Астрологични статии

астрология

 

КАРМИЧНА АСТРОЛОГИЯ

 

 Учението за кармата и прераждането е неразривна част от културата на изтока, най-вече в традициите на индуизма и будизма. Макар че то е отхвърлено от догмите на католическата и православната църква, все повече хора родени в западния свят осъзнават, че има прераждане и има карма, с която се раждаме.

 

Всеки, който истински се е докоснал до астрологията е осъзнал, че за да се разтълкува в дълбочина един хороскоп, трябва да се разберат причините, за това човек още с раждането си да има едни или други трудни позиции и аспекти.

 

Разбирането, че живота не е отсечка започваща с раждането и завършваща със смъртта, а е безкрайна еволюция, в която душата преминава от едно прераждане в друго, ни дава един много по-дълбок поглед върху рождения хороскоп.

 

Ето какво казва индисйкият духовен учител и астролог Свами Шри Юктешвар:

„Едно дете се ражда на този ден и в този час, ​когато небесните лъчи са в математическа хармония с неговата индивидуална карма. Неговият хороскоп е един предизвикателен портрет, разкриващ неизменното му минало и вероятното следствие от него в бъдещето. Но рождената карта може да бъде интерпретирана правилно само от хора с проникновена мъдрост, а те са малцина”.

 

Следователно личния хороскоп с абсолютна точност разкрива нашето минало прераждане, кармата, която сме натрупали  и с определяна доза вероятност - какви следствия ще пожънем от кармичните семена, които сме посели.

 

Фактът, че хороскопа съдържа пълна информация за миналия ни живот в никакъв случай не прави разчитането й лесно. Има няколко астрологични фактора, които астролозите са нарекли „кармични“, нека да разгледаме тяхната роля и значение.

 

Лунни възли

В рождена карта знакът на Северния възел показва задачата на човека за настоящето прераждане, посоката в която трябва да се развива, докато знакът на Южния показва миналата карма, откъде идваме, с какви недостатъци трябва да се справим. Възлите винаги са разположени на 180 гр. един спрямо друг, и затова се намират в противоположни знаци. Движат се по посока на часовниковата стрелка през знаците на зодиака, т.е обратно на движението на небесните тела и изминават зодиакалният кръг за 18,5 години. Бавната скорост, с която се движат възлите ги прави един общ сигнификатор на кармата, защото хора родени в рамките на година и половина ще имат в хороскопа си Южен възел в един и същи знак. Позицията възлите по знак, макар и да е най-често интепретирана в посока лична карма, следователно не е толкова индивидуална и по нея можем да стигнем само до някои по-общи заключения за естеството на миналия живот.

 

Лилит (Черна Луна)

Лилит е апогея на лунната орбита, т.е. точката, в която Луната се намира най-далеч от Земята.. Интерпретира се в посока отрицателна карма и недостатъци, които трябва да се преодолеят, слаби места, според характеристиките на знака, в който се намира. Лилит се движи сравнително бавно и прави една обиколка през Зодиака за 9 години, в един зодиакален знак престоява по 9 месеца. Следователно родените в период от приблизително 1 година ще имат една и съща позиция на Лилит по знак, което прави тълкуването и на този кармичен показател доста общо.

 

Сатурн

Тази планета често е наричана „господар на кармата“. Сатурн също се движи бавно и позицията му по знак е крайно неудобна на кармични анализи, за сметка на това аспектите на Сатурн са благодатна почва за такива.

 

12 дом на хороскопа

Наричан още е „дом на кармата“ и при анализа се обръща внимание на знака на върха, неговия управител и планетите в този дом.

 

Това са най-често използваните днес астрологични показатели в инстриментариума на астролога, стремящ се да разчете кармата на родения. Но, както видяхме част от тях имат по-общо значение, а информацията която другите дават не винаги е достатъчно детайлна.

 

  • Кои са другите астрологични астрологичните фактори, които ни помагат да проследим прераждането на душата на физически план?
  • Как да открием повече подробности за нашата минала инкарнация в рождената карта?
  • Как по астрологичен път да разкрием връзката между отделните животи на една и съща душа?
  • Свързани ли са постиженията от минал живот с настоящата ни реализация?
  • Кои ситуации се повтарят и кои се развиват?
  • От какво зависят добрите финансови условия, брака, здравето. Къде се проектира добрата и лошата карма?
  • Как делата ни от предишен живот се отразяват в сегашния? Какви грешки сме допуснали? Коя е добрата ни карма?
  • Спрямо кого имаме дълг? Как да го изплатим?
  • Кой етап от настоящия ни живот изгражда хороскопа (съдбата) ни в следащия?

 

Всички тези въпроси имат своя отговор и той ще бъде даден по време на семинара по кармична астрология, който ще се проведе във Варна на 19.11.2016.

 

Изследванията на астролозите Кирил Стойчев и Веселина Стойчева в областта на кармата и прераждането ще бъдат подкрепени от множество примери и астрологични дозазателства. Информацията, която ще бъде поднесена се излага за първи път публично и е плод на многогодишните изследвания на лекторите.

 

Повече за семинара можете да откриете тук:
Семинар по кармична астрология