български език, пишат с правописни грешки , а заемат отговорни постове.За какво избщо да говорим.След като им липсат познания, а ние ще искаме добро управление. Те не са научени да полагат труд, особенно умствен.
нина - 04/29/2009 - 13:06 часа
Няма с какво да ни засегне каквато и да и криза!Ние сме безкрайно бедни от безкрайно много време!Какво могат ни вземат?!!Заплатата!!! До толкова е заплата,доколкото да те държи,нито жив,нито умрял.България е държава,която е предприела геноцид спрямо собствения си народ.Няма такава държава по света!Няма!!!!!
Така че никаква прогноза не може да ни уплаши!Ще търпим,докато света си отиде!
бибиби - 04/17/2009 - 23:34 часа
Spored men tova ne e prognoza a obiasnenie kakvo e polojenieto v momenta i kakvi sa posledicite ot krizata.B-)
Pepi - 04/03/2009 - 11:14 часа
Start Previous Page
Име
КОМЕНТАР
;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P
This comment form is powered by GentleSource Comment Script. It can be included in PHP or HTML files and allows visitors to leave comments on the website.