Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/astrhuor/public_html/astro-statia.htm:20) in /home/astrhuor/public_html/komentari/include/session.class.inc.php on line 69

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/astrhuor/public_html/astro-statia.htm:20) in /home/astrhuor/public_html/komentari/include/session.class.inc.php on line 69
- , ,


 

- , ,

: 04.11.2008 ., 49746
 


, -. ; . . : : ; , ./,1:14/


, , . , . - , , , . , , .


, , , . , . .


, , . , , , ; ,


. , , .

, , , , . , , . , , , -, , .

- . , , . , , . , - , .


- , . - , , .


, . , . - , , , , . , , , , . . , , .


, , , anima mundi, . , , . ; , . , .


. , , .


. , , . - , .


, , , . , , , . . , , , , , , , , .


, , . , . . , , , . - , , , , , - , , .


, . , , - , . , , . ; , , .


V-V , , . , . , , .


, .


, . , , - , .


, - ; . , , . , , .


V , . , , , . -, , , .


ղ , . , . , , , . , , , , .


, ղ . , , , , , , , .


, , . . , - , , . , , , .


, , ` , . , , , - .


, , . , , - - - , . V ; , , , . . . V - ,, /1647/, , .


, V . , , , , , , . , , . - , . , , , , . , , .


, , , , , , , , , : .


ղ , , . , , , . . . , . , , , .


. -ղ , , , , . . , , .


, - - , .


.


, , , , , - , , , , , ,


, , . , ,


, , .


, , , . , .: , . , 2006

 

 

 

 

Comment Script

da vqrva6 v BOG ozna4ava predi vsi4ko do go vstva6 v teb.Samo taka toi BOGA 6te te napravlqva po pravilniq pat i ti 6te bade6 6tastliv i spokoen dawe i ne6tata da ne se polu4avat taka kakto bi ti se iskalo;-)

sara oskar - 07/19/2014 - 20:24 .

Приятели, изпращам ви и нещо от Учителя Беинса Дуно за астрологията

Като говорим за четирите среди, т.е. четирите състояния на материята, ние ги свързваме с планетите, които разглеждаме като принципи. Планетите, които действат върху човека, са главно седем; в последно време са открити още две – Уран и Нептун, а в бъдеще ще се открият още три и ще станат дванадесет. Слънцето е главният източник на енергия, вследствие на което се счита за баща на всички планети. Марс придава сила на мускулите в човешкия организъм, а по отношение на идеите той прави хората стабилни. Венера прави формите кръгли, заоблени, а същевременно внася мекота в човешкия характер – тя развива в човека вкус към красивото; под влиянието на Венера майката се отнася към децата си меко, нежно; Марс пък придава на майката войнственост, благодарение на което тя често ги потупва – с това тя им предава по-голяма активност. Меркурий прави човека практичен – той лесно се справя с мъчнотиите в живота; Меркурий е по-близо до Слънцето – главният университет, където отива да се учи. Юпитер прави човека тактичен, благороден и тщеславен; той има предвид личния живот на човека.
Сатурн прави човека разсъдлив, философ; той определя неговите отношения към Природата. Каквото и да направи човек, Сатурн казва: „Не е направено навреме“. Ако някой сатурнов тип се спъне някъде и падне, казва: „Пътят е лош, никой не се е погрижил за него“. Изобщо Сатурн вижда всякога лошата, отрицателната страна на нещата; той винаги застава на особено мнение. Пръстените около Сатурн показват причините, поради които човек се е отклонил; той не може да разреши едно противоречие, докато не разбере Сатурн.
В Сатурн като принцип се крият причините на Доброто и на злото; ето защо, като знаете този принцип, ще можете да се освободите от злото и противоречията в живота. Сатурн носи в себе си висок морал, който произтича от вътрешен страх; той не се подкупва с нищо, никой не може да го излъже. Дойдете ли до Юпитер, можете да го подкупите с нещо – със слава, но Сатурн не се подкупва с никаква слава. Луната покровителства семейния живот, по-специално майката; син или дъщеря, които се намират под доброто влияние на Луната, имат добро отношение към майка си.
Планетите имат отношение към известни елементи, специално към металите: Луната има отношение към среброто, Слънцето – към златото, Марс – към желязото. Ако човек страда от недоимък на един от тези елементи в кръвта си, той се разболява; за да се подобри неговото състояние, съответният елемент трябва да се внесе в кръвта му. Изобщо всяко разстройство във физическото тяло на човека, било в симпатиковата7 или нервната му система, показва липса на някой елемент в кръвта му; щом се набави нужното количество от дадения елемент, състоянието на организма се подобрява.
Липсата на някой елемент в кръвта се набавя не само чрез храната, но и чрез мислите и чувствата; има случаи, когато организмът чувства нужда от известни мисли и чувства – те непременно трябва да влязат в ума и в сърцето му. Като знаете това, вие трябва да прилагате астрологията и при самовъзпитанието си, както при съграждането на нервната си система; после чрез своите мисли и чувства ще внасяте в кръвта си всички елементи, от които се чувства недоимък. Това е наука, която трябва да се изучава не само теоретично, но и практически; тези знания не се придобиват изведнъж, а постепенно.
В какво се състои практическото приложение на астрологията? В познаване на животните, на растенията и на минералите; първите човеци, Адам и Ева, са познавали зоологията и ботаниката – Адам е бил зоолог, а Ева – ботаник; те са познавали влиянията на минералите и на растенията върху човека и са се ползвали от тях. Ако и съвременните хора дойдат до това знание, те ще се ползват от лечебните сили на растенията, на минералите и на кристалите. Когато се разболее, човек трябва да се свърже с енергията на Слънцето и на Луната; ако не може да се свърже направо с тях, нека се ползва от ония растения и минерали, които са свързани с енергиите на Слънцето и на Луната, и да ги трансформира правилно.
Като ученици на Великия живот, вие трябва да изучавате Природата, да се занимавате с ботаника, минералогия, геология, зоология – с естествените науки; без тези познания нищо не можете да направите. Ева познаваше всички растения и плодни дървета, но пожела да опита и Забранения плод; опита го, но сгреши и след това трябваше да напусне Рая. Тя се намираше при крайно неблагоприятно съчетание на планетите Сатурн и Марс и понеже не можа да се справи с тях, направи първата погрешка. Сатурн внесе в нея съмнението и тя започна да разсъждава: „Защо да не ям от Забранения плод, какво лошо има в това? Ако пък наистина стана като Бога, толкова по-добре“. Марс ѝ придаде смелост и тя реши да се поддаде на разсъжденията си, да яде от Забранения плод, да стане като Бога. Тъй като всички планети очакваха да придобият нещо от постъпката на Ева, взаимно дадоха съгласието си: Юпитер мислеше, че ще се издигне по-високо, Венера се повлия от Юпитер, Меркурий – от Венера; Меркурий очакваше големи богатства, затова и той даде съгласието си. Направо или косвено почти всички планети взеха участие в погрешката на Адам и Ева, заради което всички хора носят последствията на първата погрешка.
Днес всеки човек трябва да изправи погрешката на първите човеци в себе си – този е пътят за изправяне на цялото човечество; като изправиш себе си, ще се изправят и обкръжаващите.
;-)
Приятел - 11/14/2013 - 23:30 .
т извор трябва да ес отвори. Всеки един от 12-те извора отговаря на едно от телата. Работете свободно, без принуждение, в Духа на Свободата.
Връзката с Бога не е нещо, което, веднъж направено, си остава осигурено. Не! Връзката с Бога постоянно трябва да се подновява, всеки ден, непрекъснато. Ако аз говоря с някой човек днес, то сега имам връзка с него, то ако той си отиде, утре нявав връзка. Същото е и с Бога.
Никакво добро не можете да направите, ако не любите Бога. Любите ли Бога, Той ще ви се изяви и тогава вашата любов ще стане като Неговата. Когато повярвате в Божественото, силни сте! Не търсете Христа вън от вас. Той е вътре във вашата душа.
когато Бог започне да работи вътре във вас, Той ще ви покаже как трябва ад обичате. Тогава любовта ви ще бъде свещена. Пробуди ли се Божественото в човека, само то ще бъде в състояние да го освободи. Само когато човек работи за Бога, той може да вижда Божието лице и душата му да се зарадва.
Учителя Петър Дънов
Приятел - 06/22/2012 - 10:00 .
Има учение, приемано отвън, а когато човек се свърже с Духа, тогава Той отвътре заработва. Това е вътрешният опит.

външното учение на Природата, хиромантията, френологията, астрологията и пр., това е четене на свещ.

а свързването с Духа е четене при изобилна светлина.

казано е в Писанието: "Ще ви излея Духа Си!"
Приятел - 06/22/2012 - 09:46 .
da vjrvame ,ima Gospod.
Bozhkova - 08/09/2011 - 01:17 .
Прочитайки написаното ми стана ясно какви познания трябва да има един истински съвременен астролог. Доколкото разбрах, той трябва да има добри познания по митология, религия,окултизъм, астрономия,математика,медицина, психология, психотерапия,телепатия,социология,политика,икономика,литература,да е добър артист и оратор,да има ясновидски и лечителски дарби, да е физически и психически здрав, да е много добър човек и не на последно място, добре да владее комуникацията в Интернет.
приятел - 02/26/2011 - 10:27 .
за две години ме прецакаха в работата, в личния ми живот и някой приятели - това стана, защото знаят, че съм прекалено добра и няма да отвърна на удара, вярвайки в разни неща - според вас това нормално ли е ??? и в какво да вярвам вече???
А - 11/07/2010 - 21:47 .
:-)tryabva da vyarva covek v dobroto da jelae dobroto da pravi dobro obace sve e st jestok i horata sa st i nepukisti intriganti za kide sme ikide sme trignali s tozi mantalitet na mislene as ne vijdam svetlina v tunela...
melek - 09/17/2010 - 13:32 .
da moje i taka da e, no koi znae!?;-)
elena - 08/25/2010 - 14:09 .
mnogo yspe6en opit da se dade nai-ob6ta svetlina v1 y Astrologiqta
sara oskar - 08/19/2010 - 16:08 .
da budi s bog zada bude i toi s teb po putq koito 6te izvurvi6 v jivota si daden ot nego Rosica
budi s bog zada bude i toi s teb po putq koito 6te izvurvi6 prez jivota si koito toi ti e dal - 08/08/2010 - 12:18 .
da be da
galq - 07/02/2010 - 15:58 .
:-)triabva da viarvaw v bog
Dwesi - 05/05/2010 - 00:08 .
:-)bqrvam 4e ima bog i 4e vsi4ko e sizdadeno ot nego no ne vqrvam v takiva v koyto pretckazvat bide6teto za6toto tovago znae samo toy bsevi6niq
neci - 04/09/2010 - 21:45 .
:oops:
mimi - 01/17/2010 - 19:25 .
Start Previous Page
;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P