Седмичен хороскоп


Рубриката се води от aстролог Марияна Петрова
horoskop-astrom.com

Овен Телец Близнаци Рак
Лъв Дева Везни Скорпион
Стрелец Козирог Водолей Риби

За седмицата:
18.12.2017 - 24.12.2017


Хороскоп за седмицата 18.12-24.12.2017г. Новата седмица започва с Новолуние, което е в последните градуси на Стрелец и обхваща Сатурн. Така символизирано това Новолуние ще ни даде последен шанс да стабилизираме или увенчаем с успех дълго полагани усилия – да кажем през изминалите две години и половина. Всеки е имал своя сфера от живота, в която се е концентрирал, тази фокусна точка е трябвало да доведе до израстване, обогатяване, благодарение на променена философия, начин на мислене, разширение на знанията, познанствата, възможностите-общо и на база лична амбиция-потенциал. Колко високо сме успели да се изкачим, дали сме набелязали правилната цел и сме я улучили, дали сме отговорили на изискванията на времето- разбираме в по-ярки краски през тази седмица и до средата на януари 2018г. Разбира се, Новолунието е приливна вълна, за която можем да се хванем, така че да ни увлече напред, въпреки че не можем да правим своеволни „завои“, а по-скоро трябва да следваме течението, попътните ветрове…


На 20 декември предстои голямо, знаково астрологично събитие- Сатурн преминава в Козирог. Настъпва период от близо две години и половина, през който ще се тества устойчивостта на социалния статус, индивидуално и за всеки, това е – кариерно развитие, но и брачни отношения. В глобален мащаб- това са държавни граници, управление, официални структури, власт-имащи и т.н. Асоциация можем да си направим с 1988-1990, когато се разпадна социалистическият лагер, а светът се преобрази…


Следва да се има предвид, че Козирог се свързва със стабилността, която сме постигнали следствие на изградени правила, норми, към които сме се придържали. Това е установен ред, ритъм в ежедневието, съграждан години наред и ако те не са конструктивни, тогава няма да издържат своеобразната проверка. Със Сатурн в Козирог миналото ни настига по особен начин- можем да се изкачим до собствения си връх от успехи /индивидуално заложен/ и да се борим да утвърдим завоюваното като поемаме по-големи отговорности и установим, че „царската корона не е лека“. Можем да отстъпим назад и да останем в сянката на влиятелна, бих казала-властна личности, чужда воля…Хората, дори народите през идните години рязко ще се разграничат на успели лидери, дори диктатори- в един по-общ смисъл и такива, които ще трябва да се съобразяват с тях.


Някой ще надградят постигнатото и не даром, а защото то има здрава база на развитие. Други ще трябва да започнат кардинално отначало, от основа, понеже съграденото е рухнало или е на път да се разпадне…Съответно кое е устойчиво или трябва да се построи отново- разбираме през втората част на седмицата, особено, когато и Слънцето на 22 декември ще премине в Козирог. Настроението ни рязко ще се промени, ще преобладава носталгията или студените, ясни, отрезвяващи равносметки.


От 24 декември 2017 до 20 януари 2018 година Марс и Юпитер си взаимодействат и ще раздухат ярки емоционални преживявания, страсти, желания. Този аспект в „комплект“ с останалите ще предизвика „летящ“ старт за трансформации на много и различни нива. Хубаво е да канализираме този мощен поток в подходяща посока, която да направи пробив към желаната от нас цел, ще имаме подобен шанс. На подаръци не бива да разчитаме, но на вътрешна мобилизация и разкриване на неподозирани ресурси вътре в нас- да, стига да искаме…Също- внезапно разкриващи се варианти за успех…Иначе вид агресия може да прерасне в конфликти, авто-агресия, включително- активиране на трудно лечими заболявания.


Най-важното сега- изберете правилно своята цел, начертайте стратегически маршрут и…стреляйте, ако може- още през първите дни на периода, но не само!


Реклама

Астро връзкиуран