Коронавирус

астрология

 

България след коронавируса

 

Кирил Стойчев

 09.04.2020, 10.00 ч., 14652 прочитания

 

 

Астрологичен анализ, основан на хороскопа, построен за датата на обявяване независимостта на България (1908 г.)

 

Какво предстои в България, когато извънредното положение заради коронавируса приключи?

 

Всички се надяваме колкото се се може по-скоро карантинните мерки, въведени заради коронавируса да отпаднат час по скоро и живота да се върне в обичайнот си русло. Все едно сме се събудили от един лош сън, и живота продължи както преди.

 

Опасявам се, че това е невъзможно да се случи. Защо?

 

Поглеждайки към хороскопа на България, построен за датата и часа на обявяване независимостта на България през 1908 г. ще видим, че към настоящия момент тежките планети (Сатурн, Плутон, Юпитер) са се струпали във 2-ри дом (имащ отношение към държавните финанси в мунданната астрология)

Какво означава това за всички нас? За да направим астрологческо заключение, трябва да се върнем 30 г. назад, когато Сатурн отново е бил в същата позиция.

 

Тогава, през март 1990г. Сатурн застава точно на върха на 2 дом от хороскопа. България обявява мораториум върху плащанията по външния дълг и изпада в изолация и икономическа криза, стоките изчезват от рафтовете на магазините. В края на лятото и началото на есента на 1990 г. ситуацията вече е изключително тежка, въведена е купонна система.

 „Дълговата криза достига своята кулминация през март 1990 година, когато България прекратява плащанията по външния си дълг.“ Уикипедия

 

Връщайки се още по-назад, по време на Голямата депресия 1929-1934 г, ще видим, че през 1931 г. Сатурн също влиза в 2 дом на хороскопа на България!

 

Къде се намира в момента Сатурн – отново във 2 дом на хороскопа! Можем ли да очакваме повторение на ситуации от 1931 и 1990? – Категорично ДА.

 

Напрежението във 2 дом се усилва многократно и от присъствието на Плутон и Юпитер, които заедно със Сатурн са факторите, стоящи зад настоящите икономически процеси в световната икономика. (имам предвид техните съвпади в знака Козирог, които бележат начало на нов икономически цикъл)

 

Mного вероятно през 2019-та да е достигнат пика на пазарната икономика в световен мащаб. Което означава от 2020 г. нататък може да има само спад, който ще се дължи на намаляване на потреблението на стоки и особено услуги в целия свят. Тенденция, която ще се запази устойчива за десетилетия. ЗАЩО - заради горепосочените съвпади в знака Козирог, който символизира ограничения, "затягане на коланите", дефицити.

 

Ако коронавируса продължи да циркулира още година, затварянето на границите и затягането на контрола по тях ще забави скоростта на движение на хора, стоки и услуги, което ще сложи прът в колелата на световната икономика.

 

Коронавирусът е върховното изпитание, на което ще бъде подложено ръководството на всяка една държава през следващата една година и според това доколко решенията, които ще бъдат взети, са адекватни зависи функционирането на икономическата и социалната организация на всяка една държава.

 

Поставена в подобни условия, една икономика трудно  може да функционира на пазарен принцип дълго време. Пазарната икономика се движи от една сила – търсенето, което от своя страна кара икономическите субекти, водени от стремежа към печалба, да осигурят предлагане на търсената стока (като организират нейното производство и доставка на пазара).

 

Дори и в момента търсенето на туристически услуги клони към 0 и това ще е така още няколко месеца. Макар и в по-малка степен, това може да се каже и за транспортните, в някаква степен и за други услуги, както и за стоки, които не са от първа необходимост.

 

Потребителят, в условията на строги мерки и ограничения, ще се стреми да задоволи базовите потребности. В условията на ограничени доходи и дори уволнения или страх от уволнение, мнозина ще ограничат потреблението и търсенето на стоки като автомобили, техника, дрехи, апартаменти и др.

 

Намаленото търсене на горните стоки ще доведе до свиване на пазара и намаляване на цените, което ще направи производството на тези стоки нерентабилно и ще доведе до вълна от фалити на фирми. Това ще извади на трудовата борса още милиони по цял свят, които ще останат без сигурни доходи. Ще последва още по-голямо свиване на потреблението.

 

Социалните фондове няма да издържат на толкова голяма безработица, отделно, заплатите ще започнат да се понижават във фирмите, които все още работят, защото и приходите им ще намалеят. Хазната също ще има по-малки постъпления от данъци, а това ще направи невъзможно изплащането на заплати на държавните служители и пенсии в досегашните размери. (Трупането на външен дълг може да е само временно решение, което да даде глътка въздух!)

 

Резервите, където има такива, ще се стопят само за няколко месеца, а това ще доведе до още по-голяма стагнация и по-голям страх, и по-голямо свиване на търсенето. Възможен ли е такъв сценарий - ако човечеството не намери ефективен начин да се справи с коронавируса до няколко месеца - ДА!

 

Затова, не бъдете отимисти, а реалисти – задава се икономическа криза, непозната по своите мащаби и характер, криза на намаленото ТЪРСЕНЕ и вероятно - на намалените цени, което може да доведе до дефлация – най-големият бич за икономическото развитие! (съществува и вариант в някои държави да се развихри хиперинфлация, ако бъдат напечатани големи количества пари без покритие.)

 

В най-оптимистичния сценарий, ще има дълбока, но сравнително краткотрайна криза, която ще породи голяма безработица и фалити, от която по-малко засегнатите държави ще излязат след година - година и половина, а останалите след няколко години.

 

 

-------------------

ПРОЧЕТЕТЕ И
 
ПИК НА ЕПИДЕМИЯТА В ЕВРОПА
 

ЗАЩО СЕ СЛУЧВА ТАЗИ ПАНДЕМИЯ: