21 май - 21 юни                                      www.astrohoroscope.info                           Бр.5, 2007 година

Начало

Архив

брой 1

брой 2

брой 3

брой 4

 

 

Близнаците във взаимоотношенията

Не е ясно дали сте за завиждане или за съжаление, ако около вас се мяркат хора от зодия Близнаци. Най-вероятно и двете едновременно. Ще усетите на собствен гръб двойствеността, но и очарованието на този знак. Представителите му могат да са толкова невероятно различни като проявление, че да се чудите какво ли общо имат помежду си, задължително обаче у всички ще усетите бързия ум, пъргавата мисъл и приспособимостта, виж - раздвояването може да не го забележите веднага.

Тези хора са жадни за знания, както сухата земя за дъжд. Информацията е нещо, без което не могат, тя е тяхна същност и как иначе като този знак символизира Божествения вестител. Това са хората, които са идеални посредници и с лекота им се отдават професиите журналист, преводач, дилър и т.н. Разбира се, в някои случаи тяхната любознателност прераства в нездраво любопитство.

Трудно можете да задържите представител от тази зодия на едно място. Тях винаги ги блазнят нови хоризонти, нови дейности, нови хора. Разнообразието е онова, което им дава възможност да изявят многобройните си качества. Повечето не се задълбочават нито във връзките си, нито в знанията си, защото по природа са нетърпеливи и бързо губят интерес. Не, че нямат желание, но изглежда количеството за тях е по-примамливо от качеството. И как иначе би могло да бъде след като този зодиакален знак управлява онзи период от годината, когато пролетта преминава в лято и трябва да се разнесе целия цветен прашец, да се разпилеят всички семенца, навсякъде да се съобщи, че пристига лятото.

Лесно можете да познаете човек от зодия Близнаци по неговия говор и начин на изразяване. Силната жестикулация и интересните сравнения са нещо като запазена марка за този знак. И това е съвсем естествено като се има предвид, че Близнаците управляват езика (не като анатомичен орган, а като реч). Почти всеки представител на този слънчев знак има дар слово. Не случайно журналистиката е една от предпочитаните сфери за неговите представители. Та кой би могъл да оспори професионалните качества на Елена Йончева или на Севда Шишманова, а ораторските качества на бившия президент Петър Стоянов?

Хората от тази зодия предпочитат да имат от всичко поне по две. Затова много често имат и по две професии, две местожителства, двама съпрузи и т.н. - списъкът може да бъде продължен още много. Ако нещо или някой успее обаче да задържи интереса им, те могат да бъдат напълно верни на човека или идеята, и да им се отдадат. Разбира се, това е трудно за тях, защото по природа действат по хоризонтален принцип, т.е. искат от всичко по малко, вместо да действат в дълбочина, т.е. да разберат едно нещо из основи. Че са постоянни е малко трудно да се каже, защото това е качеството, което определено липсва в този знак и би могло да се постигне само с изключителна работа над себе си.

Често обвиняват хората зодия Близнаци в несериозност, лекомисленост, разпиляност, а понякога дори и в измама. Те са като децата - бързо губят интерес и заради това се проявяват като разсеяни или несериозни. Могат да ви обещаят, каквото поискате, но да го изпълнят, и то в срок, им е неимоверно трудно. Трябва да уловите момента, когато са най-вдъхновени, и тогава да ги накарате да действат. Иначе може и никога да не изпълнят обещанието си и то не защото нямат желание, а просто защото вече интересът им е поотслабнал. Колкото до тяхната разпиляност, тя е породена от стремежа им да научат всичко, да отидат навсякъде. А измамата принципно не е присъща на един истински представител от зодия Близнаци, макар че ако се хлъзне по наклонената плоскост, от такъв човек би могъл да излезе изпечен мошеник или крадец. Затова ще му помогнат и ловките пръсти, и съобразителността. Но за щастие, хората от този знак рядко изпадат в подобна крайност. Когато ви разказват нещо, те искат да звучи интересно и забавно, и мъничко го поукрасяват, затова и често ги обвиняват, че си измислят или лъжат.

Тези хора са много подвижни и гъвкави. Те ходят бързо, мислят бързо, говорят бързо и изобщо се опитват да правят всичко на бързи обороти. Нормално е с всички тези качества да постигнат успехи в спорта или танцовото изкуство (ако проявят повече постоянство). Спомнете си само най-голямата танцьорка на всички времена – Жозефин Бекер или пък вземете за пример нашия актьор-мим Николай Сотиров. Можете да допълните впечатленията си с Нешка Робева или Бианка Панова, едни от грациите на българската художествена гимнастика. Да не забравяме и успехите на Нешка като треньор на националния отбор, още едно доказателство за това, че упоритостта може да помогне и на най-разпиления знак да достигне върха в професията.

Една друга проява на подвижността на знака е начинът, по който неговите представители успяват да променят настроенията си. Те могат да се смеят от сърце и в следващата минута горко да се разплачат и това няма да е поза. Бихте могли да се забавлявате като наблюдавате палитрата на техните настроения. Това качество би било от голяма полза в актьорската професия и не случайно много от хората-Близнаци се насочват в тази посока и успяват да постигнат сериозни успехи. Припомнете си незабравимия Георги Парцалев, а какво ще кажете за изявите на Чочо Попйорданов, Мария Сапунджиева, Мариана Димитрова, Пламена Гетова?

Силно е присъствието на Близнаците и в музиката. И там те демонстрират своята многостранност като певци, композитори, поети - и всичко това съчетано в една личност. Тяхната музика обикновено е забавна и закачлива, хем се говори за сериозни неща, хем не ти помрачава настроението. Вземете например песните на Найден Андреев, Развигор Попов и Стефан Димитров. Е, Близнаците могат да напишат и проникновени творби като Рихард Щраус, например. А мъжете от този знак могат да имат и необикновени гласове като Георги Станчев или Демис Русос.

Художественият талант на Близнаците може да видите в творбите на Албрехт Дюрер, Пол Гоген и Светлин Русев.

При всичките си качества Близнаците имат нужда някой да ги направлява и да ги вдъхновява. Те от своя страна ще се отплатят със свежи идеи, винаги добро настроение и ще ви помогнат да видите чудесата на света.

 

Мъжът Близнаци

Този мъж е очарователен и забавен. Той бързо ще ви омае с думите си. Действията му ще ви накарат да се чувствате най-желаната жена на света, но не за дълго, освен ако не успеете да задържите вниманието му. За да спечелите сърцето на този мъж, трябва да сте добра слушателка и интересна събеседничка и да сте готова за непрестанно движение. Той има нужда някой да споделя интересите му и стимулира въображението му.

Този мъж трябва да има няколко професии, за да се чувства истински пълноценен. Изявата в едно единствено поприще за него не е достатъчна. Ако е музикант, то той трябва да свири, да пее, да композира и да си пише текстовете. Ако е актьор, той ще иска не само да играе, но и да си напише сценария, да режисира и да продуцира филма. Вземете, например, Клинт Истууд.

До късна възраст мъжът Близнаци ще запази младежкия си дух и желание, интерес към света и желание за непрестанно движение. Осигурете му промени и може да сте сигурна, че той няма да загуби интереса си към вас.

Трябва да знаете, че за мъжа Близнаци чувствата не са най-важното нещо и може да останете разочарована от неговото понякога студено държание. Той повече държи на умните и интересни разговори, отколкото на драматичните чувства. Не му правете сцени, ако не искате да го изгубите.

Имайте предвид, че с този мъж до себе си ще се чувствате леко и приятно, но не винаги ще имате парите, които са ви необходими. Той е способен с лекота да пропилее големи суми, за да направи мига незабравим и не обича да трупа богатства. С пълно право може да каже, че е като птичка божия, оставя утрешния ден в ръцете на съдбата.

Трудно ще ви е да се обвържете с мъжа-Близнаци, защото той много цени свободата си. Но ако ви смята за достатъчно оригинална и недеспотична може да се реши да сподели живота си с вас. И в никакъв случай не го разпитвайте къде е ходил и какво е правил, той сам ще ви каже, само не го насилвайте.

Като баща той ще се включва в игрите на децата си и отрано ще ги научи на много неща. Ще бъде по-скоро приятел с тях, отколкото тираничен родител, но въпреки това те ще го уважават и ще му се възхищават, заради всичките му умения.

Животът с мъж-Близнаци би могъл да е един невероятен празник. Той е способен да ви напише стихове за рождения ден, да ви заведе на разходка с лодка на лунна светлина, да ви поднесе букет от магданоз или торта от балони. Ако успеете да споделяте неговия стремеж към непознатото и се заразите с оптимизма му, ще бъдете истински щастлива и - може би, никога няма да успеете да пораснете истински.

 

Жената Близнаци

Почти винаги, когато става дума за жената-Близнаци, се казва, че печелите не една, а няколко жени. И изглежда е така, но дали ще успеете да се приспособите към цялото това многообразие от характери? Тази жена наистина може да бъде невероятна, ако й позволите да изяви всичките си качества. Ако я ограничавате, може да се чудите защо е станала най-обикновена клюкарка. Тя има непрестанна нужда от информация и вие бихте й направили най-силно впечатление, ако й разкажете нещо необичайно или обърнете внимание на нейните многобройни дарби. Най-добре би било, не само за нея, но и за целия околен свят, ако я стимулирате да ги развие.

Обикновено, представителките на този знак се омъжват рано и често бъркат. Тези жени имат нужда от повече време, за да съзреят емоционално, макар че те може и никога да не изгубят детската си наивност.

Лесно бихте могли да придумате една жена зодия Близнаци да се омъжи или заживее за вас, но за колко време? Трябва да имате предвид, че тя бързо ще загуби интерес към вас, ако не подхранвате непрестанния й глад за нови изживявания. Оставете я да намери сама област, в която да се изяви и ще бъдете спокойни, че ще ви е вярна и предана.

Не се опитвайте да контролирате постъпките й, защото това само я обижда, а тя е достатъчно умна и ако поиска, лесно ще ви заблуди. Не я ограничавайте и тя ще ви споделя всичко, защото вие ще сте нещо като нейното второ аз. В никакъв случай, не бъдете груби и не й натяквайте това-онова, защото тя ще се затвори в себе си и може никога повече да не ви се довери, а тогава вие ще страдате, защото мълчащ насила Близнак не е никак приятна гледка.

Тя едва ли ще се вмести в рамките за идеална майка, защото винаги нещо ще я тегли навън и все няма да има достатъчно време за децата си, но пък те ще я обожават. За тях тя ще е най-милата и разбираща майка на света и самия факт, че ги обича и ги е родила, ще ги задоволява, макар и не напълно.

Оставете на тази жена достатъчно лично пространство, не се сърдете, ако бързо пропилява всичките си спечелени пари, защото тя е способна да ви даде онова прекрасно настроение и да направи прекрасната магия, с която ще се чувствате винаги прекрасно и леко. Но не забравяйте да сте готови за приключения.

 

Кремена Радулова

 

към съдържанието

 

Това, което е горе е подобно на това, което е долу 

 


Copyright © 2007 Локус Фортуна ЕООД. Всички права запазени. Редакция
Забележки и предложения изпращайте на e-mail: kiril_astro@abv.bg 


 

 

Посетете: дневен хороскоп, годишен хороскоп, китайски хороскоп