Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/astrhuor/public_html/prehod.htm:37) in /home/astrhuor/public_html/komentari/include/session.class.inc.php on line 69

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/astrhuor/public_html/prehod.htm:37) in /home/astrhuor/public_html/komentari/include/session.class.inc.php on line 69


 

: 10.12.2008.
 487420
 

:

 

, 10.11.1989,   -  , . 2008 . 18,5 , 1989 . , 2008- .

 

, - .

 

, . - ( ) . 20-30%. , , . , . , , . . , .

 

, , , ().

 

. , , , . - . , , , , 90% . , , 1989 . , .

 

, 90- , , .

 

. , , . , , . , 6 - . . , .

 

2008 , . . , . , . . , , " ".

 

, . , . "". "" , .

 

, 2011 ., .

 

3,7%! , 20 90%. 16%.

 

, . . , . , , , . , , . , .

 

- , . . , , ,  .

 

, , . . , 7 52 . , ...

 

2007 2,1 : . 110 . . , , , -29, . 46 . . , , , , , . - ...
 http://www.chambersz.com/index.php/content/view/10532/112/

 

, , . , , , , .

 

, , , . . , , , ,  , . , , , .

 

, . , , . , , , , . , .

 

  • ,

  • .

  • , , , . ,

  • - .

  • , ,

  • , , ,

  • , ,

  • , . .

 

!

 

, , . , , . ? , ?

 

:

 

1. .

 

2. , . , , .

 

 

:

?

 

 

 

Comment Script

Това са мечтите но обикновения българин, и ако и политиците го разберат
йорданка томова -Варна - 08/16/2011 - 08:39 .
Министър крадец, това е Венцислав Върбанов, всички работили в Министерство на земеделието го знаят, но десет години се крие в парламента и се откупува от корумпирания съд,който отлага делата му,за да го хване давността.
Цецо - 09/01/2010 - 10:33 .
>-(Тотю МЛАДЕНОВ - при конфликт на интериси:
мина през: КТ"Подкрепа"-София-Враца,НДСВ-когато беше на власт,сега ГЕРБ. Като Изп.Директор на Изп.Агенция"Главна Инспекция по труда"-лицето - ТОТЮ Младенов НАЗНАЧИ за Директор на Инспекция по труда-ПЛЕВЕН лицето /Братовчед на Бившия зем.М-р Венци Върбанов/-ДАНЧО ВАСИЛЕВ КЪНЕВ - признат ВИНОВЕН за ПРЕСТЪПЛЕНИЕ по 313 от НК с Решение по НАХД№ 1024/2009г.,Та, назначи го "Уж-подведения-ТОТЮ Младенов/ при КОНФЛИКТ на ИНТЕРЕСИ! После- същото..и пак.."Подкрепаджии"..и с офиси на Частните им Фирми в Централата на КТ"Подкрепа": ГЕОРГИ МАРИНОВ ЕВГЕНИЕВ /по същото време-КАДРОВИК! на ИА"ГИТ"-София-при МТСП!..Директора на ..Д"ОИТ"-РУСЕ...Коментирайте, МОЛЯ - ицтирания пример на Конфлик на интереси / КИ/!B-)
dk - 08/23/2010 - 16:16 .
Заграбването на българските гори

Голяма част от територията на страната е заета от гори. България разполага с много красиви гори, планини, върхове, долини, реки язовири.

Как се разграбва и унищожава българската гора през годините...
2.04.2009

Кой и как ограби българската гора? Има ли надежда? Kой ще ни помогне?
Периода от 1991 - 2003 г. е разделен на три периода в зависимост от социалната и политическата обстановка в страната.

1991-1996 г.
Дърводобивът е монопол на държавата. Част от приходите влизат във Фонд "Лесокултурни мероприятия и строеж на горски пътища" (ЛКМСГП). Властимащите ощетяват държавата с големи суми чрез предоставяне на поръчки от гореспоменатия Фонд на частни фирми на по-високи цени от пазарните. Частни фирми строят горски "магистрали" на неподходящи места, неизползваеми в момента, за което вземат многократно повече средства (Клисура);

ДЛ се задължават да закупуват техника и да правят застраховки в посочени фирми на по-високи цени от пазарните. Закупуват се негодни бронебойни жилетки на високи цени, с което се създава опасност за живота и здравето на горските стражари.

Започва и приватизация "под масата" - част от "Мургаш" ООД става притежание на съпругата на В. Карамфилов - Първи зам.-председател на Комитета по горите по това време. Започва и развитие на гражданското общество.

1996-2000 г.
Започва раздържавяването на горското стопанство чрез приемане на Горската стратегия от 1996 г. и съпътстващите промени в Закона за горите от 1997 г. Горските поделения са разделени на две:
a) дърводобивни фирми (ЕАД), образувани с капиталите и активите на горските стопанства и
б) контролни звена - държавни лесничейства на бюджетна издръжка. Бюджетът на лесничействата е намаляван всяка година и до днес. Горската полиция и вътрешният финансов контрол в Националното управление на горите са съкратени.
Промените в Закона за горите от 1997 г. предоставят възможност на частни фирми да закупуват добива в цели гори и едновременно с това да търгуват с дървесината. Граждани имат възможност да получат гори в резултат на заявление - на "юнашка вяра".

ФПС "Зелени Балкани" и "За Земята" - НПО коректив, правят редица протести за спасяване на гори в Родопите (Каскада "Горна Арда") и гр.Пловдив. Зараждащото се в първия подпериод гражданско общество е с излъгани надежди за промяна, отчайва се и спира развитието си. НПО като коректив не са подкрепени активно от граждани и медии, подложени са на сериозен политически натиск.

Резултат:
1. Част от ЕАД-тата за кратко време фалират чрез разпродаване на активите им на безценица на конкурентните частни фирми.
2. Друга част от ЕАД - тата са приватизирани от подставени лица и РМД-та за 1/1000 част от стойността им.
3. От 2000 г. добивът в държавните гори се извършва основно от няколко десетки частни фирми. Търговете в повечето случаи са фиктивни - на тях присъства само една фирма и печели търговете години наред.
4. Стотици хиляди дка гори са опожарени чрез умишлени палежи, а дървесината изнесена зад граница от "спечелилите" търга фирми.
5. Не на последно място десетки хиляди дка гори са подарени на близки до властта лица.
6. 1996-2000 г. МЗГ и съдебната власт проявяват учудваща незаинтересованост спрямо престъпленията в горите, въпреки стотиците сигнали от лесовъди, НПО и граждани.
7. Десетки лесовъди, несъгласни с престъпленията на своите началници, са изгонени от работа. Останалите са принудени да мълчат.
Ванко - 03/09/2010 - 12:16 .
а какво казват звездите - нали затова е статията?
астролог - 02/11/2010 - 12:46 .
Много глупава статия. Или наивна.
Сякаш не Ви е известно, 4е България е в това положение не заради некадърността на управниците си, а заради много по-сложни геополити4ески при4ини, които няма да допуснат тя да се развие и стабилизира, нито пък страните на Балканите. Изто4на Европа и страните от бившия соц. блок след 89та бяха жестоко ограбени от 4аст от нашите партийни лидери, в съюз с европейския и американски елит. Това беше ударът на 20ти век за тях, даже от двете световни войни пе4албите им не бяха такива, защото тогава нямаше създадени такива активи, такива потребности и такъв интелектуален потенциал. Разсипаха ни за да ни обърнат на роби и пазари и няма да ни оставят на мира да се стабилизираме. Жалките милиони по "европейските програми" са 4иста подигравка. Десетки предприятия бяха продадени за 1 $ на западни предприятия и тн. Хубав анализ, но много ме4тателен. И освен това, тези "изконни" ценности на българина, къде да дяваме произведените специалисти - химици, физици, инженери във вси4ки области, програмисти, интелектуален потенциал уникален в света. Да ги пращаме на село да пасат патките? Или пък децата им. Голямо развитие, няма що. Няма лошо в селското стопанство, но само ако е механизирано на максимум. Останалите-ангажирани в науката, защото само в конкуренция с високите технологии имаме шанс да оцелеем. А съгласието на по4ти вси4ки със статията направо ме ужаси. Да се върнем в 19 век. Да си изгоним младите, защото те имат ум за пове4е от говедари. Трябва да направим вси4ко възможно да се съюзим със съседите си и да забравим вси4ки стари вражди и то 4ас по-скоро. Оф...да ни пази Господ, направо не знам...
калина - 12/29/2009 - 17:02 .
Чудесно обобщение на нашите виждания!
А астрологията какво казва?
Кога и какво ще се случи според прогностичната астрология?
БЛГД, ако публикувата прогнозата за следващите две години: 2010 и 2011.
Весели Коледни празници!
Ева

Ева - 12/29/2009 - 00:32 .
;-)браво за статията,ако управляващите останат без народ,кой ще ги храни,ще отдат в чужбина ли, или ще си внесат работници.робството отмина, трябва сямо да се обичаме , и подпомагаме, да помним,че всички огладняват и всички се разболяват.управляващште също
ивана - 12/13/2009 - 15:53 .
То всичкото уж хубаво,ама дето пишат коментарите си на шльокавица,човек го заболява главата да се мъчи да им я чете.Нямате ли си кирилица,бе хора?
анонимен - 12/10/2009 - 14:32 .
Аз също мисля че единственият изход за страната ни и добруването на Българите е развитието и подпомагането (от страна на правителството)на селското стопанство. България няма друга алтернатива. Тя ще прогресира само с развитие на този отрасъл.
Правителството трябва да регулира вноса на селскостопански продукти, които и без това са с ниско качество и да стимулира производството на собствена качествена селскост. продукция, като подпомага селск. производители.Това е единственото спасение за България. Всичко друго е само облагодетелстване на едри капиталисти, които използват бълг. народ да работи за жълти стотинки, а те да пълнят джобовете си за сметка на народа. Този народ трябва най после да се събуди и да отстоява своите права. :-D
Веселинова - 12/08/2009 - 15:44 .
Celta be6e da se razbie selskoto stopanstvo i se razbi. Kak moje da ima tolkova naivi hora, vse o6te da mislqt 4e pravitelstvoto ima za zada4a podobrqvane na polojenieto. Naivnici. Celta na pravitelstvoto e polojenieto da se podobrqva prividno no realno da se vlo6ava.
eh - 12/04/2009 - 09:27 .
Анализи, анализи и пак анализи! И какво от това? Всичката земя е на дребни парчета раздадена или се изкупува за дребни стотинки от собствениците й, които не ценят дадените им имоти от предците.Няма и голямо животновъдство. За какво селско стопанство може да се говори? Честните и работливи български селяци едвам дишат, а управниците внасят чужда стока...Здрав юмрук трябва в нашата страна да удари и на всеки мястото да покаже.Ще стане и това ще стане, но дали сме единни?
Доби - 11/29/2009 - 23:01 .
:oops:NA 45 GODINI SLED 20 GODINI PREHOD,SLED STRADANIA BEZ IZKUPLENIE NA PREDIZVIKALITE KRIZATA I SABARIANETO NA IZKONNI USTOI-JENA ,MAIKA I OTSELIAVA6TA KATO VSI4KI,VIARVA6TA V BOG I DOBROTO NA4ALO.....TOVA SAM AZ. OKOLO MEN IMA SA6 E OBRAZI NEOPISUEMI ,S OPITNOST NA HORA I PO-MALKO 4OVE4NOST...KAKVO DA KAJA VSEKI OT NAS SE OPITA DA SPASI MAIKA BALGARIA NIAKOI EFEKTIVNO DRUGI PASIVNO...VSE RAZSAJDAVAHME NO BEZDEISTVAHME. I NE ZA6TOTO TAKA NI HARESVA6E...IMAHME GLUPOSTTA ZA POREDEN PAT DA IZGUBIM NI6KATA NA NATSIONALNA 4EST,I INSTINKT NA POBEDITEL, VSE SE DARJIM KATO POBEDENI- OT BEZO4IE ,BEZHABERIE,NAGLOST DORI....TAKA.IMA EDNA PESEN NA KI4KA BODUROVA V KOIATO PEE ZA MAIKA BALGARIA..KOITO OBI4A 4EDATA SI...PLA4A VINAGI I SE MOLIA-HORAAAA VAZPITAITE DETSATA NA OBI4 KAM VSI4KO,ZA DA NI IMA SME DLAJNI S OBI4 DA GRADIM OB6TESTVO , IKONOMIKA. ZA DA NE OSTANE SAMO SIANKA NA EDIN DOBAR NO MALOVEREN NARODETS,ZA DA SE VGRADIM V SVETOVNATA KULA NI E NUJNO MNOGO ,TOVA MNOGO SE GRADI SAMO S LUBOV.
EDIN VETERINAREN LEAR - 11/10/2009 - 19:46 .
Chudesna statia na K.Stoichev-pozdravlenia! Smqtam che Bulgarite sashto kato dedite si mogat da se preborqt,vqrno bavno stapka po stapka s neuredizite samo ako ima takiva rodoliubivi hora,koito da mislqt za Bulgaria! Naistina stranata ni e na strategichesko mqsto prirodata,pochvata sa hubavi predpolagat razvitieto na zemedelieto. Nesluchaino prez vekovete sa iskali da zavzemat zemite i stranata ni. Nima sthe pozvolim tova bezobrazie! Sami triabva da pazim Bulgaria!
Stiliana Toncheva-Haskovo - 10/29/2009 - 22:01 .
НАПИСАНОТО В СТАТИЯТА Е ОПТИМИСТИЧНО И ТОЧНО. В БЪЛГАРИЯ СА СЕ ПЕЛИ И ЩЕ СЕ ПЕЯТ НАРОДНИ ПЕСНИ ЗА ПОБРАТИМИ,ЗА РУМЕНИ ДОБРИ ХОРА, ЗА ЗЛАТНА ЖЪТВА! АКО НАТРУПВАМЕ ДОБРОТО МАЛКО ПО МАЛКО ПОЛУЧАВАМЕ ВЕЛИКА СИЛА.ТОТАЛНАТА ПРЕО- ЦЕНКА НА ЖИЗНЕНОТО НИ ПОВЕДЕНИЕ В ЛИЧЕН ПЛАН, РАЗВИТИЕТО В ХУМАННОСТТА ЩЕ ПРЕДИЗВИКАТ ДЪЛБОКАТА ПОЗИТИВНА ПРОМЯНА НЕ САМО ЗА БЪЛГА- РИТЕ А И ЗА МНОГО НАРОДИ ПО СВЕТА.УВЕЛИЧАВАМЕ ИНТУИЦИЯТА И РАЗКРИВАМЕ НОВИ ЗАЛОЖБИ И ТАЛАНТИ ! ДЕРЗАЙТЕ БЪЛГАРИ!!!
Сасаки - 10/25/2009 - 23:24 .
Start Previous Page
;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P