Здраве и дълголетие

лечение

 

Пептиди за здраве и дълголетие

дата на публикуване: 03.11.2014 г., 8203 прочитания
 

 

   

Владимир Хацкелевич Хавинсон е президент на Европейското отделение на Международната асоциация по геронтология и гериатрия, член-кореспондент в Руската академия на науките. Автор на 39 пептидни биорегулатори и 6 лекарствени препарати, произвеждани от фармацевтичната промишленост на Русия и успешно използвани (от 1982 г.!) в медицинската практика за лечение на различни заболявания.


Най-важното за професор Хавинсон е, че тези пептидни биорегулатори ден след ден, месец след месец удължават живота на старата му майка – 93-годишната Анна Яковлена

В.Хавинсон: Всичките си лекарства съм правил преди всичко заради мама. Преди повече от 30 години й откриха диабет. Оттук и започна всичко. Ослепя - това често се случва при диабет. И тогава създадох първия препарат от пептиди за нея. И зрението й се възстанови. Тя продължи да приема и други разработени от мен препарати, нормализиращи състоянието на системите на организма. Сега живее в Америка и както преди води активен и наситен живот – досега сама се грижи за градината, много обича да отглежда цветя, до последно караше велосипед. И досега не си боядисва косата – няма нито един бял косъм.

Преди десетилетия беше се влошило и състоянието на баща ми. На 60 години страдаше от спазми на съдовете, губеше съзнание. Лекарите говореха за атеросклероза и прединсултно състояние. Можеше да го загубим всяка минута, споделя професорът.

 

    За щастие, тогава били създадени биорегулатори от тимус и епифиза – фундаментални препарати, от които зависи животът. След няколко курса бащата живял още 30 щастливи години – умрял на 92 години, и то заради нещастен случай. Падайки от стълба си удря главата и на мястото на удара се образува мозъчен оток, който става причина за смъртта. Но до края на живота кръвоносните му съдове, сърцето, вътрешните органи са били в идеално състояние.

Родителите винаги били най-верните пациенти на сина си

Майка ми и досега е моят най-важен пациент - се усмихва Владимир Хавинсон – тя казва: „Този препарат не ми харесва, а този много добре ми помага”. И аз винаги сериозно се вслушвам в нейните забележки, защото тя ми е най-сериозният пациент, на когото вярвам на 100 процента - когато приема препаратите ми, никога няма да вземе никакви други, а усещанията си акуратно записва в тетрадка. В последните години при баща ми, както при много други възрастни хора, отслабна пикочният мехур и специално за него създадох лекарство, възстановяващо еластичността на стените на пикочния мехур. То и досега е единственото по рода си в света...

Откритието
Лекарствените препарати на Владимир Хавинсон – пептидните биорегулатори – извършват истински преврат в медицината.

 

В.Хавинсон: В самото начало на изследванията никой от нашите учени не предполагаше, че се труди над създаването на еликсир за вечна младост. Този ефект се разкри неочаквано, като странично действие, смее се проф. Хавинсон. – Служех в Ленинградската Военномедицинска академия и разработвахме препарати, които можеха да повишават боеспособността на съветските въоръжени сили. Всичко, които работихме, беше с гриф „Секретно”.

Когато започнахме да работим, в света вървеше разработка на боен лазер, изгарящ ретината на очите - си спомня полковникът от медицинска служба от запаса проф. Владимир Хавинсон. – Задачата ни беше да създадем лекарство, защитаващо човека от въздействието на бойния лазер. Отделихме особени вещества – пептиди, от ретината на очите на телета. Оказа се, че нашето лекарство – единствено в света – снижава разрушителното действие на лазера на ретината на очите, а след това я възстановява. Препаратът стана суперпостижение за Русия – той единствен без операция лекува заболяване на ретината на очите, не само спира процеса на намаляване на зрението, но и го възстановява за две седмици, спомня си полковникът от медицинска служба от запаса.

 

    След първия препарат за ретината на очите последвали още други – от черен дроб, задстомашна жлеза, от сърце, пикочен мехур на телетата, от семенниците на едър рогат добитък. Оказало се, че от всеки препарат се възстановявала нормалната дейност на съответния орган или система на човека.

Но че пептидите удължават живота и възвръщат младостта, учените научават случайно!

В.Хавинсон: В хода на изследванията проверявахме нашите препарати за възможна токсичност и изведнъж неочаквано открихме страничния ефект – те явно удължаваха живота! Плъховете, получаващи препарата, живееха много по-дълго, отколкото тези, които не го получаваха. Нещо повече - те се подмладяваха на външен вид! Повторихме експеримента 25 пъти (всеки продължаваше по 2-3 години)! Изпробвахме ги на маймуни. Резултатите се оказаха същите. Разбрахме, че стоим на прага на световно научно откритие в областта на медицината...

Вече са завършени клиничните изследвания, потвърждаващи 37-годишната работа на няколко хиляди човека, 50 научни института в Русия - възрастните хора, вземащи пептидните препарати, живеят по-дълго с 40 процента и всички системи на организма работят като часовник.

 

На който и да е организъм?

В. Хавинсон: Абсолютно на който и да е, като се започне от микробите и се стигне до човека. Това са резултатите от изследванията на въздействието на пептидните биорегулатори, които се провеждат от 1973 г. съвместно с президента на Геронтологичното общество при РАН професор Владимир Анисов. Резултатите от тази 37-годишна работа са обобщени в таблица, която скоро ще представим пред обществото. И така, тук пише: „... увеличаване синтеза на протеини с 42.9 процента, ръста на тъкани – с 24-42 процента”.

Между впрочем, числото 42 стана направо магическо – то фигурира нееднократно в резултатите от изследванията. По-нататък четем: „увеличаване на средната дължина на теломера с 2,4 пъти”. Обяснявам. Теломерите представляват краищата на молекулите на ДНК. При всяко делене на клетката те се скъсяват. Ние направихме откритие, което позволява да се увеличи дължината на теломера. Което пък означава, да удължим живота. Това се доказва от следващите точки – „увеличаване на средната продължителност на живота на животни с 20-40 процента, максимално – с 42.3 процента”.

 

Означава ли всичко това, че можете да удължите и човешкия живот?

В.Хавинсон: Не е съвсем така. Ние постигнахме удължаване не на живота, а на ресурсите на жизнената дейност, които са индивидуални за всеки човек. Например, при даден човек е генетично предопределено да живее само 60 години. Използването на нашите препарати може да му даде допълнителни 24 години, което означава възможност да живее до 84 години. Тези 40 процента могат да бъдат добавени на всеки организъм.

Нека да се върнем към резултатите от изследванията на ефективността на нашите продукти – „увеличаване на равнището на мелатонин в кръвта до нормата”. Това е много важна констатация, защото мелатонинът е главното вещество, което осигурява функционирането на ендокринната система. „Намаляване три пъти честотата на поява на тумори при животни, подложени на канцерогенно въздействие”. Можете ли да си представите, че ние всъщност се научихме да намаляваме три пъти честотата на развитие на ракови тумори! Невероятно, нали? 


Аз съм на 68 години и приемам пептидни биорегулатори от 20 години, признава Владимир Хавинсон. Ресурсът ми е да живея още 40-45 години – до 110 години. Това ви го заявявам съвсем сериозно. Физическата и психическата ми енергия го позволяват – плувам редовно в басейн, не преяждам, спя по цяла нощ и вземам пептидни препарати. Много хора си мислят - ще взема таблетката и ще живея до 120 години: Да има да вземаш! Една таблетка не може да удължи живота до 120 години. Това е комплексна дейност - трябва достатъчно да спиш, достатъчно да се движиш, да не преяждаш, да дишаш чист въздух, да пиеш чиста вода. Това е въпрос на култура. Глупаците не живеят дълго. Само умните имат шанс да го направят.

 

 

По материали от руския печат

 

-----------

 

Още информация за пептидите
и пептидните биорегулатори вижте тук