-

 

: 22.10.2008 ., 46874
 

 


 

 

- , . - . .

 

- . . . , , . . :

 

/ - - - , , . , . , , . - . , . . / / - , , , . , . . . , . - - , - / - , - / - , - . , - - , . : . . - . , . , . , . , . , . , . , 9 .

 

, , -. , , . , - ?, . , - - 1000 . , . , , . . -, , . , . , - - , - .

 

/ - : , , , , , .

 

/ - : , , . , ..

  

/ - : - , , , - . , .

  

 

, , . . , . , , , , , - . . , - . , - .

 

? . . , -, - . .

 

, , - 13 . , , , , , . - - , . 18-19 , . . , , . , . , .

 

, . , , . -. , . . , .. .

 

, , ? . . - . . . , I. , . , - 1000 , - . - - - . , , , , , , . , , . .., , , - - , . 11 . , ( ). , , , . , , . , , ? , , , . . . . , . , . - . , , , .., , . , .

 

, - . , , . - , . . - , , . , - , . , , , , , , . . . - . , , /, 52 / . , , , , . , .

 

, . , , - , , . , . , , . - , , . , , - , , - , , ... , .

 

, :  .

 

, .. . - , , - ?" , . , , - . , , . , , , - . , , . . , . , - , . . , , . , , , . , . , , . . , - , . .

 

7 . . , .. , , . . ? . - , , . . - , . - , . , . -, -.

 

- ? . . , . , . , , , , . , , . , . . ? -, - . , , , , , , , , . ?

 

, , . 9-10 , , . , . - .

 

9-10 ?  - , . / /. . . . , , , - - . ,  - .

 

- , , , . , . , - . .  , . , , , . ?

 

***

 

:

? ,

 

 

 

Comment Script

Горда съм,че се наричам БЪЛГАРКА!Гордея се и с народа си.Хубаво е всички ние да знаем истинската си история и да се гордеем.Корените и езика ни са вековни,лесно не се изкореняват.Обичам ви! Нека не забравяме ВЕЛИЧИЕТО и ДУХОВНОСТТА СИ. 09.09.2013
елка савова - 09/10/2013 - 00:00 .
гордея се 4е сьм 4аст от този народ с древна история но имам призив кьм историците да се разровьт и да вникнат в сьщността на нашата история и да кажат истината а не като някои купени от другаде историци да ни льжат и баламосват като златарски идр . това ще вдигне само4увствието на и без това обезверения наш народ бьлгари ние сме много древни ние сме ариици на балканите не се от4аиваите истината ще излезе наяве след толкова стотици години...:-):-)
плам - 12/01/2012 - 12:32 .
Лъжи, лъжи и пак лъжи! Нямаме нищо общо с племената в Азия. Ние сме древен народ, местното население на Балканите. Обичаите ни го показват, има и хиляди доказателства за това, които нарочно ги няма в учебниците.
Четете в интернет! Има много информация за траките и за антибългарския заговор на Златарски и Иречек, който довежда до разпокъсването на България при Ньойския договор! Целта да се покаже, че сме пришълци в собствените си земи. Не вярвайте на официалните лъжи, а четете!
Тракия - 07/17/2012 - 10:53 .
обаче има много правописни грешки - да пишеш за езика грешно...
пенка - 05/20/2012 - 12:50 .
gordea se 4e sam balgarka 4e imam istoria i znam 4e sme drevna civilizacia sagaliavam samo 4e ne sme velika balgaria kakto sme bili
mima - 03/18/2012 - 12:03 .

Изнесените по-долу факти могат да ни накарат да погледнем с друго око миналото си, и така да подготвим и бъдещето си. Най-вече могат да ни покажат кои са истинските ни корени. Могат да ни покажат нашия принос в развитието на човешката цивилизация и могат да обяснят на какво се дължи сегашното ни състояние.
 
Помислете върху изложените по-долу факти. Заедно с тях аз ще споделя и моите мисли с вас. Първо трябва да изясним нашия произход. Фактите говорят, че той не е славянски, както ни учеха досега. Основата ни е прабългарска. За това говорят следните факти:
 
А/ - Съвременният български език - тук трябва да се направи следната забележка - Има народи, които говорят език на друг народ като свой роден, пример шотландците. Затова някои прибързано се изказват, че езикът не е белег на народността. Голяма грешка, защото не всички народи говорят чужд език, само малка част в света са така. Езикът се оказва един от най-основните белези на народността. Той е носител и белег на историческото развитие, на културното развитие и т. н. Езикът / в не малка степен и съвременният език / може да се окаже най-достоверният белег на дадена народност, защото не може речта, която употребяваме всеки момент, да бъде фалшифицирана. Някои намерени глинени плочки могат да бъдат фалшифицирани, чрез технологии и подкупи. При съвременната реч обаче това не може да стане. Нашият език е причислен към славянската група на индоевропейското езиково семейство доста условно и то главно на лексикална основа. Но оказва се, че с тази славянска лексика съществува и не малко количество прабългарска лексика със същото значение. Пример - славянското - бягам, прабългарското - тичам / славянското - ходя, прабългарското - вървя / славянското - браня, прабългарското - пазя и много други. А граматиката ни е корено различна от тази на славянските езици и това не е само липсата на падежи, а и различната - много по-сложна глаголна система, зад поставеният определителен член и др. Някои казват: “ Никой не знае какъв е бил прабългарският език.” Не е така. Има намерени писмени паметници - не е само именника. От тях поне ясно личи характера на езика, неговия строеж. Отлично се знае, че граматиката на един език не може да бъде променена и българският го доказва. Не само в миналото, но и сега. Повече от един век се стремят да променят македонския диалект на нашия език, но граматиката му си остава непокътната. Така и граматиката на прабългарския език е останала непроменена през вековете, дори и голяма част от лексиката му се е запазила. Това категорично доказва мнозинството на прабългарския етнос над славянския, тракийския и др. И то при положение, че славянският език е бил наложен за официален през 9 век.
Един език може да се обяви за официален по политически причини, а не поради факта, че е най-говорен. Освен това единственият език на народ с граматика като нашата, дошъл на Балканите, наложил се и променил историята е прабългарският или българският. При това положение, изречение от рода на - “ Дали е така?”, смятам за излишно. Има данни, че първата българска държава “ Балкара “ е била в Памир - северните области на Афганистан - 1000 години преди новата ера. И днес там има народи, които говорят с нашата граматика и имат общи думи с нас. Това насочва мисълта ни, че сме от източен ирански произход и че сме индоевропейци, и че сме от бялата раса. Не всички светли българи са потомци на славяните. Тази теория за произхода ни е най-доказуема, въпреки че главно на военнотехническа основа има и тюркски заемки в прабългарския език, но те не разкриват така ясно граматическия строеж на прабългарския говор. Както и евентуални други езикови заемки, също не могат да направят това. Но съвременният български език, според мен най-голямото и сигурно доказателство за нашия източно ирански-индоевропейски произход, е подкрепен и от редица други - също сигурни доказателства като антропологията например.
 
Б / - Антропологическите ни особености: Учените антрополози заявяват, че нашият антропологически тип е прабългарски, в смисъл, не че съществува такъв тип, а че чертите ни са като на тези, които са дошли тук и са се наричали българи.
 
В / - Културни особености: В нашия фолклор са открити много прабългарски черти, срещащи се и на места, където прабългарите са били. Мартениците например, различни шевици и т.н.
  
Г / - Историческата даденост: И най-елементарната логика сочи, че е невъзможно прабългарите да дойдат на Балканите само няколко десетки хиляди, да се наложат над славянското море, да образуват държава и да се противопоставят успешно на две империи - Византийската и Франкската. За подобно нещо и стотици хиляди не са достатъчни, колкото и да е силна организацията им.
  
 
Други неоспорими факти от нашата история са големите приноси, които ние, българите имаме в развитието на човечеството. Били сме от особена важност за европейския континент. Няма как да е иначе след като създаваме три големи и силни държави в Европа, където има много народи. Това са Стара Велика България, Волжка България и Дунавска България, на която ние сме преки наследници, защото България е жива и до днес, но за съжаление в изключително свити размери и няма водеща роля, а напротив - сега е играчка в ръцете на “Великите сили“. За да се създадат в Европа три големи и силни държави се иска огромен потенциал и много силна държавнотворческа традиция. Именно тази традиция ние сме я притежавали, защото сме един от най-древните народи. Доказателство за това е фактът, че името на българите се среща в най-древните хроники и легенди.
 
Какво тези наши държави правят за Европа? Спират нашествието на азиатските народи. На всички българи са известни делата на Кан Тервел. Между другото, арабската инвазия при Константинопол е била много по-силна, отколкото при Гибралтар и на Карл Велики е било много по-лесно да спре арабите при Поатие. Не случайно тогава Тервел е наречен спасителят на Европа.
 
Единствено волжките българи успяват първи да спечелят победа срещу монголите, в Дунавска България пък спират татарите, които са част от монголите - завоеватели почти на два континента през 13 век. Със своите територии и съпротива, българите във Волжка и Дунавска България, все пак в някаква степен, едните срещу монголите, другите срещу турците, успяват да притъпят азиатския устрем. Днешната най-голяма държава в света - Русия дължи в известна степен своя напредък в миналото на Волжка България, която завладява. Голяма част от руската интелигенция през 18-19 век е от български произход като Тургенев, Достоевски и много други. Още Стара Велика България е помагала на Византия срещу азиатските нашествия. А Дунавска България се вбива като клин между Византия и Франкската империя и заедно с военните победи срещу империите и дворцовите интриги в двата кралски двора, внася объркване в завоевателните им планове, като идеята за обединяване на франки и византийци и създаване на нова “Римска империя”. Карл Велики е искал да се ожени за византийската императрица, а браковете между владетелите винаги имат политически характер. Ако това беше станало, сигурно Европа сега щеше да бъде унифицирана като САЩ.
 
Особено благодарен на българите трябва да е славянският свят, защото от Дунавска България старобългарската литература се разпространява из славянските земи на славянски език и допринася в основни линии за развитието на началния тласък на славянската култура и идентичност. Ако не беше създадена Дунавска България на Балканите можеше да няма сръбски, хърватски и други народи, защото щяха да бъдат асимилирани от Византия чрез процеса на християнизация. За същността на този процес в България ще стане дума по-долу. След въвеждането на християнството в България, от нашата държава тръгва мощно богомилско движение едва ли не из цяла Европа и разбива схоластиката в християнската религия и проправя път за ренесанса в европейските държави. Трите български държави в миналото дават и богата материална и духовна култура на другите европейски народи. Прабългарите са се славели като добри строители, занаятчии и т.н. Известен е и прабългарският календар.
 
Естествено възниква въпросът, след като сме били толкова силни и сме спасявали континента от азиатските нашественици, защо сега ни е толкова незавидно положението? Отговорът не е лесен. Все пак трябва да има причина. Тази причина трябва да се търси в по-широк обхват от време. Нищо не е случайно и нищо не е от вчера. Всичко е един сложен и противоречив процес в историята на човечеството. Лично аз виждам началото на нашето падение като държавност в покръстването, наложено със сила от цар Борис I. По него време е текъл процес на християнизация, както сега тече процес на глобализация. Тези процеси не са случайни, естествено разлики има - между единия и другия има около 1000 години време, но целта е една и съща - властване и пак властване. Точни този стремеж за властване кара оръдието на християнизацията в България - цар Борис І - да наложи по най-кървав начин християнската религия. Пак този стремеж за властване го кара да въведе славянския език за официален, защото българската държава, тогава, едва ли не навсякъде е граничела със славяни, които извън България са били доста голяма маса, заемаща значителна част от континента и целта е била, чрез християнството и разпространението на българската култура на славянски език да се упражни силно влияние върху този свят. Това и става, затова историка Божидар Димитров казва, че българите са цивилизатори на славяните. Но колкото и някои да изкарват цар Борис І прозорлив и т.н., в крайна сметка, заслепен от власт, той не е видял най-важното - че християнизацията ще доведе до разрушаване на българската държавна система, а това води и до едно бавно унищожаване на българския народ. Последвалите близо 11 века доказват това. Не случайно имаме две робства, траещи дълги векове и не случайно сме останали около една четвърт (като територия). Недоумявам, защо този владетел, въобще, се величае. Самият той отива в манастир, може би за нещо се е покаял, но вече е било късно. Възможно ли е било християнството да не се въведе тогава в България, след като то е било всеобхватен процес, както сега е глобализацията? Силата, която тогава е притежавала България, говори, че сме можели да избегнем този удар. Сега естествено глобализацията не можем да я избегнем. България сега е една играчка. Властолюбието на управляващите и сега ни погубва. Някой ще се намери да каже, че християнизацията ни приобщава към постиженията на древната римска култура и постиженията на нейната продължителка Византия. Да усвоиш културни постижения е много хубаво, но не заради това да унищожиш своята си култура. Цар Борис І изгаря свещените книги на прабългарските жреци - “Колобрите”. Представете си, ако това не беше станало, колко много повече щяхме да знаем за нашата история, култура и т.н., за нашия произход, а не сега да има един куп теории за произхода ни и разни спекулации. Винаги, когато в човешката история са се горели книги е следвало нещо страшно.
 
Българите също са имали високо развита култура, по-древна от тази на Рим. Самото съседство, което сме имали с Византия, малко или много е щяло да ни даде и културен обмен. По-горе бях казал, че българите са един от първите народи в света. Те са участвали в изграждането на древните цивилизации. Самите те изграждат своя култура и цивилизация и обърнете внимание - изграждат своя, уникална държавна система, изключително прогресивна за времето си. При тях държавата се е смятала като средство за спасяване на рода, нещо корено различно от днешното положение - “държавата, инструмент за насилие в ръцете на господстващата класа”. Това, че държавата се е смятала за средство за запазване на рода при българите го доказва фактът, че винаги, когато българският етнос е бил завладяван от друг народ, българите са напускали мястото, където са живеели и са тръгвали по света да търсят свободата, робство не са търпели. Затова и българските държави не са една и две. Ето в Европа са три. Не случайно и йерархичните отношения в тези държави са били по-демократични от всички останали в тогавашния свят. Но идва злощастното покръстване, което на мястото на тази изключително прогресивна и демократична за времето си държавна система, налага по един кървав и драматичен начин /изкланите, заедно с пеленачетата 52 болярски рода/ византийската покварена и узурпаторска държавна система. Едно е да покръстиш народи, които нямат държави, нямат хилядолетна история и традиции зад гърба си, друго е да смениш вярата на народ като българския, чиято вяра е стара и утвърдена. Народ с хилядолетни традиции, създал няколко държави и притежаващ невероятен свободолюбив дух.
 
С една дума, държавата на българите вече не е тяхна. Те са поставени в нещо, което е съвсем чуждо на сърцето им, на същността им и това е най-големият удар, удар върху моралните ценности, които са хилядолетни. От тогава българинът е чужд на държавата си, та до ден днешен. С една дума сцеплението, съединението между индивид и държава е нарушено или съединението, което прави силата вече го няма. Изпълнен е девизът “Разделяй и владей” - метод, чрез който едни хора властват над други, откакто човечеството съществува. Затова в човешката история винаги има войни, които изкуствено са разпалвани, затова сега дойде и най-страшната война, войната с невидимия враг, с тероризма - изкуствено създаден, война, която се очертава да бъде безкрайна... Нещо в нашият свят е сбъркано в основата си, щом като материалното властва над духовното.
 
Чрез въвеждането на християнството е нанесен удар върху българската държавна система, и резултатът е:  РАЗДЕЛЕНИЕ.
 
Затова последва византийското робство, после турското и т.н. и от някога големия български народ днес остава около една четвърт. Веднага някой ще каже - “Как разделение, нали християнството консолидира процеса на образуване на българската народност, сиреч спомага за по-бързото сливане на отделните съставни части в едно цяло?" Това би било така, ако количественото съотношение между отделните части е приблизително равно. Но в нашия случай не е така, защото имаме една основна маса, в значителна степен по-голяма от другите съставни части. Дори, ако тази основна маса е славянската, както грешно се твърди за сега. Това е идеята на панславизма, която служи на Русия, която иска да бъде покровителка на славянските народи и колкото повече такива народи, толкова по-голямо влияние. Дунавска България, до покръстването, успява близо два века да се противопоставя на Византия и франките. Този факт не трябва да се подминава. И като не успяват двете империи да унищожат България със сила, налагат й “Християнството”. А това, че християнството е наложено по най-кървав начин и е съвсем чуждо за народа, говори последвалото мощно богомилско движение като противовес. Това движение се разпространява из цяла Европа и полага основите на последвалия го ренесанс. Отново някой ще каже, ами нали имаме златния век при Симеон, нали имаме възход при Асеновците. Да, но тези два върха, колкото и да са големи, са за много кратко време. Тези възходи не са същите като преди, не са постоянни. Забележете, откакто се създава Дунавска България до покръстването, тя постоянно расте. Дори е имало случаи да заплашва Византия. Да, при Симеон е най-големият растеж, но той не се запазва като постоянна величина както преди покръстването. После отново чак при Асеновци има развитие и до тук.
 
Следва близо 7 века рецесия до ден днешен. Резултатът го изпитваме на гърба си. Свита до неузнаваемост етническа територия, нисък стандарт и т.н. Българите, като ги завземе някой не тръгват по света да търсят свободата и да създадат своя държава, както някога. Остават на мястото си и приемат робството. Имало ли е такова нещо преди покръстването? Не случайно в историята на българите преди покръстването имаме създадени толкова държави. Може би това е един от най-силните факти, който доказва, че върху нашия народ с покръстването е нанесен съкрушителен удар. От тогава започва началото на нашата драма. Ето един пример от най-новата история на човечеството, който може донякъде да илюстрира пагубното въздействие на покръстването. В бившата ГДР - източна Германия, беше наложен социалистическият морал. Видя се след краха на комунизма и обединението на двете Германии, до каква степен източногерманците са деградирали и колко много време ще им трябва да се оправят. При нас обаче покръстването е било много по-жестоко, отколкото смяната на системата при източногерманците и последствията върху нас са много по-големи.
 
Тук естествено пак възниква въпрос - Какво може да се направи? Винаги може нещо да се направи. В случая някои части от нашата история трябва да се пренапишат. Особено са важни учебниците за началния курс, защото каквото влезе в детската душа остава за цял живот. Не можете да си представите, какво мощно въздействие върху съзнанието на човека имат началното училище и медиите. Знаете, че едно нещо, макар и лъжливо, като се повтаря до неузнаваемост, става истина. Особено, когато се казва на дете, което всичко възприема за даденост. А възрастните няма откъде да сравнят информацията, защото медиите служат на управляващите и също поглъщат поднесените им лъжи. По този начин и чрез много кръв е формирана изкуствената “македонска нация”. Защо сега началното училище и медиите да не се използват за казване на истината и за осъзнаването на един тотално лъган народ? След като станем по-осъзнати, ще бъде по-трудно върху нас да се оказва икономически и политически натиск. Историята ни показва, че в нас, българите, има голям потенциал, трупан в продължение на хилядолетия, защото сме един от първите народи на света, градил човешката цивилизация заедно с египтяните и шумерите, но тях вече ги няма, а ние още съществуваме. Трябва ли да си отидем и ние?
 
С който и народ да са се смесвали, българите винаги са били водещия етнос и винаги са запазвали основата си, просто няма как да е иначе след като те са създавали държавата. Затова създадената народност в Дунавска България през 9-10 век, просто е поредна разновидност на българите, но със запазена основа. Времето, когато българите се създават като народ трябва да се търси далеч преди новата ера. Тогава тяхното име влиза в най-древните хроники и легенди.
 
Къде са били границите на нашата разновидност на българската народност през 9-10 век?  - теглете мислена линия от Будапеща до Одеса, или почти цяла днешна източна Унгария плюс почти цяла днешна Румъния плюс южна Бесарабия. От малко на запад от Белград до Шкодренското езеро /тук влиза и цяло Косово/. Цяла днешна централна и южна Албания. Днешна централна и северна Гърция и европейската част на Турция без крайбрежието на Мраморно море. И разбира се държавите България и Македония. Сами виждате колко пъти днешните ни държавни граници, заедно с тези на Македония, а горе долу това са ни съвременните етнически граници, са по-малки от очертаното по-горе пространство. Или какво е останало от нашия народ, толкова голям и толкова древен  - само около една четвърт.
 
Написаното по-горе са факти и то неоспорими, защото са всеобхватни и доказани, както фактът, че е имало Втора световна война. Затова не казвайте, че трябват доказателства. Знаете, че фактите са най-големите доказателства. “Когато фактите говорят и боговете мълчат“.  Ако ги подминаваме, само ще си навредим. Дори и да ви дразни малко начина, по който са посочени, не означава, че трябва да ги подминавате. Как иначе ще стигнем до истината?
 
 
 
Вашето мнение за статията
 
Neka i tuk go zaqvq-istoriqta e nai-masovoto sredstvo za manipulirane na i bez tova obsebeniq bylgarski duh.Nqma kak da znaete sys sigurnost kakvo e bilo.Nikoi i ne moje da znae.Mojete samo da gadaete i da si gubite vremeto v razmishleniq za neshta ,koito q trqbvalo,q ne trqbvalo da se sluchat.Poglednete v bydeshteto.Poglednete i ogledaite tazi "globalizaciq",koqto vie smqtate za istoriq ,prepovtarqshta svoeto nachalo.Sprete se za moment i se zamislete-knqz Boris e napravil tova,koeto mu e bilo ugodno i priemlivo za vremeto.Ima si minusi ,ima si i pliusove,taka e,no blagodarenie na nego usvoihme mnogo neshta,koito si ostavat tradiciq i do dnes.Blagodarenie na "tezi neshta" nie sme se syhranili kato narod duhom.Syznanieto ni v godinite na robstvo e bilo budno ,blagodarenie na radikalnite promeni,izvyrsheni ot Boris.Neosporimo i neizbejno.Bydete obektivni i zad vsichki razmishelniq,filosofii i narodni umotvoreniq prozrete istinata.I ne zaradi knqz Boris dnes nie sme v takova polojenie.Pomislete pak predi da davate kraini i kategorichni ocenki.Sys zdrave! :)
Всичко това е добре да Го знаем... и какво от това? Глобализаторите са безмилостни, света като цяло отива Много на зле, не само Българите са скопени - погледнете западни предавания от всякакъв характер. Нека да помислим - "какво да се прави" или по-точно Какво Още може да се направи? Може би всеки трябва да стане апостол най-напред в семейството, след това в кръчмата, квартала и така да се поддържа някакъв огън на спомена до настъпването на по-вече възможности! Поздрави на всички и Благодаря,ако сте стигнали до тук с четенето! Г.Н.К.
Пак се включвам за да кометнтирам още последсвията от т.н."покръстване" на профана борис!Това довежда до много силна съпротива вт.ч.и въоръжена!Сина на Симеон Боян наречен от народа МАГА а в БПЦ-архиепископ повежда по късно тази борба!Основава т.н. "БОГОМИЛСКО" движение(непр.наречено така)с негови ПЪРВИ сподвижници Св.преп.Иван Рилски Чудотворец и Св.Гавраил Лесновски!Поп Богомил става негов сподвижник по късно в знак на благодарност за това че Боян излекувал дъщеря му!Боан Мага Св.иван Рилски Цар Петър са синове на цар Симеон от различни жени!Колкото и парадоксално да звучи и истерично отричано от богословите -верни на гръцката догма!Разберете ИСТИНАТА и Тя ще Ви направи Свободни!
Съжалявам че толкова късно откривам статията на господин Желязков!Според мен третира верни неща но доста повърхностно!Съжалявам че го казвам но неговата книга"Кои сме ние-езикът който говорим показва това е МНОГО по точна и задълбочена и би следвало ВСЕКИ определящ себе си за Българин да я прочете!Коментара на г-н Карамихайлов е точен и той цитира данни от швейцарската агенция за етнически изследвания"ИГЕНЕА"Но тези резултати в Европа предизвикаха поредица от скандали от 2009 г.когато бяха побликувани.Да си припомним само как бяха използувани в БЮРМ тези резултати!И цъфнаха в техните градове едни кичозни паметници (без име)на някакви древномакедонски войни на кон!!!???Но удивително приличащи на Александър!!!Според мен всеки българин би било вярно да загърби ЛЪЖИТЕ учени по история и да прочете "Тракииските хроники"и някои от историческите книги на проф.д-рГанчо Ценов за да стане що годе ясно колко не знаем за себе си като народ!Ние сме най стария народ в Евразия основали най старите държави в Европа Азия Африка!!!Ние сме едни от основателите на ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!!Ние сме най старите ХРИСТИЯНИ в Европа!!!НИЕ сме християни от ПЪРВИ век покръстени лично от Св.ап.Павел Св.Андрей Първозвани наречен БУЛГАРОЕВЛОГ!!!и от Св.ап Лука!!!Първият епископ в Европа е ръкоположен в ПЛОВДИВ от Св.ап.Павел това е Св.ап.ЕРМ-един от 70-те апостоли!Първата християнска община в Европа е ПЛОВДИВ!!!Св.ЛИДИЯ е лично покръстена от Св.ап.Павел в р.Марица заедно със семейството и-съпруг и двама сина!!!А тези който се мислят за някакви си"елини" а всъщност са етиопски семити наричани още "етиопски цигани"прогонени от египет и довлекли се на Балканите и до сега живеещи на чужд гръб са имали епископ в атина едва в ДЕВЕТИ век!!!А колкото до този профан борис1 наречен не знам защо "покръстител"и на всичкото отгоре за да е гаврата пълна канонизиран!!!Та този персоннаж така подло ни е ПРОДАЛ на константинополския епископ кой знае защо наречен "вселенски "та и до сега теглим последствията от това!Този МУХЛЬО за да спаси себе си ПРОДАВА ИСТИНСКАТА ХРИСТИЯНСКА ДОГМА ЗА ЛЪЖЛИВАТА ЕЛИНСКА КОЯТО НИ ТРОВИ И ДО ДЕН ДНЕШЕН!!!РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ ПОСЛЕ И ПРОГЛЕДНЕТЕ!!!БЪЛГАРИТЕ СМЕ НАЙ СТАРИТЕ ХРИСТИЯНИ В ЕВРОПА!!!Поровете се в НЕТА и намерете писмото което папата-епископ римски праща до този профан борис по повод това което иска да направи -да викне гръцките попове в БЪлгария-каква оценка дава за нашия принос за Европа и че нашето място е в ЕВРОПА!!!Не случайно хан Тервел е канонизиран от Рим като Св.ТРИВЕЛИИ-Теоктист цар болгарски!Теоктист е монашеското име на хан Тервел!!
лично аз се имам за българин, както и всички мои живи предшественици, с които съм общувал - а ние сме прокудени от егейска българия в началото на двадесети век. имам се за такъв по култура и образование и постижения, сраавнявайки се с другите. а според изследване, което е признато за общовалидно по цял свят в тия времена като генетичния строеж, ето какво намерих тук в интернет:

DNA of Bulgarians:
51% THRACIANS
17%CELTS
15%SLAVS
8%GREEKS
9%PHINIKIANS

това на съвременен български значи че сегашните обитатели на южнодунавска българия са най-вече траки, повече финикийци, отколкото гърци, и повече келти, отколкото славяни. като изцяло материално доказателство това няма как да бъде отхвърлено от всякакви привърженици на сепаратизма, които разделят всяка общност за да прокарат нечия алчност - живите същества на растения и животни, а българите на такива и онакива. за всеки, който трудно се ориентира в най-свободната територия, обитавана някога от човека - киберпространството, един нематериален свят с всички знания, натрупани досега - ето ключовите думи за намиране: google cia bulgaria, и по-специално the world factbook - свободно и безплатно достъпни ресурси с данни за демография, култура, икономика и прочие за повече от сто и двадесет години назад за държавите от целия свят - там можем да сравним сухите статистически данни с лепкавата пропаганда, която и до днес мнозина измежду нас пасивно или активно пренасят като се пренася зараза или компютърен вирус. разбира се, няма да спра да отговарям на всички черногледци за това, как сме щели да изчезнем след още толкова, колкото беше последното наше робство - някакъв си половин век: според официални данни на оон извън дунавска българия живеят над петнадесет милиона човека, определящи себе си за българи без потомците им, а според изследователи като господин дориян александров - над тридесет. и като прибавим към това факта, че още първите преселници - така наречените стари емигранти и до днес използват у дома книживен български, няма никаква причина да треперя от страх, че културата ни ще изчезне. както и досега, пак бих се присъединил към изпятото от поета ангел ангелов:

"...но дядо ми изучил е псалтика
и винаги
на български е пял..."

цитирам песента "разговор с дядо" и група джендема.

и не на последно, но може би на най-важно място бих посочил изследванията и оповестените преди няколко години открития на господин стефан гайд за тракийското писмо и библия бесика - тук сме имали писменост най-малко две хиляди години по-рано от египет, а от общо шест и половина хиляди звезди на небето тракийските благородници са знаели над петстотин в сравнение с 50-60 при днешните професионални астрономи.

Сега разбирам, защо не съм по християнски религиозна в душата си. Имам в предвид християнството, наложено като догма, а не учението на евреина дърводелец, защото двете нямат много допирни точки. Сега разбирам и защо българина не е религиозен в общоприетия смисъл.
Книгата ми "Кои сме ние?-Езикът, който говорим, ни показва това..." можете да купите за 3 лв. вместо за 5 лв. както е по книжарниците. Само се обадете на 0885148367 между 13 - 14 ч. всеки работен ден без събота и неделя. Веднага ще получите книгата в центъра на София до народното събрание.
Здравейте, в комантарите за другата ми статия в същия сайт, чета следното "Хора, осъзнайте се! Вече няма значение от къде сме, вижте на какво сме се превърнали!"
Този възглас "Хора, осъзнайте се! Вече няма значение от къде сме, погледнете в какво сме се превърнали!" е изключително вреден и направо самоубийствен! Първо, защото човек, когато не знае кой е, от къде идва и къде се намира, не може да се осъзнае никога. Имено тогава, всеки може да си прави с него кавото си иска. Затова ще посоча на кои места в София може да се намери моята книжка "Кои сме ние?-Езикът, който говорим, ни показва това..." - в книжарница "Български книжици" /градинката пред "Кристал", Площад "Славейков" - сергия №25 срещу пицария"Трол", книжарница "Петър Берон" на пресечката на ул."Шишман" с ул. "Аксаков", във веригата книжарници "Пингвините", книжарница "Сите българи заедно" на ул. "Пиротска" №5, в книжарниците на софийския университет "Св. Климент Охридски" и в книжарницата на БАН - до народното събрание. Книжката е малка, вземете я, за да разберете истината, чрез доказателството, което никой не може да фалшифицира, а именно езикът, който говорим, с вас в момента. Никой не е правил това досега.
Бях обещал да съобщя като излезе книгата ми. Изпълнявам обещанието си. Книгата ми се казва "Кои сме ние?-Езикът, който говорим ни показва това или коя е истината за българския народ". В нея много по-обстойно и доказателствено е казано всичко. Намира се на следните места в София : площад "Славейков"-книжния пазар/сергиите/, книжарницата на НАТФИЗ, книжарница "Български книжици" до бифшия "Кристал". Ако искате да знаете истината, вземете тази книга! Тя е малка и евтина, но с много ценно съдържание.
Иван миленов - 02/14/2012 - 16:14 .
Neka i tuk go zaqvq-istoriqta e nai-masovoto sredstvo za manipulirane na i bez tova obsebeniq bylgarski duh.Nqma kak da znaete sys sigurnost kakvo e bilo.Nikoi i ne moje da znae.Mojete samo da gadaete i da si gubite vremeto v razmishleniq za neshta ,koito q trqbvalo,q ne trqbvalo da se sluchat.Poglednete v bydeshteto.Poglednete i ogledaite tazi "globalizaciq",koqto vie smqtate za istoriq ,prepovtarqshta svoeto nachalo.Sprete se za moment i se zamislete-knqz Boris e napravil tova,koeto mu e bilo ugodno i priemlivo za vremeto.Ima si minusi ,ima si i pliusove,taka e,no blagodarenie na nego usvoihme mnogo neshta,koito si ostavat tradiciq i do dnes.Blagodarenie na "tezi neshta" nie sme se syhranili kato narod duhom.Syznanieto ni v godinite na robstvo e bilo budno ,blagodarenie na radikalnite promeni,izvyrsheni ot Boris.Neosporimo i neizbejno.Bydete obektivni i zad vsichki razmishelniq,filosofii i narodni umotvoreniq prozrete istinata.I ne zaradi knqz Boris dnes nie sme v takova polojenie.Pomislete pak predi da davate kraini i kategorichni ocenki.Sys zdrave! :)
Ne tochno. - 02/05/2012 - 01:21 .
Всичко това е добре да Го знаем... и какво от това? Глобализаторите са безмилостни, света като цяло отива Много на зле, не само Българите са скопени - погледнете западни предавания от всякакъв характер. Нека да помислим - "какво да се прави" или по-точно Какво Още може да се направи? Може би всеки трябва да стане апостол най-напред в семейството, след това в кръчмата, квартала и така да се поддържа някакъв огън на спомена до настъпването на по-вече възможности! Поздрави на всички и Благодаря,ако сте стигнали до тук с четенето! Г.Н.К.
Генчо - 01/29/2012 - 20:20 .
:-(;-):-D
ро - 01/21/2012 - 00:44 .
Пак се включвам за да кометнтирам още последсвията от т.н."покръстване" на профана борис!Това довежда до много силна съпротива вт.ч.и въоръжена!Сина на Симеон Боян наречен от народа МАГА а в БПЦ-архиепископ повежда по късно тази борба!Основава т.н. "БОГОМИЛСКО" движение(непр.наречено така)с негови ПЪРВИ сподвижници Св.преп.Иван Рилски Чудотворец и Св.Гавраил Лесновски!Поп Богомил става негов сподвижник по късно в знак на благодарност за това че Боян излекувал дъщеря му!Боан Мага Св.иван Рилски Цар Петър са синове на цар Симеон от различни жени!Колкото и парадоксално да звучи и истерично отричано от богословите -верни на гръцката догма!Разберете ИСТИНАТА и Тя ще Ви направи Свободни!
Иван Атанасов - 11/01/2011 - 19:19 .
Съжалявам че толкова късно откривам статията на господин Желязков!Според мен третира верни неща но доста повърхностно!Съжалявам че го казвам но неговата книга"Кои сме ние-езикът който говорим показва това е МНОГО по точна и задълбочена и би следвало ВСЕКИ определящ себе си за Българин да я прочете!Коментара на г-н Карамихайлов е точен и той цитира данни от швейцарската агенция за етнически изследвания"ИГЕНЕА"Но тези резултати в Европа предизвикаха поредица от скандали от 2009 г.когато бяха побликувани.Да си припомним само как бяха използувани в БЮРМ тези резултати!И цъфнаха в техните градове едни кичозни паметници (без име)на някакви древномакедонски войни на кон!!!???Но удивително приличащи на Александър!!!Според мен всеки българин би било вярно да загърби ЛЪЖИТЕ учени по история и да прочете "Тракииските хроники"и някои от историческите книги на проф.д-рГанчо Ценов за да стане що годе ясно колко не знаем за себе си като народ!Ние сме най стария народ в Евразия основали най старите държави в Европа Азия Африка!!!Ние сме едни от основателите на ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!!!Ние сме най старите ХРИСТИЯНИ в Европа!!!НИЕ сме християни от ПЪРВИ век покръстени лично от Св.ап.Павел Св.Андрей Първозвани наречен БУЛГАРОЕВЛОГ!!!и от Св.ап Лука!!!Първият епископ в Европа е ръкоположен в ПЛОВДИВ от Св.ап.Павел това е Св.ап.ЕРМ-един от 70-те апостоли!Първата християнска община в Европа е ПЛОВДИВ!!!Св.ЛИДИЯ е лично покръстена от Св.ап.Павел в р.Марица заедно със семейството и-съпруг и двама сина!!!А тези който се мислят за някакви си"елини" а всъщност са етиопски семити наричани още "етиопски цигани"прогонени от египет и довлекли се на Балканите и до сега живеещи на чужд гръб са имали епископ в атина едва в ДЕВЕТИ век!!!А колкото до този профан борис1 наречен не знам защо "покръстител"и на всичкото отгоре за да е гаврата пълна канонизиран!!!Та този персоннаж така подло ни е ПРОДАЛ на константинополския епископ кой знае защо наречен "вселенски "та и до сега теглим последствията от това!Този МУХЛЬО за да спаси себе си ПРОДАВА ИСТИНСКАТА ХРИСТИЯНСКА ДОГМА ЗА ЛЪЖЛИВАТА ЕЛИНСКА КОЯТО НИ ТРОВИ И ДО ДЕН ДНЕШЕН!!!РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ ПОСЛЕ И ПРОГЛЕДНЕТЕ!!!БЪЛГАРИТЕ СМЕ НАЙ СТАРИТЕ ХРИСТИЯНИ В ЕВРОПА!!!Поровете се в НЕТА и намерете писмото което папата-епископ римски праща до този профан борис по повод това което иска да направи -да викне гръцките попове в БЪлгария-каква оценка дава за нашия принос за Европа и че нашето място е в ЕВРОПА!!!Не случайно хан Тервел е канонизиран от Рим като Св.ТРИВЕЛИИ-Теоктист цар болгарски!Теоктист е монашеското име на хан Тервел!!
иван атанасов - 11/01/2011 - 18:55 .
лично аз се имам за българин, както и всички мои живи предшественици, с които съм общувал - а ние сме прокудени от егейска българия в началото на двадесети век. имам се за такъв по култура и образование и постижения, сраавнявайки се с другите. а според изследване, което е признато за общовалидно по цял свят в тия времена като генетичния строеж, ето какво намерих тук в интернет:

DNA of Bulgarians:
51% THRACIANS
17%CELTS
15%SLAVS
8%GREEKS
9%PHINIKIANS

това на съвременен български значи че сегашните обитатели на южнодунавска българия са най-вече траки, повече финикийци, отколкото гърци, и повече келти, отколкото славяни. като изцяло материално доказателство това няма как да бъде отхвърлено от всякакви привърженици на сепаратизма, които разделят всяка общност за да прокарат нечия алчност - живите същества на растения и животни, а българите на такива и онакива. за всеки, който трудно се ориентира в най-свободната територия, обитавана някога от човека - киберпространството, един нематериален свят с всички знания, натрупани досега - ето ключовите думи за намиране: google cia bulgaria, и по-специално the world factbook - свободно и безплатно достъпни ресурси с данни за демография, култура, икономика и прочие за повече от сто и двадесет години назад за държавите от целия свят - там можем да сравним сухите статистически данни с лепкавата пропаганда, която и до днес мнозина измежду нас пасивно или активно пренасят като се пренася зараза или компютърен вирус. разбира се, няма да спра да отговарям на всички черногледци за това, как сме щели да изчезнем след още толкова, колкото беше последното наше робство - някакъв си половин век: според официални данни на оон извън дунавска българия живеят над петнадесет милиона човека, определящи себе си за българи без потомците им, а според изследователи като господин дориян александров - над тридесет. и като прибавим към това факта, че още първите преселници - така наречените стари емигранти и до днес използват у дома книживен български, няма никаква причина да треперя от страх, че културата ни ще изчезне. както и досега, пак бих се присъединил към изпятото от поета ангел ангелов:

"...но дядо ми изучил е псалтика
и винаги
на български е пял..."

цитирам песента "разговор с дядо" и група джендема.

и не на последно, но може би на най-важно място бих посочил изследванията и оповестените преди няколко години открития на господин стефан гайд за тракийското писмо и библия бесика - тук сме имали писменост най-малко две хиляди години по-рано от египет, а от общо шест и половина хиляди звезди на небето тракийските благородници са знаели над петстотин в сравнение с 50-60 при днешните професионални астрономи.
иван карамихайлов - 02/28/2011 - 15:52 .
Сега разбирам, защо не съм по християнски религиозна в душата си. Имам в предвид християнството, наложено като догма, а не учението на евреина дърводелец, защото двете нямат много допирни точки. Сега разбирам и защо българина не е религиозен в общоприетия смисъл.
мика - 02/07/2011 - 13:06 .
Пълни глупости :-D
Граовец - 01/22/2011 - 15:22 .
Поне ми се вдига самочувствието като човек:
Лора - 08/18/2010 - 18:48 .
Start Previous Page
;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P


 

 

 

 

- -

 

-

 

-