Вашите сънища

Баща ми и дъщеря ми Мина

автор: Софи 18.05.2023 04:35 916

Здравейте. Първо искам да отбележа, че съм на 20 години и нямам дъщеря все още. Баща ми почина миналият петък (17.02.12). Не се бяхме виждали и чували от пет години. От погребението му насам, се моля той да дойде в съня ми, за да му кажа всичко, което не можах докато беше жив.
Тази нощ сънувах, че съм на някакво музикално събиране - блус/джаз концерт. Там бях със сегашния си годеник, но вече бяхме женени, и с нашата дъщеричка Мина, която беше на почти четири години и моята близка приятелка Мила. Майка ми не беше дошла. А преди да отидем на събирането аз отидох да се видя с баща си. Мисля че исках да си оправим отношенията. Той изглеждаше както си го спомням - висок, снажен, здрав, с катранено черни коси. Аз много плаках като го видях, молех го за прошка, казвах му колко го обичам и че ще направя всичко за него. След което той взе две големи игли от спринцовка и заедно с две снимки ги заби в кожата на коленете ми. След това ме заплашва, че ако стъпя една крачка извън линията ще съжалявам.Майка ми преди това ми беше казала, да не ходя при него, но аз настоях. След което аз, съпругът ми, Мина и Мила, се качихме в колата на баща ми заедно с неговата приятелка и двама души, които не познавам. Единият беше изключително стар и болен. Старецът ни закара до гореспоменатото събиране, където моят съпруг просто изчезна и не го видях повече тази вечер. На старият човек му стана много зле и го настаниха в една тъмна стая, в която влязоха баща ми, приятелката му и другият непознат човек. След което излезе баща ми. Нещо в погледа му не ми допадаше и се опитвах да съм колкото се може по-близо до дъщеря ми. Взех я на ръце и се опитах да изляза с нея, но тогава настана някаква суматоха в заведението и аз изпуснах Мина от ръце. Започнах да я търся. Нямаше я нито вътре в сградата, нито вън. Започнах да изпадам в истински ужас. По едно време за съвсем кратко зърнах баща си да държи Мина на ръце и да ме гледа. Втурнах се натам, но всичко беше изчезнало. С Мила мислехме да тръгнем за помощ и да се обадим на майка ми, но документите ни бяха в колата на стареца. Пак мярках баща си тук и там, но все не успявах да стигна до него. Изведнъж стигнах една огромна улица. Беше много натоварен път с пет платна. Времето се беше влошило, небето бе станало мрачно и зло, вятърът беше непоносимо студен и започваше виелица. В този момент, от другата страна на пътя видях Мина, която ми махаше с розовите си ръкавички и ме викаше. След което се затича към мен. Видях как един тир се беше засилил към нея, после коли и пак камиони. Аз вече плачех и имах чувството, че сърцето ми се пръска. Но тя успя да пресече улицата и да скочи в прегръдката ми. Никъде не видях баща си повече.
Имам няколко идеи, какво може да значи това: 1) баща ми не ми е простил и ме мрази; 2) той се опитва да ми покаже, какво е да си далеч от детето си без да знаеш дори къде е и с кого е; 3) Показва ми, че ако имам дъщеря някой ден, той или някой друг, ще се опита да ми я отнеме и да ме нарани?
Благодаря.Comment Script

Коментари

;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P

This comment form is powered by GentleSource Comment Script. It can be included in PHP or HTML files and allows visitors to leave comments on the website.