Вашите сънища

сън

автор: Анонимен 29.05.2023 13:59 674

М. тръгна за Нагоре. Беше го страх и идва при мене и казва - „Толкова си ходила натам, хайде с мене да не съм сам“. „Няма проблем“ и тръгнахме. Беше тъмно, на свечеряване. По пътя вървяха много души. Аз минах по моя си пряк път, а М. си минаваше по стандартните процедури, през всички извивки на пътя, проверки, изчаквания, указания и т.н. Изчаках го на удобно място, но всичко ставаше прекалено бавно и когато най-после М. го пуснаха, аз реших че вече сам ще се оправи и си полетях. Имаше още две-три души, които си летяха. Тук малко ми се губи, но не знам защо, мисля, че те придружаваха новодошлите до определеното им място.
Най-после с М. стигнахме до една сграда, нещо като сграда. Влязохме вътре и видях, че е библиотека. Зарадвах се, защото М. ще има интересни занимания, ще учи, ще работи и по-бързо ще се приспособи душата му. Отидохме на втория етаж, където ни очакваше главния разпределител на Библиотеката. И познай кой - С. от Пловдив. Много му се зарадвах. Разприказвахме си. Милен също се успокои, че е при познат и близък човек. И зазвуча музиката на „Небето се отваря и ангелите пеят\\\". Оставих Стефчо и М. да се уговарят за работа и книги, а аз тръгнах да разглеждам. Качих се на горния етаж. В междуетажията имаше масички със столчета и бяха покрити с мильота - сещаш ли се? - фина мрежеста материя, нашита с копринени конци. „О - помислих си аз - ето къде мога да донеса да се съхраняват на леля работите.“ Но ми се каза, че тук се пази всичко, което е направено с нашите си ръце. Сетих се, че аз мильо не съм шила, но пък имам много карета - на братовчедки, на зълва ми... На следващия етаж имаше три момичета, които не познавах. Двете успокояваха едното, което плачеше за нещо. В това време се появи един човек, приличаше на чичо Св., усмихна се и каза - „Ти си жива!“ Всъщност там нямаше врати, само нещо като сводове отделяха помещенията с книгите. Та започнаха да прииждат много души да ме видят, протягаха ръце да ме пипнат, задаваха ми въпроси да им отговоря, почна да ми става страшничко... и се събудих.Comment Script

Коментари

;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P

This comment form is powered by GentleSource Comment Script. It can be included in PHP or HTML files and allows visitors to leave comments on the website.