Посланията на Йешуа

астрология


Болест и здраве

дата на публикуване: 07.03.2009 г., 20843 прочитания
 

 

Скъпи приятели, приветствам ви от сърце и ви изпращам цялата си любов. Обичам всички вас толкова силно. Любовта ми към вас е не само универсална по природа, но има и личен характер, защото познавам мнозина от вас от времето, когато живях тук, сред вас на Земята. 

 

Аз съм Йешуа. Живях на Земята като Исус и бях сред хората, за да свидетелствам за Любовта, която е на разположение на всеки и идва от Източника вътре в нас. Вече настъпи времето вие да понесете факела. Вие сте семената, които днес цъфтят. Това е значението на новораждането в Христа. Не аз, един човек, живял някога на Земята, съм този, който трябва отново да се върне. Вместо това вселенската сила на Христовата енергия се ражда сега във вас. Толкова се радвам да ви подкрепям в този процес, като съм с вас по този начин.

 

В началото на тази сесия Памела и Герит ме попитаха кои теми искам да разгледаме, а аз им казах: „Няма значение, просто искам да съм с тях.”

 

Желая просто да ви докосна с моята енергия и да ви напомня за вашето собствено величие. Като проектирам енергията си към вас, единствената ми цел е да почувствате в себе си пламъка на яснотата, пламъка на вашата собствена истина. Това е същността на Христовата енергия. В началото аз носех този пламък, а сега настъпи вашето време да понесете факела. Важно е да признаете пред себе си кои сте вие във вашата вътрешна същност. Вие носите този факел със себе си и трябва да осъзнаете, че дойде времето да го покажете на света, който го очаква. Сега е време на трансформация, на големи промени, които показват различни лица, както светли, така и тъмни. Настъпи времето на хората с по-широк светоглед, които могат да наблюдават всички проявления на тъмнината и светлината от едно състояние на спокойствие на ума и вътрешен мир, които могат да живеят с любов и без осъждане.

 

Днес ще ви говоря за болестта и здравето. Но запомнете, че основното за мен е да почувствате, че съм тук и че вие сте равни с мене, както аз съм равен с вас. Ние сме едно цяло, носители сме на една специална Светлинна енергия, като сме работили заедно от много време, през много прераждания, за да свалим тази енергия и да я закотвим на Земята. Това е вашата работа. Това е вашата мисия.

 

Дойде времето да се освободите от представите си за мен като на по-горен от вас. Аз съм ваш брат и приятел, а не учител, който трябва да следвате. Искам да ви обградя с енергиите на Любовта и Истината. Това е всичко, което мога да направя. Сега е ваш ред да отстоявате себе си и да позволите на Светлината на вашите факли да заблести.

 

Болест и здраве – това е темата, която рано или късно идва в живота на всички хора. Първо искам да кажа нещо за това какво всъщност представлява болестта. Всички заболявания имат духовен произход. Ще ви обясня това, като направя разграничение между различните тела, които притежавате. В добавка към физическото тяло, което е видимо за всички, вие имате също и емоционално тяло, както и ментално тяло, и още едно, което може да се нарече духовно тяло. 

 

Болестта започва основно в емоционалното тяло. Оттук водят началото си определени блокажи, които после се проявяват на материален план във физическото тяло. Често различни убеждения, които идват от менталното тяло, допринасят за развитие на емоционални блокажи и по този начин за проява на болестта. Говоря ви за дълбоко вкоренени разбирания или мисловни модели. Често това са схващания за това кое е правилно и кое е погрешно за вас самите.

 

Преценките могат буквално да създадат блокаж във вашата емоционална енергийна система. На онези места, където възникват блокажи и емоционалната енергия не може да тече свободно, в аурата се вижда нещо като тъмно петно. Тази тъмна енергия може да заседне в тялото. Не е задължително да стане точно така, тъй като този процес изисква определено време, което дава достатъчно възможности нещата да бъдат върнати към баланс на емоционално ниво, преди да се прояви самата болест.

 

Обикновено емоциите ви казват къде вашата енергия е блокирана и когато обърнете внимание на тяхното послание и го вземете предвид, блокажът се освобождава. Например, вие можете да се чувствате разстроени или ядосани всеки път, когато трябва да вършите нещо определено – ако погледнете тези емоции по-отблизо, те ще ви кажат, че се насилвате да правите неща, които не ви утвърждават истински по отношение на това кои сте и какви искате да бъдете. Но ако систематично игнорирате гнева си и се насилвате да правите неща, които не са ви приятни, тогава емоцията потъва в дълбочина, така да се каже. Тя излиза от полето на вашето осъзнаване и се изразява чрез физическото ви тяло. Потиснатата емоция е енергия, която иска да бъде чута от вас. Когато се изразява чрез тялото, тя се проявява като физическо оплакване.

 

Като цяло, фичическото оплакване или заболяване показва, че във вас има емоция, която изобщо не осъзнавате. Физическите симптоми я правят видима за вас на друго ниво и по този начин те фактически ви помагат да осъзнаете блокажа. По такъв начин физическите симптоми или болките представляват езикът на душата. Душата жадува за пълноценна комуникация между всичките й части. Тя се чувства щастлива, когато има свободно протичане на енергията и непрекъсното обновление на всичките й аспекти. Блокажите пречат на енергията да тече свободно и това депресира душата.

 

Така болестта притежава функцията на индикатор, който показва в кои сфери имате нужда от лечение. Въпреки че болестта изглежда като нещо негативно, в смисъл, че всичките нейни симптоми и болки ви безпокоят, ключът към нейното разбиране е да я интерпретирате като послание или знак. По този начин за вас ще е по-лесно да взаимодействате с нея, вместо да й се противопоставяте.

 

Душата общува с вас по много начини. Най-любимият й начин е да ви говори чрез интуицията: тихите прочувствени тонове, догадки и нежни нашепвания на сърцето. Ако тя не може да достигне до вас по този начин, ще бъдете алармирани посредством вашите емоции, които говорят на по-висок тон и ясно ви показват, че трябва да погледнете в себе си и да откриете какво е предизвикало тези емоционални реакции. Винаги, когато сте силно афектирани емоционално, вие трябва да откриете причината и значението на това състояние. Ако останете в тишина и започнете да слушате внимателно, душата ще ви каже. Ако се противите или отричате емоциите си, душата ще започне да ви говори чрез вашето тяло. Тялото е интелигентно същество, високо отговорно не само за материалните неща (като храна и течности), които приемате, но и за емоциите, чувствата и мислите, които имате. Тялото е предназначено да бъде комуникатор. То не е само съд, в който да пребивавате, а изпълнява също и интелигентна служба, като помага на душата да изрази и познае себе си в материята.

 

Как можете да се научите да разбирате езика на душата, когато тя изразява себе си чрез тялото под формата на болест? В момента, в който болестта започва проявлението си, може да не е много ясно какво съобщение иска да ви предаде. Всъщност, вие систематично и продължително сте отричали емоцията, която тя представлява, затова по правило, за вас не е видно какво иска да ви каже болестта. Разбирането на духовната причина за болестта е процес – едно тихо вътрешно пътуване, при което вие постепенно възстановявате процеса на комуникация.

 

За да започнете това пътуване, първо трябва да приемете болестта си. Първоначалната реакция към болестта най-често е отричане и съпротива. Бихте предпочели болестта да изчезне колкото се може по-бързо, защото тя ви плаши. Страхувате се от провал, спад, несъвършенство, а накрая и от смъртта. Паниката, която ви обхваща, когато се изправите пред физическо изпитание или болест, не ви позволява да се отворите за нейната по-широка перспектива. Можете да видите болестта в друга светлина и да я преживеете като предвестник на промяна и покана да се завърнете към нещо ценно, което сте изгубили.

 

За да разберете „знаковата функция” на болестта и да си взаимодействате с нея, за вас много важно е да приемете симптомите и болките, които се проявяват в тялото ви: казвайки „да”и приемайки състоянието на физическото си тяло в желанието си да чуете езика на душата чрез него, всъщност вече наполовина сте решили въпроса. Истинският проблем не е самата болест, а това, което тя представлява или скритите блокажи. Болестта, така да се каже, ви говори продължително и ви принуждава да видите блокажа, който лежи в основата й. Като се обърнете към болестта и кажете „да” със сърцето и душата си, вие вече сте решили част от проблема, без дори да знаете какво точно иска да ви каже тя. Част от комуникацията се възстановява само чрез желанието, търпението и решимостта ви да предприемете това вътрешно пътуване.

 

Все пак, за вас не е толкова лесно да кажете „да” и да приемете болестта. Ако сте в състояние на съпротива, гняв или отчаяние, тогава не бихте могли да чуете това, което ви казва увредената функция на организма. Често получавате и някои специфични сигнали. Например, излизането на тялото от строя показва, че трябва да оставите някои от своите задължения, да прекарате повече време в уединение със себе си, да сте по-малко активни и по-внимателни към своите нужди. Въпреки че все още не знаете как да тълкувате физическото си състояние на духовно равнище, много често поведението, което заболяването ви налага, дава известна насока. Ограничаването ви в определени области хвърля светлина върху неща, които преди това са били в сянка. Каква е вашата способност да бъдете търпеливи и внимателни към себе си? Можете ли наистина да се грижите добре за своите физически и емоционални нужди? Болестта винаги повдига тези въпроси, като посрещането и приемането на емоциите, които те предизвикват, е част от оздравителния процес.

 

За да започнете истинския оздравителен процес, трябва да кажете „да” на всичко това: болката, неудобството, безпокойството, несигурността и гнева. Трябва да ги погледнете в очите, да се държите приятелски с тях, като им протегнете ръка. Те идват при вас, за да бъдат излекувани, и не са нещо, което трябва да премахнете от пътя си колкото може по-бързо. Не е случайно, че идват в живота ви точно сега.

 

Ако не обръщате внимание на езика на тялото и продължавате да се противопоставяте на болестта, ще ви е трудно да достигнете до духовното значение и смисъла на заболяването. Има твърде много гняв и страх, които ви заобикалят. Можете да получите истинска свобода, само когато се изправите лице в лице с болестта, болката и неудобството, както и с вашите чувства на страх и възмущение. Прегърнете ги и тихо ги попитайте с отворено съзнание: какво искате да ми кажете?

 

Във вашето общество не е приета близостта със собственото тяло и не се смята за естествено да разговаряте с него като същество, което заслужава любов и уважение. В обществото ви има много идеализирани образи за това как трябва да изглежда тялото, какво изискват здравето и добрата форма, какво трябва и какво не трябва да ядете и пиете. Има всякакви правила и стандарти за дълъг и здравословен живот.

 

Но всички тези идеализирани картини нямат връзка с пътя на душата, който е изключително индивидуален. Затова, ако искате да откриете истината за което и да е заболяване, болка или неразположение, което изпитвате в тялото си, вие трябва да се настроите по много фин начин, като изоставите всички общи и нерядко изкуствени правила и стандарти. От вас се иска да се освободите от всички тези външни стандарти и да потърсите вашата собствена истина дълбоко в себе си.

 

Това е голямо предизвикателство за вас, тъй като страхът и паниката, които ви обхващат в случай на заболяване, ви карат много бързо да се обърнете към външни фактори. Вие търсите външни лица за съвет и утеха, без значение дали това е професионален лекар или експерт в алтернативното лечение. Въпросът е в това, че поради страха си, вие имате намерение да се откажете от собствената си отговорност и частично да я прехвърлите на някой друг.

 

Разбира се, няма нищо лошо в това да чуете професионален съвет и често дори е разумно да го направите. Но винаги трябва най-напред да го разгледате вътре в себе си и да го прецените в собственото си сърце. Почувствайте дали съветът резонира с вашия усет или не. Единствено вие сте истинските създатели на вашия живот и господари на вашите тела. В най-дълбокия смисъл на думата, вие сте създателите на собствените си тела.

 

Тъй като болестта представлява потисната емоция, която частично е извън обхвата на съзнанието ви, не винаги е лесно да разберете какво представлява болестта или симптомът. Понякога ви изглежда трудно да откриете това, което душата се опитва да ви каже чрез определено заболяване. В такъв момент трябва да навлезете в себе си и да си направите цялостен преглед, за да можете постепенно да осъзнаете вида на енергията, която се проявява в болестта и също така какво се опитва да ви каже тя.

 

Възвръщането на близостта ви с тялото изисква практика и не става от само себе си. Не се отказвайте лесно. Когато имате работа с продължителни оплаквания, опитайте се да ги разгледате още веднъж. Дайте си време да се отпуснете и да започнете да пътувате с неутрално съзнание към местата в тялото, където се проявява болестта. Помолете болката или болестта да приемат формата на живо същество, така че да можете да разговаряте с него. Помолете я да се появи като животно, дете, човек или като водач – в каквато и да е форма. Използвайте въображението си! То е прецизен инструмент, с който можете да откриете и най-дълбоките вълнения на душата.

 

Щом направите това и забележите, че тялото ви отговаря – с образи или чувства – ще изпитате радост, ще почувствате щастие от възстановената близост. Тялото ви говори и ролята му като комуникатор е възвърната! Това е голямо облекчение. Когато разберете, че можете да опознаете своето тяло отвътре и че само вие сте този, който може да направи това за себе си, ще се почувствате по-уверени. Тази самоувереност ще ви помогне да почувствате по-лесно какво иска да ви каже болестта. Това ще ви предпази от игнорирането на отговорите, които получавате от вътрешния си аз, когато те не съвпадат с общите представи на външния свят. Близостта с тялото е ценна при всички обстоятелства, но най-вече тогава, когато тялото е болно или неразположено.

 

Начинът, по който можете да накарате тялото си да говори, е чрез любовта. Но вие няма да можете да предразположите тялото си към комуникация, ако се опитвате да премахнете болестта, като ревностно повтаряте лечебни утвърждения или визуализации. Това също е форма на борба и съпротива. Ключът е в това да разберете какво иска да ви каже болната част от тялото ви. Ако го разберете, нещата ще бъдат трансформирани и емоционалните блокажи ще бъдат премахнати. Така протича лечебният процес – без да водите борба с болестта си по какъвто и да е начин, а приемайки я като приятел, който иска да ви покаже правилния път. Трудно ви е да го разберете, защото болестта ви плаши и изтощава. Но приемането и разбирането на болестта е единственият път към истинското изцеление. Болестта иска да ви отведе обратно у дома.

 

 

Хронични и неизлечими болести

 

Целта на болестта е да получите по-добро и дълбоко разбиране за себе си. Щом веднъж го постигнете и преминете през вътрешния оздравителен процес, най-често физическото възстановяване идва като резултат от това. Но не винаги е така. Някои болести не изчезват, дори когато изглежда, че сте стигнали до корена на скрития емоционален блокаж. Такъв е случаят с хроничните болести.

 

В случай на хронична болест има трайни физически проблеми, които продължават да се проявяват. Особено в по-трудни периоди, когато повече или по-малко губите връзка с вътрешния си аз, симптомите понякога се появяват в засилена степен. Затова е важно да разглеждаме болестта от по-широка перспектива.

 

Хората с хронични заболявания имат много трудна задача. На нивото на душата те са се съгласили да се изправят срещу страховете, които се появяват в контекста на заболяването или да се изправят срещу идеализираните представи за поведение в живота. Да се приеме подобно предизвикателство е знак за голяма смелост.

 

Често се случва душата да избере някаква хронична болест, за да отработи фокусирано определен проблем. Всеки път болестта ви връща към определени емоции, към емоционалния модел, който придружава болестта. Да се работи с тези емоции отново и отново е твърде тежка задача, но тя носи много плодове за душата.

 

Много често тези животи носят дълбок смисъл и вътрешно богатство, които не винаги се забелязват от другите. Затова не е добре постоянно да се стремите и надявате на подобрение в медицинското си състояние. Фактически заболяването най-често протича спираловидно, като ви помага да израстнете на вътрешно ниво с кръгообразни движения нагоре, въпреки че привидно всеки път имате същите физически симптоми. На духовно ниво вие не се връщате назад, а достигате още по-големи дълбочини в работата си с емоции, които вероятно сте недоглеждали в миналото си или дори в минали прераждания.

 

Същото се отнася до наследствените или вродените физически дефекти. В тези случаи понякога говорите за карма, но аз съм внимателен с тази концепция, тъй като най-често асоциирате кармата с престъпление и наказание. Това не е така. Душата има искреното желание да познае себе си изцяло и да бъде свободна. Това е нейното най-дълбоко желание. Започвайки от него, душата понякога приема болки, болести и физически дефекти, които й помагат да достигне целта си. Със сигурност тук не става въпрос за изплащане на дългове, а за едно дълбоко намерение на душата да бъде освободена – понякога най-добрият начин да постигне това е като преживее изключително тежки обстоятелства вътре в собственото ви тяло. Вие трябва да храните най-голямо уважение към това намерение, особено във вашето общество, където се поддържат нехуманни, идеални образи за това как да бъдете функционални, полезни, красиви и успешни. Тези идеалистични представи правят живота с недъг още по-труден и въпреки това сте избрали да го изживеете като нещо смислено и радостно.

 

Накрая, искам да ви кажа нещо за неизлечимите болести. Понякога е ясно, че даден човек не може да живее повече с такава болест. Тялото постепенно се предава на болестта. „Земната рамка” не може да издържи. Какво прави в такъв момент душата, която се намира в подобно тяло? Докато  продължавате да се съпротивлявате на болестта, вие не можете да влезете в досег с душата си и с вътрешното знание, което ви казва, че е време да се сбогувате. Понякога усещате предварително, че трябва да напуснете, но това ви изпълва с такъв ужас и тъга, че вие продължавате да се борите. Надявате се на следващия курс на лечение или чакате да излезе някое ново лекарство.

 

Това е съвсем разбираемо и със сигурност не желая да отричам подобно поведение, но така наранявате себе си по един ужасен начин. Ако се отпуснете и позволите на смъртта да дойде, ще забележите, че тя не е враг, а напротив – приятел. Смъртта ще ви освободи от борбата.

 

Ако разберете това, което смъртта иска да ви каже, ще преминете през няколко етапа, преди да настъпи същинският процес на умиране. Тези етапи се отнасят до постепенното освобождаване от земните неща – от вашите близки, земната ви среда, сетивата, с които сте възприемали всичко наоколо. Това е един красив и естествен процес.

 

Ще бъде жалко да засенчите този процес, влизайки в битка, в която се опитвате на всяка цена да задържите живота. Често към този момент тялото е станало вече толкова крехко, че не си струва да живее повече. Позволете му да си отиде. Смъртта е вашият освободител, който идва, за да ви служи. Смъртта не е ваш враг, а ви носи нов живот.

 

Когато сте с някой, който е неизлечимо болен, и чувствате, че той знае, че си заминава, опитайте се да поговорите с него нежно и внимателно за смъртта. Това е утеха за умиращия. Най-милото и ценно нещо, което можете да направите за умиращия човек, е да поседите с него и да подържите ръката му. Няма нищо друго, което трябва да знаете или да правите, изпращайки умиращия.

 

Грижата за умиращия е много важна във вашето общество. Един ден всички вие ще се сблъскате с това във вашето собствено семейство или в кръга на вашите приятели. Просто постойте до умиращия и почувствайте пътуването, което му предстои. Усетете мощния, силен момент, в който душата напуска тялото и се връща към другите сфери, у дома.

 

Не смятайте болестта, която ви води към смъртта, за враг, от който накрая ще загубите. Това не е битка. Смъртта идва много приятелски, за да ви освободи от по-нататъшни болки и нещастия. Със сигурност не сте губещи. Вие просто ще продължите своя път по друг начин.

 

Понякога има определени неща, които ви се е искало да преживеете или преодолеете в този живот, но тези проблеми не могат да бъдат приключени. Това би могло да ви разстрои – не само вас, но и тези край вас. Каквото и да е то, искам да го оставите на мира, тъй като има една по-дълбока мъдрост, която действа и ви ръководи, и която ще доведе вас и вашите близки до нови и по-добри обстоятелства. Един ден ще бъдете отново заедно и ще празнувате живота.

 

Моят най-голям призив днес по отношение на болестта е наистина да я приемете напълно. Обградете я с любов и разбиране и й позволете да ви доведе до по-дълбоко осъзнаване на себе си. Доверете се на своята болест и си позволете да навлезете в по-задълбочено общуване със себе си. Приемането не означава да бъдете пасивни или да изпитвате горчивина, а да си взаимодействате с болестта по един активен начин, като с приятел.

 

Прегръщам всички вас с любовта си и ви моля да почувствате присъствието ми днес, присъствието на Христовата енергия. Почувствайте любовта, която е на разположение на всички вас – в здраве и болест. Има толкова много любов навсякъде около вас и вие бихте могли да я усетите веднага, щом се освободите от вашите преценки. Имате толкова много преценки за това, което правите и за това, което не заслужавате, за това, което правите правилно и това, което правите неправилно, за всички неща, които ви предстои да направите и постигнете. Освободете се от това. Любовта присъства тук и сега за всички вас.

.

 

 

Следващо послание

 

© Pamela Kribbe
www.jeshua.net

 

 

Можете да напишете коментар или мнение тук

 

СЪДЪРЖАНИЕ

- Кой си ти Йешуа
- Новата Земя I
- Новата Земя II
- Служители на Светлината I
- Служители на Светлината II
- Служители на Светлината III
- От егото към сърцето I
- От егото към сърцето II
- От егото към сърцето III
- От егото към сърцето IV
- Твоят Светлинен Аз
 
- Силата на вашето съзнание
- Болката от космическото раждане
- Клопки по пътя на
превръщането в лечител
- Освобождаване от вашето
родно семейство
- Мъжката и женската енергия
- Работа с емоциите
- Сексуалност и духовност
- Работа, пари и творчество
- Болест и здраве

 

 

 

Този текст се публикува със разрешението на Памела Крибе

 

Част е от книгата "Ченълингите на Йешуа", издадена на български от издателство "Школа по майсторство"

 

Книгата може да бъде поръчана онлайн оттук