21 април - 21май                                      www.astrohoroscope.info                           Бр.4, 2007 година

Начало

Архив

брой 1

брой 2

брой 3

брой 4

 

 

Цветовете на аурата

В съвременния език е изгубено първоначалното значение на думата аура (светлина). Днес повечето хора я възприемат единствено като хипотетично сияние около човека, но за учените и мистиците тя е действително съществуващо светлинно енергийно поле около живите същества.

Аурата представлява ефирно цветно сияние, което обгражда физическото тяло. Хората със свръхсетивни възприятия “виждат” това сияние. Всеки цвят вибрира с определена честота и има свое собствено значение, което отразява нашето емоционално и духовно състоянието. Аурата е свързана пряко с дейността на енергийните центрове – чакрите, и отразява индивидуалното ни състояние. На санскритски (а и на български – чакрък) чакра означава енергийно колело. Цветовете на аурата ни дават информация за нивото на съзнание, за емоциите, мислите, способностите и жизнената енергия на даден човек. Този феномен е бил известен още в дълбока древност. В стремежа си да отразят възвишеността на християнските светци художниците от средните векове ги рисуват с ореол от сияещи, бляскави светлинни лъчи около главите. Доскоро информацията за цветовете на аурата можеше да бъде приета само от свръхсензитивни хора. През последните десетилетия тя бе изследвана и доказана по научен път.

Според съвременните научни изследвания аурата представлява електромагнитно поле около живите същества. Първата снимка на аура е направена от гениалния учен Никола Тесла през 1891 г. През 60-те години в бившия Съветски съюз се извършва първата серия тестове, които доказват нейното съществуване. До края на ХХ в. аурата е измервана и фотографирана с голяма точност в много водещи научни институти и университети по целия свят.

Но как, без да сме надарени със свръхсетивно виждане или съвременна научна апаратура, можем да определим какъв е цветът на нашата аура?

Описанието на цветовете на аурата, ще ви помогне да направите обратна връзка и преценка за собственото ви емоционално и духовно състояние. Така ще добиете представа за преобладаващия цвят в нея. Обикновено аурата на децата се различава значително от тази на възрастните и тези тълкувания не се отнасят за тях.

 

Червен

Това ще бъде основният цвят на вашата аура, ако сте изпълнени с желания и страсти, сила, динамика, стремеж към победа и успех. В живота ви преобладават напрегнати житейски ситуации, обичате спорта, борбени сте, притежавате състезателен и приключенски дух, кураж. Червеният цвят ще доминира и ако сте груби, властни, практични, имате силно развито собственическо чувство и инстинкт за самосъхранение.

Ключов стих от Библията за медитация:

“Аз съм Пътят, и Истината, и Животът.”

Евангелие от Йоан (14:6)

 

Оранжев

Оранжевият е преобладаващият цвят във вашата аура, ако притежавате творчески дух, емоционални сте, доверчиви и открити, приятелски настроени към хората, контактни, имате добре развита интуиция или шесто чувство. Способни сте да достигнете до душите на другите и да им се отдадете. Много талантливи продавачи, предприемачи и хора, които се занимават с обществена дейност, имат оранжеви аури.

Стих за медитация:

“Не знаете ли, че сте храм Божий и Дух Божий живее във вас”

Първо послание до коринтяните (3:16)

 

Жълт

Вие сте слънчеви и ентусиазирани личности, весели, умни, с огромно чувство за хумор; оптимисти, интелигентни, открити за нови идеи. Отличавате се с невъздържаност, експанзивност, умеете да се избавяте от проблемите и ограниченията. Имате организаторски талант, изпълнени сте с надежда, очакване и вдъхновение. Хора с жълти аури стимулират и подкрепят другите. Те пръскат лъчи като слънцето и в същото време могат и да анализират и да се занимават със сложни концепции.

Стих за медитация:

“Винаги се радвайте.”     Първо послание до солунците (5:16)

 

 

Зелен

За вас се знае, че сте постоянни, упорити, издръжливи, търпеливи, с чувство за отговорност, служещи на хората, самоуверени, с високи идеали и цели, отдавате огромно значение на работата и кариерата. Имате силен стремеж към изграждане на авторитет в обществото чрез успешна професионална реализация, адаптивни сте и най-често се радвате на материално благополучие.

Зеленото е цвят и на родителите, отдадени на децата си, на социалните работници, съветниците, психолозите, на хората, чиито усилия са насочени към творческа, позитивна промяна на света.

Стих за медитация:

“Търсете първом Царството Божие и неговата Правда и

всичко останало ще ви се приложи.”   Евангелие от Матей (6:33)

 

 

Син

Вие се отличавате с дълбочина на чувствата, лоялност, вярност, доверие, желание за общуване. Личните взаимоотношения са много важни за вас. Може да сте мечтатели или да имате артистични дадености. Възможно е да поставяте нуждите на другите преди своите, обичате да медитирате и да живеете за мига. Вие сте чувствени натури, интуитивни, отзивчиви, съсредоточени във вътрешния си свят, обичате самотата, страните от надпреварите и желаете да сте в хармония с другите. Имате нужда от тиха и спокойна обстановка.

Ще откриете много “сини” художници, поети, писатели, музиканти, философи, борци за правдата, търсачи на духовното, на истината, на справедливостта и красотата във всичко.

Стих за медитация:

“След това видях небето отворено, и ето бял кон, и Оня, 

Който яздеше на него, се наричаше Верен и Истинен,

и съди и воюва праведно.”     Откровение на Йоан (19:11)

 

 

Виолетов

Вие сте оригинални, увличате се по необичайното, имате психични способности, необикновено излъчване и чар, притежавате невероятна способност да осъществявате мечтите си, да реализирате желанията си в материалния свят, умеете да очаровате и да доставяте удоволствие на другите; лесно достигате по-високите нива на съзнание. Разумни сте и не съдите ексцентричните (погрешните) прояви на другите. На хората около вас може да им се струва, че живеете във въображаем свят.

Чувствителни и състрадателни, “виолетовите” оценяват нежността и любезното отношение. Ще откриете много хора с виолетова аура сред свободолюбивите мислители, ясновидците, революционерите и сред всички необикновени наглед силно магнетични личности.

Стих за медитация:

“Ако пазите моите заповеди,

 ще пребъдвате в любовта Ми, 

както и Аз опазих заповедите на Отца Си 

и пребъдвам в Неговата любов.”

Евангелие от Йоан (15:10)

 

 

Бял

Вие сте духовно мотивирани, открити и възприемчиви към Божественото и духовния свят. Можете да се слеете с ВСИЧКО, КОЕТО Е. Вероятно стоите далеч от материалните проблеми и амбиции. Вътрешно просветление и космична мъдрост характеризират бялата светлина.

Малките деца, светците, Духовните учители, тези, които работят с енергия, и постоянно медитиращите имат светла, бяла аура. Като цяло, бялото рядко “оцветява” аурата на възрастните.

Стих за медитация:

“Така да просветне вашата виделина пред човеците, 

за да виждат добрите ви дела и да прославят вашия Отец, 

Който е на небесата.”

Евангелие от Матей (5:16)

 

Цветовете на аурата се променят постоянно според промените, които настъпват в нашите мисли, чувства и духовни разбирания. Ако желаете да оцветите вашата аура в определен цвят, можете да използвате стиховете, дадени след него, за да медитирате върху тях. Опитайте се да откриете кой цвят съответства най-много на вашите познати и приятели според посочените по-горе характеристики. При подходящи условия може да се опитате да наблюдавате тяхното поле, като се стремите в него да “видите” цвета, който сте свързали с тяхното поведение. Постоянствайте и опитите ви рано или късно ще се увенчаят с успех.

 

Кирил Стойчев

 

 

към съдържанието

 

Това, което е горе е подобно на това, което е долу 

 


Copyright © 2007 Локус Фортуна ЕООД. Всички права запазени. Редакция
Забележки и предложения изпращайте на e-mail: kiril_astro@abv.bg 


 

 

Посетете: дневен хороскоп, годишен хороскоп, китайски хороскоп