Посланията на Йешуа

астрология


Болката от космическото раждане

дата на публикуване: 07.03.2009 г., 7799 прочитания
 

 

Скъпи приятели, толкова съм щастлив да Ви видя. Някои от Вас са дошли от толкова далече. Аз знам кои сте и Вие сте ми много скъпи. Моето пътешествие е и Ваше и аз познавам Вашите вътрешни скърби и болки. Затова бих желал да споделя някои от своите прозрения за това дълго пътешествие, което Вие като души сте предприели. 

 

Бих искал да Ви върна в началото на това пътешествие, назад до самото начало, когато бяхте родени като души в една нова и чужда за Вас реалност. Бих искал да Ви върна точно в момента, в който започнахте своето пътешествие във времето, пространството и материалната реалност. Това събитие се случи преди много много време, но емоциите, които го съпровождат, болката от раздялата с дома, все още силно присъстват във всеки един от Вас. Болката на космическото раждане, както го наричам аз, стои зад много от всекидневните Ви чувства и постъпки.

 

Мнозина от Вас постоянно се сблъскват с вътрешното чувство на безпокойство и тревога, незатихващото усещане, че „търсите нещо”. Има вътрешно напрежение от това, че не се чувствате „у дома” със себе си. Вие не се чувствате комфортно и в хармония със собственото си същество, с Вашата същност.

 

Това общо напрежение поражда тенденция за търсене на външно утвърждаване под формата на признание от другите, притежаване на материални неща или нещо друго, което Ви кара да се чувствате обичан и обгрижван. Постоянно се нуждаете нещо извън Вас да Ви вдъхва увереност, нещо, което да успокоява напрежението и да Ви казва „всичко е наред”. Забележете колко често жадувате това успокоение и така ще познаете колко силно всъщност сте напрегнати и колко много болка сте събрали в себе си.

 

Искам да поговорим за произхода на тази болка и за неспирното пристрастяване към външно утвърждаване. Истинската причина много прилича на глава лук, с многото си пластове около центъра. Външните слоеве се формират от определени събития в живота Ви, които са Ви накарали да почувствате болка, тревога и да не се чувствате „у дома” със себе си. В по-дълбоките пластове близо до центъра се крият събития от животите Ви, които са били емоционално травмиращи. Все пак, от моята перспектива сега, това са само потенциално отключващи точки. Ако обелите всички пластове на лука и стигнете до сърцевината, ще откриете изначална болка, първична тъга по дома, свързана с началото на Вашето пътешествие.

 

Представете себе си като частица от един океан от любов, в безопасност и напълно освободена от страх и безпокойство. Представете си, че сте обгърнати от това всепроникващо и любящо съзнание, непознаващо разделеност от себе си. Това е енергията на Дома, енергията, от която сте родени.

 

За да познаете чувствените тонове на това древно състояние, представете си съзнанието, в което навлизате, когато потъвате в дълбок сън, момента, в който умът Ви отслабва контрола и съзнанието Ви е силно възприемчиво. В земните си животи познавате това състояние като ембрион в майчината утроба. Когато съзнанието пребивава в този нежен и блажен покой, не съществува ясна разлика между вън и вътре, отсъства чувството за „мен” като противопоставяне на „теб”. В ембрионалното, спящо състояние на съзнание, съществува безгранично усещане за единство и сигурност.

 

В тези древни времена Вие, като души, се чувствахте сигурни и безгранични в огромната космическа утроба. Но в един момент нещо се промени. Почувствахте нещо като разкъсване. Сякаш родилни контракции преминаха като вълни през космическото Ви осъзнаване и Ви събудиха от сладката дрямка. Това беше началото на вашето раждане като индивидуални души. В онзи момент Вие се откъснахте от вечно присъстващото единство, което Ви обгръщаше и за първи път се почувствахте като „себе си”. Точно в онзи момент бе заченато първичното усещане за „Аз”.

 

Преживяването на това откъсване, на отделянето от космическата утроба, Ви остави объркани и дезориентирани. Когато това се случи, Вие не бяхте в състояние на „осъзнаване”, бяхте просто в състояние на чисто „преживяване”. Започнахте сляпо да търсите нещо, за което да се захванете, начин да се върнете обратно към познатата Ви сигурност. Почувствахте се загубени. Почувствахте се изолирани. Беше време на мрак.

 

Въпреки това, този момент на откъсване от първичния Източник и напускане на Дома, едновременно беше и момент на всеобхватно творчество. Това беше началото на велико пътешествие от преживявания, пътешествие на живота. Представете си как пред Вас лежи тъмно и празно пространство, огромно, непознато и безименно. Вие влязохте в това пространство като малки новопоникнали семенца.  Това пространство беше пълно с потенциал, пълно с възможни опитности, все още непознати за Вас. Наоколо цареше мрак, но същевременно бе дошъл момент за нещо ново.

 

Много от емоциите, с които трябваше да се справяте в началото на космическото си пътешествие, могат да бъдат сравнени с емоциите на загубеното дете, за което Ви говорих предния път. /Виж „Силата на собственото Ви съзнание”/. Това са емоциите на новороденото бебе, на което се налага да свикне с чужда и непозната реалност, която тотално се отличава от полусъзнателното състояние на покой, в което е пребивавало досега. Образът на изгубеното дете, разплакано и объркано, прекрасно илюстрира вътрешните рани, с които започвате Вашето пътешествие!

 

По време на това пътешествие преживяхте много. Приехте много форми, въплътихте се в най-различни тела и накрая се озовахте тук, на планетата Земя. Земята е място на велико творчество и безкрайни възможности. И все пак, въпреки достъпните Ви възможности, богатството и дълбочината на преживяванията си, Вие продължавате да се чувствате бездомни. Дълбоко вътре във Вас съществува чувство за непълнота, сякаш нещо липсва и Вие не знаете какво точно е то, но Ви е нужно за да се чувствате добре. Това, което Ви липсва е първичното чувство за любов и емоционална сигурност, което познавахте някога в космическата утроба. Това безусловно чувство за принадлежност и сигурност стои в основата на Вашето благоденствие, себеизразяване и чувството за собствена ценност и Вие продължавате да го търсите откакто напуснахте Дома. От много, много дълго време се опитвате да изцелите болката от космическото си раждане.

 

Това, което сега искам да Ви попитам, е дали разпознавате изначалната рана, отворена при напускането на дома. Можете ли да съзрете в собствения си ум това чувство за откъснатост от първичното цяло? Това чувство на цялостност и единство не може да бъде обяснено от ума, но в сърцето си можете да почувствате, че сте били част от него.

 

Насочвайки вниманието си към тази първоначална родилна болка, осъзнавайки дълбоките чувства, които тя е предизвикала у Вас, самотата и тъгата по дома, която и до този момент чувствате, Вие можете да започнете процеса на изцеление. Можете да започнете да се лекувате на най-дълбоките нива. Точно тук можете да се докоснете до сърцевината на Вашата болка.

 

Всички Вие, които сега сте тук или четете тези думи, израствате към едно ново ниво на съзнание. Стремите се да изградите в себе си вътрешната основа на сигурност и безусловна любов. Вие пресъздавате нюансите на чувството от космическата утроба за себе си и чрез себе си. Това е мисията Ви, Вашата духовна цел. В момента, в който осъзнаете, че Домът е във Вас самите, можете да отнесете тази божествена сигурност и единство в самото си сърце. Тогава наистина ще изпитате мир и спокойствие от това кой сте. Няма повече да има нужда от външно утвърждаване. Чувството да сте обичан и ценен от другите е чудесно, но Вие няма повече да зависите от него.

 

Идването на Новата Епоха е в ръцете на индивидите, които осъзнават корена на своята болка и които имат куража открито да се изправят срещу нея. На тази етап от развитието Ви е време не само да погледнете болките и травмите, произлизащи от сегашния Ви живот, а може би и от предишни животи, но и да отидете отвъд всички тях и да започнете работа с първичната рана. Веднага щом съзнателно различите и си спомните тази болка в сърцето си, Вие можете да я излекувате. Готови сте да вземете в ръцете си това новородено космическо дете, което още плаче за Вашата помощ. То Ви зове чрез негативните Ви емоции на страх, гняв и отчаяние.

 

Един от начините да разберете как се справяте с болката от космическото си раждане е да погледнете връзките в живота си. Често хората се стремят да намерят утеха за най-дълбоките си чувства на самота и страх в личните си взаимоотношения. Опитват се да запълнят вътрешната си празнота с енергията на някой друг. Болката им се успокоява от признанието, вниманието и грижите му. В известен смисъл те предават своето наранено дете на партньора си. Това е много опасна игра. Рано или късно партньорите ще станат емоционално взаимнозависими един от друг. Първоначалните им чувства на любов и привързаност ще се превърнат в фина или не толкова фина игра на власт. Винаги, когато зависите от друг, за да се чувствате обичан и сигурен, Вие изисквате енергията му за себе си и това неизменно ще води до борба и в крайна сметка до конфликт.  Накрая ще се чувствате по-самотни от всякога. /За по-нататъшен коментар по темата виж „Взаимоотношенията през Новата епоха”./

 

Често си мислите, че самотата означава липса на приятели или партньор в живота и че решението се корени в намирането на нови приятелства или любовни връзки. Но следвайки този ред на мисли, Вие приемате, че причината за Вашата болка и нейното решение пребивават някъде извън Вас. Ако започвате една връзка с тази нагласа, в крайна сметка вероятно ще държите другия отговорен за вътрешните си рани и ще се възприемате като жертва. Да се нуждаете от някой друг да запълва празнотата вътре във Вас, означава да си отнемате силата от самото начало.

 

Сферата на личните взаимоотношения може да Ви накара ясно да осъзнаете болката от космическото раждане, която носите в себе си! Забележете колко често чувствате нуждата от друг човек в живота си. Това по себе си е сигнал от вътрешното Ви същество, че трябва да обърнете взор навътре и да намерите изгубеното дете в себе си. Решението на Вашата самота е в обръщането навътре, в нежното прегръщане на това любимо дете, което е носило емоционалния товар за Вас. Когато поемете отговорност за това дете, когато го докоснете и започнете да го водите като любящ родител, Вие освобождавате връзките си. Сега можете да се свързвате свободно и независимо с други човешки същества.

 

Следващо послание

 

© Pamela Kribbe
www.jeshua.net

 

 

Можете да напишете коментар или мнение тук

 

СЪДЪРЖАНИЕ

- Кой си ти Йешуа
- Новата Земя I
- Новата Земя II
- Служители на Светлината I
- Служители на Светлината II
- Служители на Светлината III
- От егото към сърцето I
- От егото към сърцето II
- От егото към сърцето III
- От егото към сърцето IV
- Твоят Светлинен Аз
 
- Силата на вашето съзнание
- Болката от космическото раждане
- Клопки по пътя на
превръщането в лечител
- Освобождаване от вашето
родно семейство
- Мъжката и женската енергия
- Работа с емоциите
- Сексуалност и духовност
- Работа, пари и творчество
- Болест и здраве

 

 

 

Този текст се публикува със разрешението на Памела Крибе

 

Част е от книгата "Ченълингите на Йешуа", издадена на български от издателство "Школа по майсторство"

 

Книгата може да бъде поръчана онлайн оттук