Седмичен хороскоп

Рубриката се води от aстролог Марияна Петрова - horoskop-astrom.com

Хороскоп за седмицата
25.09.2023 - 01.10.2023

Ден след новолунието във Везни ще прорастват много важни въпроси и тенденции, които са свързани с взаимоотношения, партньорски, лични и делови.


Аспектацията на звездите е такава, че ще тества нашата способност да се придържаме към обективност и справедливост, за да спечелим своето щастие или поставена цел.


Верен лакмус затова как се справяме ще бъде крайният резултат, по друг начин казано- до колко сме успели да привлечем внимание, одобрение, така че да си сътрудничим и да постигнем по-лесно задачите, които преследваме.


Припомням, че през тази част от годината ние можем да постигнем набелязаното предимно, вероятно единствено- чрез вид помощ, обединение на усилия, способност да се вижда гледна точка различна от нашата собствена, чрез прояви на толерантност и т.н.


Може да сме склонни да преувеличаваме всичко хубаво или лошо в нашите контакти. В оптимален случай- ще ни обземе ентусиазъм, в обкръжението ни ще се появи и личност, която ще пали нашата инициативност, ще се стремим да се доказваме повече пред другите, а това ще е повод- да се създадат или укрепят контакти с широко значение и отражение.


Обединяващо правило е, че сега нашите взаимоотношения действително могат да се преобразят


При всички случаи- се обновяват, а от нас ще се изисква да насочваме тези процеси в една по-подходяща и положителна за нас посока като действаме по гореописания начин и усвояваме едни от най-ценните характеристики на Везни.


През следващите няколко месеца и да кажем до декември, голяма част от случващото се ще се определя точно от това- от перспективи на развитие, които задаваме точно сега и через преговори, намиране на подходящи хора, с които да обединим усилия, като укрепим партньорски връзки или създадем нови.


Мнозина ще преживеят доста бурни емоции, ще попадат в подобни ситуации, които се провокират от собствени желания или от реакциите на отсрещната страна..


През първата част от седмицата- ще имаме възможност да си върнем нещо от миналото, което засяга социалния ни статус, по-високи и амбициозни цели, професионална реализация и т.н..


Ако нещо в миналото не ни е достигало, за да го осъществим, сега могат да се появят личности или обстоятелства, които да подпомогнат този процес.


В някои варианти това отново ще засяга или включва взаимоотношенията..


В значима степен разбираме- с кого гледаме в една посока, на кого можем да разчитаме и да си бъдем взаимно полезни, това да допринесе за общо благоденствие и т.н.


Ако осъзнаем, че това е невъзможно, тогава ще прекратим определени връзки, дори договори, някой от тях могат да се усложнят или да ескалира напрежение, което ще е доста шумно или с доста широки и продължителен отзвук.


През втората част от седмицата информационният поток е доста усилен, може да нараснат манипулациите, словесната агресия, не е изключено да се разкрият тайни, да се разделим с илюзии, да идентифицираме скрити и подмолни течения, там където те съществуват...


Въпреки всичко трябва да внимаваме на кого се доверяваме. Венера ще премине в зодиакалния знак Везни на 29 септември, където ще бъде в най-голямата си мощ и постепенно ще усили качества типични за този зодиакален знак, но преди това ще ни принуди да преминем през ярки и цветни чувства, които ще се превърнат в отправна точка за всичко останало...


Посланията не са еднозначни и зависи какво се е натрупало като чувства, какво искаме най-много..


През последните дни- ще преминем през пречупващ, може да се каже- превратен момент.


Меркурий ще се обърне в директен на втори октомври и бързо ще набере скорост в направление, което вече сме задали...