Диети и здравословно хранене

диета

ВАЖНО: информацията за грижите за косата се премести на тази страница: лунен хороскоп

 

 

  Денят е благоприятен, според позицията на Луната

  Денят е неблагоприятен, според позицията на Луната

 


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/astrhuor/public_html/dieti.htm on line 124

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/astrhuor/public_html/dieti.htm on line 136

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/astrhuor/public_html/dieti.htm on line 136

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/astrhuor/public_html/dieti.htm on line 136

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/astrhuor/public_html/dieti.htm on line 136

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/astrhuor/public_html/dieti.htm on line 136

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/astrhuor/public_html/dieti.htm on line 136
  Днес

Отслабване

Напълняване

Белтъчини и плодове

Сол и кореноплодни

Мазнини

Въглехидрати

 

 

 

ОТСЛАБВАНЕ

След Пълнолунието настъпва фазата на намаляваща Луна /трета и четвърта четвърт/. Сега Луната ни подтиква да сме по-активни, да изразходваме повече енергия – да отдаваме. В този двуседмичен  период е добре да стартирате диета. Резултатите ще са трайни. Луната намалява, “издишва” и ни помага в губенето на излишното тегло. По-лесно се освобождават задържаните течности в организма, активно се разграждат  излишните мазнини, както и натрупаните токсини и шлаки.  Дори да ви се случи да прекалите с храна, няма да напълнеете така бързо, както при нарастваща Луна. Този период приключва с Новолунието. Сега естественият механизъм на организма ви за прочистване е най-активен и за да не му пречите е най-добре да гладувате и да пиете повече течности, за да подпомогнете отделянето на отпадните продукти. Дори и да нямате нужда от отслабване, ви препоръчвам да не пропускате никога този ден в месеца – така ще успеете да предотвратите много от болестите на съвремието ни.

 

 

НАПЪЛНЯВАНЕ

След Новолунието Луната започва да нараства, а с нея  “нарастваме” и ние. Внимавайте, ако имате наднормено тегло, защото всичко излишно, ще ви се “залепи”. Това, което може активно да направите сега за фигурата си е поне да не качвате още килограми. Не преяждайте и нека последното хранене за деня да бъде не по-късно от 18 часа. Не ви препоръчвам да се тормозите със строги диети, защото ефекта ще е минимален и най-важното ще е временен. Само ще си затормозите психиката и ще задействате компенсаторния механизъм, като си възвърнете с труд отвоюваните килограми, като прибавите и 1-2 кг. в повече! Изчакайте да се смени Лунната фаза, когато започне Луната да намалява, тогава стартирайте строгите диети. Ако имате нужда от напълняване и укрепване – сега е момента! Всяко натрупване е благоприятно. Тялото усвоява най-добре нужните му хранителни вещества, възстановява се и заздравява .В този период се щадете и си почивайте. Краят  на тази фаза на нарастване на Луната се отбелязва от Пълнолунието. Сега ще се почувствате огромни и тежки, особено ако се храните обилно. Затова на Пълнолуние е най-добре да намалите количеството на храната, дори един ден преди то да е настъпило. Пийте повече течности, без подсладители. Добре ще ви се отразят билковите чайове от мента, маточина или дилянка, защото в тези дни и нервната система е много претоварена. Може да ви се наруши съня, особено ако преяждате с висококалорични храни. Вечер преди лягане на Пълнолуние се разходете на тишина и чист въздух.

 

 

ОБЩ ТЕКСТ ЗА ВИДОВЕТЕ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА:

Дадените хранителни вещества на посочените дати ще се “активират” и се  усвояват много интензивно от организма, така той си набира нужните му елементи. Ще забележите, че  точно на тези дати ви се прияждат именно такива продукти. Но в това има и известна “клопка”. Защото ако злоупотребите с прекомерната им употреба и имате здравословни проблеми или наднормено тегло, определено ще имате неприятности. Затова, консултирайте се с горната таблица  и си дозирайте приема.

 

БЕЛТЪЧИНИ И ПЛОДОВЕ

В дните на топлината и на елемента огън белтъчините и плодовете се усвояват  най-пълноценно от организма. Приети в това време тези  хранителни вещества се отразяват благоприятно върху тялото и сетивните органи. Дори ще забележите, че  повече от друг път ви се прияждат точно такива храни. Наблюдавайте се как точно вие реагирате на този вид храни в посочения ден. Ако забележите, че ви става тежко на стомаха – ограничете количествата.

 

СОЛ И КОРЕНОПЛОДНИ

В дните на студа и на елемента земя се активизират най-добрите качества на солта, а тя участва в  подхранването на  кръвта. В тези дни ще ви се услаждат повече солени храни. Но, моля ви да бъдете много внимателни, ако имате здравословни проблеми, които могат да се влошат от прекомерната употреба на сол.

 

МАЗНИНИ

В дните на светлината и на елемента въздух добрите качества на мазнините и маслата в храната се усвояват бързо и лесно. Те участват в изграждането на организма и захранват системата на жлезите с вътрешна секреция. В тези дни всяка храна, която съдържа малко повече мазнини много ще ви се услади, но все пак бъдете внимателни, особено, ако имате здравословни проблеми и мазнините са ви противопоказни.

 

ВЪГЛЕХИДРАТИ

В дните на елемента вода с лекота се усвояват въглехидратите. В този момент организма успява с лекота да разпознае положителната им страна  и да насочи усилията си към укрепване на нервната система. На повечето хора в тези дни им се прияждат почти непреодолимо тестени произведения или други въглехидратни храни. Вярно, че една голяма порция спагети ще ви успокои и направи щастливи, но ако имате проблеми с излишните килограми, не се поддавайте на изкушението в пълни размери!

 

 

 

Може да проверите за 7 дни напред добрите и лошите дни за:

 

  Диети

Масажи

  Грижа за косата

Здраве

  Грижа за ноктите

Пазаруване

  Грижа за кожата

Поддържане на дома

  Грижи за цветята

Работа в градината