Мисъл за деня

Мисълта за днес, 13.06.2024

За вярата трябва да се грижим, или още по-добре да я открием в себе си. Тя съществува там, но въпреки това сме длъжни сами да я събудим. Ако премислиш своя живот, ще узнаеш колко разнообразно действа Бог и това ще засили твоята вяра. Малцина се стремят към Неговата съкровена ръка. Повечето хора смятат събитията в живота си за естествено дадени и не обръщат внимание на това какви дълбоки промени са възможни чрез една молитва.

Парамаханса Йогананда

Мисъл от книгата 144 възможности

122. Ако днес някой те ядоса с думи или дела, помисли за него няколко секунди и кажи наум: „Бог да го благослови!” Виж какъв ще е резултатът.

Когато някой ви ядоса, първосигналната реакция е да му теглите една... Стоп. Замислете се кое е обратното на злословието. Благословията. Затова, ако имате подходящ случай днес, вместо първосигнално, реагирайте съзнателно и отправете добра мисъл към този, който ви дразни или предизвиква. Резултатите ще надминат и най-смелите ви положителни очаквания.. Ако днес някой те ядоса с думи или дела, помисли за него няколко секунди и кажи наум: „Бог да го благослови!” Виж какъв ще е резултатът.

Кирил Стойчев