Седмичен хороскоп

Рубриката се води от aстролог Марияна Петрова - horoskop-astrom.com

Хороскоп за седмицата
23.05.2022 - 29.05.2022

Слънцето вече транзитира през зодиакалния знак Близнаци и ще усетим, че от този сектор ще раздуха информационния поток в пъти.


Най-голямо „оръжие“ сега, от което ще може да се възползваме ще бъде способността ни да изразяваме своите чувства, мисли, желания, цели- чрез дар словото си, да преговаряме за интересите си и аргументирано да защитаваме тезите си.


Може спонтанно да изпитаме желание да сме в по-голям диалог с важни за нас хора, но това може и да е предизвикано по външни причини, да кажем- околните стават словесно все по-агресивни и ни подтикват да реагираме адекватно.


През втората част от седмицата под въздействие на тази укоряващо се тенденция все повече ще се въвличаме в дебати, преговори, които буквално могат да преобразят живота ни, защото ще намираме кой да подкрепи нашите планове, може да влизаме в съдружия, да вземаме важни решения и т.н.


Дълбокият вътрешен мотив да успеем, да постигнем нещо, което е в нашия фокус от внимание- през втората част от седмицата ще предизвика пик от новини, мнозина ще се въвлекат в словесни двубои, ще правят гръмки изказвания, ще воюват за своето щастие чрез думите.


До нас ще достигат „чудеса“ от изказвания, ако не друго, то поне със сигурност ще е интересно и понеже няма да е лесно да си „слагаме спирачки на езика“ - ще узнаваме доста истини, ще получаваме значимо знание.


На този фон трябва да се каже, че Меркурий е ретрограден, така че ще ни връща и към теми от миналото, които ще се преразглеждат, ще са свързани с нашите финанси, можем да очакваме подобни тенденции в личен и обществено-значим аспект, в оптимален случай- ще поправим евентуални грешки, ще наваксаме с някои пропуски и ще ги отстраним, можем да приемам случващото се като шанс да действаме различно и да получим по-добър резултат от преди, да утвърдим успехи, на които ще разчитаме и през следващите седмици.


В основата на всички постижения ще бъде, подчертавам- способността аргументирано да изказваме тезата си и да преговаряме за интересите си... През тази седмица могат да се създадат или укрепят по връзки, лични и делови, които ще бъдат много ползотворни и перспективни.


На 25-ти май предстои знаково астрологично събитие- Марс ще премине в Овен, от този сектор ще повдигне тонуса и адреналина ни, на този ден ще припламнат искри, които ще разпалят огньове или пожари през следващите дни /буквално и в преносен смисъл/, подобни „горещи разговори“, особено до началото на юни- инициативността на мнозина ще е над средното ниво, борбеността може да премине някой граници и ще прерасне в агресия, да се надяваме- предимно словесна.


Марс в Овен е в най-голямата си сила, ще остане в този сектор до 05 юли. Можем да отчитаме това влияние като „ново начало“ за мнозина, следствие на променен подход, защото навлизат в битка, за да придобият желаното и дейсвеността на такова високо ниво винаги носи промени, които после може да се развиват по инерция и през следващите около две години и половина.


Ако сте лидери по природа, притежавате качества на „боец“, значи- сега навлизате в един от най-важните периоди за вас, можете да постигнете дълготрайни успехи. Иначе- около вас може да се появи личност, която да проявява такива качества и с които ще трябва да се съобразявате, но пък тя може и да ви е доста полезна.


На „сцената“ ще излязат ярки персони с голям размах и ще изстрелят себе си, а вероятно и околните- в друга реалност...


Дори и по-флегматични натури ще изпитат желание да се движат, действат и трудно ще ги свърта на едно място.


Движението на хора, стоки, ще започнат да се ускоряват в значима степен.


Ще навлязат в хубав и доста ползотворен период онези, които се занимават с търговия, туризъм, транспорт, медии, те могат да направят пробив в работата си. Възможно е и да се вземат управленски решения, които да влязат в пълна сила през юни и да подействат позитивно на всичко горе-изброено...


В любовта- ще се усилят флиртовете, които бързо ще прерастват в нещо повече, но е съмнително, колко устойчиво ще бъде във времето...