bg

Хороскопи

Дневен

Месечен

Любовен

Съветник

Зодиакален

Според деня

Според името

Според датата

Нумерологичен

Астрология

Списание

Същност

Основи

Статии

Курсове

Консултации

Лунен календар

Езотерика

Въведение

Психология

Лечение

История

Таро

Николай Райнов – 
кратък анализ на планетите и знаците в наталната карта.

“Случаят Николай Райнов” е уникален в историята на новата българска култура – необикновено разностранен талант: поет, белетрист, драматург, есеист, литературен и художествен критик, учен-теоретик, историк и популяризатор на изкуството, философ и стилист, преводач, публицист, неизтощим сказчик, вдъхновен разказвач на нашия и световния приказен фолклор; художник-декоратор, изучаващ и опитващ разнообразни живописни и графични техники : акварел, гваш, темпера, туш, лак върху станиол, дърворезба, линорезба; изискан майстор на илюстрацията, винетката, книжното оформление;

Роден на 1 януари 1889 г. в с. Кесарево, Великотърновско, Николай Райнов учи в Духовната семинария в Самоков. Преминавайки през обучение по философия, завършва декоративно изкуство в Държавното художествено индустриално училище. През 1912 г. публикува книгата “Богомилски легенди”, която подписва като Аноним. Към 1939 г. Николай Райнов е публикувал вече над 60 оригинални художествени и научни книги, и над 30 сборника с преразказани приказки на различни народи, изнесъл е близо 600 сказки в различни градове на страната, превел е редица произведения и е обнародвал десетки статии в периодичния печат. Всичко това е без да се споменават множеството неиздадени произведения и трудове на професора по история на изкуството в художествената академия в София.

 Нека да надникнем в наталната карта на тази бележита за българската култура и народ личност и да видим какво ще ни разкрият звездите.

 Слънцето и Луната се намират в знака Козирог. Това дава една дълбока мисъл, вглъбеност в себе си в търсене на истината. Положението дава човек с много висока отговорност за всяка своя крачка и със силна целеустременост. Наистина с едно велико постоянство и неуморна работа, почти винаги сериозен и самовглъбен, Николай Райнов извършва своето колосално творческо дело, преследвайки неуморно една цел – да служи на хората. Редът и порядък, разумната в неговата работа се илюстрира от позицията на планетата Сатурн в Лъв.

 Юпитер в Стрелец разкрива и изявява в най-пълна степен енергиите на Стрелеца, дава пълноценен израз на най-добрите му влияния. Тази позиция дава на писателя много идеи, енергия, знания и концепции с духовен оттенък. В творбите му освен дълбоките и разностранни знания личи и нещо далеч по-ценно – истинският духовен смисъл и съдържание.

 Венера и Марс попадат в знака Водолей. Водолей управлява новото, оригиналното, гениалното. Венера е свързана с проявите на изкуство и любов. Белегът на оригиналното, полъха на новото и дълбочината на гения характеризират творчеството на  Райнов. Той пръв въвежда декоративния стил в разказа, пръв и почти единствен ни разкрива с огненото си слово героичната история на богомилите, подкрепян от мощната енергия на Марс и черпещ от красотата на Венера.

 Нептун и Плутон се намират в Близнаци – знакът на словото. Те го даряват с едно ясно и интелектуално долавяне на отговора на всеки въпрос, с едно силно и мощно слово, което като огън докосва душите и сърцата на хората и изпълнява върховната мисия на всяко едно изкуство – да разпали пламъка на Любовта.

 

 

Радислав Кондаков

kondakov@abv.bg

 

Ново в сайта

Икономика на Доброто

Песен на деня

АСТРО МАГАЗИН

Астро връзки

Астро
книжарница

bulastro.com

Реклама

Посетете