21 май - 21 юни                                      www.astrohoroscope.info                           Бр.5, 2007 година

Начало

Архив

брой 1

брой 2

брой 3

брой 4

 

 

 

`

 Зодиакален знак Близнаци
(21 май - 20 юни)
 


Девиз: “Аз мисля!”

Стихия - Въздух, качество - подвижен

Скъпоценни камъни: берил, кехлибар, ахат, златист топаз

Метал - живак; цвят - жълт 

Планета управител - Меркурий
 

Личност 

Близнаците са доста противоречиви личности и наистина е чудо как успяват да се справят с всичките си вътрешни противоречия и търсения. Промените и непрестанните метаморфози са техния запазен знак. И независимо, че с тях никога не е скучно, постоянната им изменчивост малко плаши хората, защото не знаят какво могат да очакват от тях. Несъмнено блестящият им ум и способността да реагират мигновено във всяка ситуация им дават много ценни предимства. Ако успеят да впрегнат тези свои качества в работа, могат да постигнат блестящи успехи в професията. Най-добре се представят в областите, където се иска бърз ум и умение да се контактува с различни хора. Тяхно поприще може да стане словото, но не бива да злоупотребяват с него. Любовният им живот преминава в непрестанно търсене на подходящия партньор. Близнаците са способни да обичате няколко мъже (жени) едновременно, макар че няма да им е лесно да обяснят как го постигат. Имат нужда от партньор, който да ги изслушва и разбира, да уважава личното им пространство и свобода.

 
Качества

Положителни: деятелност, жизненост, контактност, честност, доброжелателност, общителност, либералност, непредубеденост, изобретателност, маневреност, остроумие.

Отрицателни: нетърпеливост, бъбривост, повърхностност, нервност, двойственост, уклончивост, капризност, непрактичност, любопитство, дребнавост.

 

Външен вид 

Мъжът Близнаци е среден или висок на ръст, със слабо тяло. Ръцете и краката са издължени, докато говори оживено жестикулира. Лицето е слабо, с високо изразено чело, с акцент в областта над веждите. Носът е заострен, тесен, устата е средно, устните са тънки, понякога стиснати. Косата е кестенява, с тънък косъм, очите кафяви или зелени, подвижни, походката – бърза.

Жената Близнаци е стройна, със фино тяло, тесни бедра. Лицето е светло, възможно е да има лунички. Има светла и права коса, обикновено я носи дълга. Очите са малки, живи. Устата им е неголяма, със тънки устни. Има удължен врат и дълги пръсти на ръцете.

  

Здраве

При Близнаците се наблюдава много бърз обмен на веществата, което води до голям разход на кислород в кръвта. За да не се задържат отпадъчни продукти в в нея, трябва да се диша дълбоко, за да доставя достатъчно кислород в кръвта. Слабо място се явява нервната система и като следствие могат да се наблюдават болести на нервна почва. Приемането на калций с храната води до намаляване на възбудимостта на нервната система. Друго слабо място са дробовете, раменете и ръцете. Типични заболявания: ангини, пневмонии, бронхити, туберкулоза, бронхиална астма.

Препоръки: Да дишат чист въздух, да прекарват повече време на открито, да се движат, да спортуват, да не пушат цигари и да избягват задимени пространства.

 

Работа

Области - информация, реклама, медии, образование, търговия, издателска дейност, техника, филология, посредническа дейност, транспорт

Професии - рекламен агент, журналист, радиоводещ, говорител, куриер, посредник, издател, библиотекар, секретар, писател, преводач телевизионен или радиотехник и др.

 

Известни личности

Мерилин Монро, Пол Макартни, Боб Дилън, Вагнер, Р.Щраус, Григ, Пушкин, Платон, Блез Паскал, Томас Юнг, Томас Ман, Данте Алигери, А.К.Дойл, Кришнамурти, Джон Кенеди, Джордж Буш, Че Гевара, Тито, Георги Димитров, Петър Стоянов, Симеон Сакскобурготски. 

 

към съдържанието

 

Това, което е горе е подобно на това, което е долу 

 


Copyright © 2007 Локус Фортуна ЕООД. Всички права запазени. Редакция
Забележки и предложения изпращайте на e-mail: kiril_astro@abv.bg 


 

 

Посетете: дневен хороскоп, годишен хороскоп, китайски хороскоп