Коронавирус

астрология

 

Коронавирусът и България

 

Кирил Стойчев

 04.04.2020, 20.00 ч., 9945 прочитания

 

Кога започна епидемията в България?

На първият регистриран заболял е взета проба на 6.03, данните са оповестени в полунощ на 7-ми срещу 8-ми март 2020г.

 

Кога са предприети мерки – на 13 март е обявено извънредно положение и са въведение мерки за социална дистанция – това е може би най-бързата реакция на държава в света, като време спрямо първия регистриран случай.

 

Предприетите мерки целят намаляване на контактите и преноса на заболяването от един на друг човек, което от своя страна води до ограничаване скоростта на разпространение на коронавируса в България, и функцията, която описва нарастването на случаите не е експоненциална, а квадратична (квадратична, а не квадратна!).

 

При квадратичните функции няма ясно изразен пик, а по-скоро плато, което се достига без да има голяма разлика в дневния брой случаи, ето графиката на новорегистрираните заболели в България до 2 април:

 

 

 

Пикът от новорегистирани случаи досега е достигнат на 31 март – 40 новорегистрирани заболели. На тази дата – 31 март бе достигнат и пика от заболели в Европа. (линк към прогноза)

 

Напълно възможно е това да е пика (максимален брой новорегистирирани случаи за 1 ден, или близо до него) и за България . Но броят на новооткритите зависи от броя тестове, които се правят. Ако той е недостатъчен, би трябвало в дните 14-15-16 април да има завишен брой новооткрити случаи, което да отбележи максимума на епидемията в България.

 

На тези дати Луната, главният фактор, който позволява да се прогнозира хода и развитието на пандемията (линк), преминава през тежките планети, които са в края на знака Козирог и навлиза в знака Водолей, който е най-показателен за взрив на неоткрити до момента случаи.

 

След тази дата вече няма опасност за България, в условията на спазване на тези ограничения, които бяха наложени. Но това не означава, че няма да има новооткрити случаи, техният дневен брой ще бъде като този, който е в момента, с тенденция към намаляване, но не и пълно изчезване в близко време.

 

Навременните мерки спасиха много човешки животи както и страдания на заболелите. Но това има своята икономическа цена.

Ако мерките не бяха въведени толкова рано, заболелите и починалите щяха да са повече, и пак щяхме да платим дори по-висока икономическа цена.

 

Така че, както се казва дотук добре, въпросът е какво ще се случи след като бъде вдигнато извънредното положение?

 

Мнозина се надяват, че след 13 май (удължения срок на извънредното положение или дори и да бъде прекратено по-рано), животът ще продължи както досега.

 

Предполагам, че част от мерките за социална дистанция ще останат под някаква по-мека форма и след края на извънредното положение, а носенето на маски в определени случаи ще бъде препоръчително (задължително). Ограничения в пътуванията, карантинни мерки спрямо новопристигащите в България ще има и след края на извънредното положение.

 

Големите разлики обаче ще бъдат в икономическата ситуация и ние трябва да сме готови, като общество и всеки един поотделно, да действаме/живеем според новите икономически условия. Най-ценният фактор е времето, всяко забавяне, лутане, напразни надежди, алчност, недоволство, егоизъм, излишна предпазливост или липса на такава могат да ни струват много скъпо.

 

Не по-малко важно е осъзнаването и отговора на въпроса  "Защо се случва тази пандемия, какви са поуките от нея за човечеството?"

 

 

Очаквайте скоро и астро-икономически анализ на ситуацията след края на извънредното положение

 

 

 

-------------------

ПРОЧЕТЕТЕ И
 
ПИК НА ЕПИДЕМИЯТА В ЕВРОПА
 

ЗАЩО СЕ СЛУЧВА ТАЗИ ПАНДЕМИЯ: