21 април - 21май                                      www.astrohoroscope.info                           Бр.4, 2007 година

Начало

Архив

брой 1

брой 2

брой 3

брой 4

 

 

Телците във взаимоотношенията

Опитвали ли сте се някога да накарате крава да се премести? А случвало ли ви се е да ядосате бик? Ако сте попадали в подобни ситуации, ще знаете какво можете да очаквате от хората, родени под знака на Телеца. С тях в никакъв случай не трябва да действате чрез принуда или да ги дразните твърде дълго, за да не изпаднете в неприятна ситуация. Иначе, това са едни от най-милите и приятни хора от целия Зодиак. Те са постоянни и верни, и рядко техен представител ще ви подведе.

Телците се славят с изключително търпение и изразът “волско търпение” е сякаш измислен специално за тях. Те могат да издържат всякакви трудности, без да мрънкат или да упрекват някого (просто такава им е природата); все пак не експериментирайте прекалено често с това тяхно качество.

Знакът Телец владее онова прекрасно време на годината, когато цялата природа цъфти и се готви за новия живот. Първоначалният импулс, даден от Овена, сега трябва да се съхрани и развие. Телецът е най-силно свързан със Земята. Повечето от представителите на тази зодия търсят постоянно контакт с природата. Те са едни от най-добрите земеделци и градинари.

Постоянството и желанието за съхранение може да откриете във всеки представител на този слънчев знак. Промяната плаши Телеца и то най-вече, защото нарушава спокойствието му. При все, че тези хора са едни от най-издръжливите, не обичат да работят много или поне не им харесва да хвърлят труда си на вятъра. Поговорката “Залудо работи – залудо не стой” не важи за тях. Те знаят стойността на всяко нещо и най-вече на труда. Неслучайно това е знакът на материалните форми и на парите.

Те не обичат да отстъпват своето (вещи, пари, а и хора). Много от тях, ако се увлекат, могат да се превърнат в същински “Плюшкин”-овци, но пък други успяват и да станат “Рокфелер”-овци. Банките и парите са свещени за Телците.

Способността да създават форми, се проявява у Телците по най-разнообразни начини. Най-прекрасният от тях е да “материализират” думите, като създават брилянтни стихове. Само си спомнете кой е най-великият поет на всички времена - разбира се, Шекспир. Да не забравяме и изящната девойка, която ни дари с магически стихове – Петя Дубарова. Телците имат и други таланти. Обикновено те притежават чудесен глас, който ако се постараят, могат да шлифоват до истински диамант, като недостижимата Гена Димитрова.

Освен че притежават славееви гласове, Телците са и добри скулптури, архитекти, строители. Те обичат да работят с ръцете си и често успяват да видят материализирани своите идеи. Съумяват да одухотворят грубите физически форми, като им дават и съдържание. А това не се отдава на всеки. Само влезте в дома на някой Телец и ще усетите уюта, който е създал като е вдъхнал живот на всеки предмет.

Допирът е много важен за тях. Обичат да ги галят и докосват (естествено не всички), но и самите те имат “вълшебни пръсти”. Прегръдката и ръкостискането са своеобразни ритуали за Телеца.

Упоритостта и постоянството - пословичните качества за Телеца, са най-ценните им помощници и по пътя към духовното усъвършенстване. Те бавно, но неотклонно следват пътя и много трудно някой би им попречил да достигнат целта си. Не случайно Буда е избрал да се роди под този знак.

Телците са сред най-преданите приятели. Рядко променят позициите си и могат да бъдат верни до гроб. В този смисъл са абсолютни предвидими и сигурни, с други думи – на тях може да се разчита.

Понеже Телецът е пряко свързан със Земята, той оценява по достойнство и всички нейни дарове. Този знак отговаря за устата и вкусовите възприятия и е съвсем обяснимо, че Телците са изтънчени гастрономи. Много от тях обичат да си угаждат и сред хората от тази зодия ще срещнете много представители, които са попрекалили с натрупването на земните сладости върху собственото си тяло. Но има и Телци, за които външният вид е по-важен от вкусното ястие.

Един от най-големите недостатъци на Телците е, че са прекалено снизходителни към собствените си слабости - “нищо човешко не им е чуждо” и могат лесно да “кривнат” от правия път. Тогава ще прекалят с похапването, ще станат ужасни скъперници или неописуеми ревнивци, ще си мълчат и няма да имат желание да се помръднат от мястото си. За щастие това не е всекидневие за тях и през повечето време те са дружелюбни и миролюбиви хора, на които можете да разчитате, ако … ви удостоят с приятелството си.

 

Мъжът Телец

Още щом го погледнете - ще си пожелаете този мъж да е ваша опора в живота. С цялото си поведение той вдъхва сигурност. Ще ви омае не толкова с комплименти, колкото със способностите си на отличен кулинар. Мъжете - Телци могат да ви сготвят такова ястие, че “пръстите си да оближете”, и ще ви го поднесат според всички изисквания на луксозните ресторанти. Освен това, са и романтични. Ако не прекалявате с грима и екстравагантните дрехи може да постигнете успех при тях, но не бързо. Стига да сте достатъчно търпелива, няма начин той да не ви забележи и няма да съжалявате за изгубеното време. А подаръците, които ще получите от г-н Телец, ще надминат очакванията ви.

Телците са много галантни и дори и да не пишат стихове, са поети по душа. Да не забравяме и външния им вид – те са здрави, силни. Ако са спортували на младини, ще са с добре сложена атлетична фигура. Имат чувство за хумор, а докосването им омагьосва.

Ако повярвате в този мъж и го подкрепите, той е способен на велики дела. Ще се труди упорито и безропотно, а като се знае, че умее да борави и с парите, едва ли ще ви остави неосигурена. За него е важно домът да е спокоен и уютен – тогава съвсем няма да има желание да го напуска. Той е традиционалист и ще харесва семейните събирания. Гостите винаги ще са добре дошли и сърдечно посрещнати. Тъй като е сръчен, няма да ви се налага често да викате майстори – той и сам ще се справи с проблемите вкъщи (стига да не го обземе леност).

Като баща на децата ви може да не е толкова строг, колкото ви се иска, но никога няма да остави детето си лишено от нещо. Сигурно ще трябва вие да поемете функциите на строгия родител и да се примирите с факта, че детето ви все се гушка при татко.

Ако успеете да вдъхновите този мъж да извади наяве всичките си прекрасни качества, няма да съжалявате, че сте се омъжила за него. Но трябва винаги да сте търпелива, нежна и в никакъв случай да не го принуждавате. Действайте винаги “со кротце и со благо” и той ще е готов да направи всичко за вас.

 

Жената Телец

Ако вашата избраница е зодия Телец, може би смятате, че сте намерили идеалната жена. Тя е мила, нежна, женствена и не говори много, все едно сте получили подарък от съдбата. Тази жена наистина може да се окаже едно бижу, ако успее да съхрани качествата си, а за това трябва да й помогнете.

Често пъти в този знак се раждат изключително красиви жени - погледнете манекенката Наталия Гуркова. Тяхната красота е земна и естествена, създаваща усещане за хармония.

Не е лесно да спечелиш представителка на Телеца. Тя не е повърхностна и търси не само външната форма, а качествата у човека. Подходете романтично, ако искате да впечатлите момичето-Телец. Поезията и музиката трябва да бъдат съществен елемент от ухажването.

Не забравяйте, че Телецът е земен знак и трябва да отдадете дължимото и на материалното, т.е. на подаръците. Тази жена не е груба материалистка, но едва ли ще се впечатли от мъж, който не й предлага никаква сигурност. Обаче, ако я накарате да се влюби във вас, може да сте сигурни, че ще е дълбоко и задълго. Нейните чувства рядко се променят.

Ако решите да заживеете с жена-Телец, ще се радвате на уюта, който тя ще създаде у дома ви. Цялата къща сякаш ще запее. Храната, която ще ви приготвя, може да не е кой знае колко оригинално приготвена, но пък ще бъде вкусна и красиво поднесена.

Като майка жената-Телец ще бъде всеотдайна. Тя ще държи на реда и доброто възпитание, макар че едва ли ще бъде твърде строга с децата си. Ще ги разхожда сред природата и едва ли ще ги принуждава да направят нещо, което не харесват. Децата ще знаят, че могат винаги да разчитат на нея и на безрезервната й подкрепа.

Ако сте успели да спечелите сърцето на тази жена, никога няма да съжалявате. Тя ще стои винаги до вас, ще ви подкрепя и не ще ви отвлича от любимите ви занимания. Няма да ви натяква за дреболии и дори ще ви поглезва. Ако се върнете уморен от работа, ще ви успокои, масажирайки ви с чувствителните си пръсти. Благодарение на нейното ненатрапчиво присъствие ще се чувствате спокойни и сигурни в утрешния ден.

 

Кремена Радулова

 

към съдържанието

 

Това, което е горе е подобно на това, което е долу 

 


Copyright © 2007 Локус Фортуна ЕООД. Всички права запазени. Редакция
Забележки и предложения изпращайте на e-mail: kiril_astro@abv.bg 


 

 

Посетете: дневен хороскоп, годишен хороскоп, китайски хороскоп