21 февруари - 21 март                             www.astrohoroscope.info                         Бр.2, 2007 година

Начало

Архив

брой 1

брой 2

брой 3

брой 4

 

 

Преминаване на Слънцето през знака Риби


19.02 - 20.03.2007 г.

 

На 19.02.2007 в 03:10h Слънцето навлезе в дванадесетия зодиакален знак – Риби. Тази година, влиянието на Слънцето ще бъде съчетано и с влиянието на планетата Уран, която от 2003 г. до 2010 г. ще се намира в знака на Рибите. В глобален план, тази позиция обещава силен акцент върху търсенето на смисъла на живота, изследване на неизвестното, рушене на стари религиозни догми и мирогледи, и същевременно доближаване на възгледите и научните концепции до тези на езотериката. Все повече хора ще се приближат в мисленето си до втория принцип на Хермес: “Това, което е долу е подобно на това, което е горе”.

Ако трябва да разгледаме влиянието на тазгодишното преминаване на Слънцето през знака Риби в по-личен план, трябва да знаем с какви влияния астролозите свързват този зодиакален знак, а оттам и как всеки един би могъл да използва най-адекватно космическите енергии през този период.

Стихията на знака Риби е вода и заедно с Близнаци, Дева и Стрелец, принадлежи към кръста на подвижните знаци, планетата която го управлява е Нептун, освен това, с този знак завършва зодиакалният кръг. Следователно, това време от годината е подходящо за приключване на стари начинания, финализиране на сделки и проекти, анализиране на дейността от последните дванадесет месеца, усамотяване, медитация, вглъбяване, почивка, лечебно гладуване, пост, молитва. Не случайно Великденските пости през обхващат целият знак Риби, а също и традиционния български обичай “Прошка” се пада в този период. Ако погледнем към Природата през това време на годината и се настроим да възприемем нейните вибрации, дори интуитивно ще почувстваме, че гореизброените дейности са най-подходящи, най-адекватни и съответстващи на характеристиките на зодиакален знак Риби.

Затова и повечето представители на този знак са интуитивни, мистично настроени, чувствителни към болките и проблемите на хората около тях, жертвоготовни. Като последен знак, те съчетават в себе си качествата на всички останали знаци, което дава на Рибите много таланти, но най-вече в областта на изкуството – музика, поезия, изобразително изкуство, кино. Родените под знака на Рибите имат и нелеката задача да запазят своята индивидуалност, защото лесно се поддават на внушения и са склонни да се носят по течението. Най-голям успех в живота ще постигнат, ако се вслушват във вътрешния си глас и действат ръководени от висши морални принципи. Управителят на знака - планетата Нептун – ги дарява с богато въображение, а също и с умение да проникват в човешката душевност, да откриват и разбират проблемите на хората. Много от тях се отдават на работа в полза на човешкото благо като лекари, медицински работници или психолози.

В заключение, не трябва да забравяме най-важното послание, което знакът Риби носи със себе си – за всеобхватната космическа любов, която ни приближава до Бога. Любов без условия, всеопрощаваща, изцеляваща душата, жертоготовна, пример и изява на която е Христос. В синхрон с най-висшите вибрации на знака са стиховете от мистичното евангелие на Йоан: “Защото Бог толкова възлюби света, щото отдаде Своя единороден Син, да не погине ни един, който вярва в Него, но да има живот вечен.”

 

Кирил Стойчев 

 

Това, което е горе е подобно на това, което е долу 

 


Copyright © 2007 Локус Фортуна ЕООД. Всички права запазени. Редакция
Забележки и предложения изпращайте на e-mail: kiril_astro@abv.bg 


 

 

Посетете: дневен хороскоп, годишен хороскоп, китайски хороскоп