вашето име

Хороскопи

Дневен

Месечен

Любовен 

Лунен

Личен

Нумерологичен

Астрология

Същност

Основи

Школа

Курсове

Консултации

Езотерика 

Въведение

Психология

Лечение

История

Таро

ПРАЗНИКЪТ  УЕСАК

 13 Май 2006 (09:52 ч.)

 

Празникът Уесак, великия Източен празник на Буда, е познат на мнозина като ден на пределен духовен тласък. Този Празник не е възпоменателно честване, а по-скоро  настоящо, живо събитие, свещена церемония, която ежегодно се състои между Буда, Христос и обединената духовна Йерархия под формата на благославяне, което се излива върху нашата планета. Тази церемония отбелязва най-високата точка на духовната година и е предназначена да оживи стремежа на цялото човечество. На този ден силите на просветлението, които произтичат от Сърцето на Бога, се вливат в човешкото съзнание. 

 Днес християните имат едни велики празници, будистите отбелязват други духовни събития, а индусите следват трети списък от празнични дни. Но днес все повече хора от множество различни вероизповедания и духовна ориентация започват да осъзнават важността на съблюдаването на едни и същи свещени дни. Това единство на усилията създава могъщ фонд от духовни източници и обединен духовен призив, които на свой ред предизвикват отклик у Съществата, стоящи зад нашия еволюционен живот. 

 Живеем във време на големи промени и очаквания и много хора навсякъде по света чувстват, че появата на Световния Учител е неизбежна. В Християнската вяра той е наречен Христос, Будистите очакват идването на Майтрейа, а Мюсюлманите се молят за Имам Махди. Зад всички тези външни събития, действайки като предпазен щит, стои група от просветлени хора, наричани от някои духовната Йерархия, Светлите Умове или Учителите на Мъдростта. Тази група от същества, преминали през етапа на човешката еволюция, каквато я познаваме, функционира като източник на светлина и любов, вдъхновяващ и стимулиращ всички усилия, които подпомагат човешкото и планетарното възвисяване.       

 Обединените усилия на човечеството, насочени към призоваване на енергиите на светлината и любовта могат да получат колосален импулс чрез единна работа в медитацията и призивната молитва по време на празника Уесак. Запазването на вътрешна тишина и отношение на фокусирано внимание дава възможност на участниците да бъдат въвлечени в този поток от духовна сила и по този начин да служат по цялостно на човешката нужда. Тази церемония отбелязва най-високата точка на духовната година и има за цел да стимулира стремежа на цялото човечество. Празникът Уесак е в действителност петдневен период по време на пълнолунието в Телец – двата дни преди пълнолунието, деня на самия Празник и двата последващи дни. Точният час на самото пълнолуние е от изключително значение, защото тогава слънцето и земята са непосредствено и безпрепятствено изравнени. В този момент сякаш се отваря някаква врата между духовната Йерархия и човечеството, което може да направи възможни големи разширявания на съзнанието, невъзможни през останалото време на годината. Ние можем да подготвим себе си по време на месец Май за интензивен свещен месец на засилено служене. Можем да сътрудничим на интензивното усилие за повишаване възприемчивостта на човечеството към новите и синтезиращи сили, които могат да бъдат освободени по време на Празника Уесак чрез съвместна работа в груповата медитация.  

 По време на празникa Уесак са активни Силите на Просветлението, които произтичат от Сърцето на Бога. Те са свързани с божественото разбиране, поради това те могат да достигнат и да подкрепят всички, които обичат своите събратя и активно им служат. Тази енергия е свързана с втория аспект или принцип на божествеността, с енергията на любовта-мъдрост, който силно повлиява образователните движения в света и ценностите укрепени в човешкото съзнание, с помощта на бързите комуникационни системи. Пресата, издателите на световната литература, ораторите, писателите, радио-и телевизионните коментатори и социалните работници, всички те ще бъдат повлияни от тези вливащи се в умовете на хората енергии. Постепенно работещите във всички тези сфери на човешка активност започват да откликват на енергиите от интуитивните нива, които са освободени на този празник, като по този начин спомагат създаването на канал, чрез който появяващите се нови идеи могат да намерят приложение в съзнанието на цялата планета.

 Чрез нашето активно групово участие и сътрудничество с представената от Празника Уесак възможност можем да подпомогнем реализирането на божествения План и канализирането на нахлуващите енергии в планетарното съзнание. 

По време на този Празник Уесак бих искал да привлека вниманието ви към факта, че ежегодното завръщане на Буда, за да благослови Своите хора навсякъде и да предаде посланието на мъдростта, светлината и любовта на човечеството – идване от самото Сърце на Божеството – е външното свидетелство и гаранта за вътрешното божествено водачество и откровение в настоящия световен цикъл, обхващащ 2500 години. Година след година Той се завръща. За кратка минута Той ни напомня, че Бог съществува и винаги обича; че Той не е забравил Своите хора; че сърцето на вселената е неизменно състрадание и че човека не е сам.   

Екстернализация на Йерархията от Алис А. Бейли

 

ВЕЛИКИЯТ ПРИЗИВ

От извора на Светлина в ума на Бога,
Да бликне светлина в ума човешки -
Да слезе Светлината на Земята.

От извора на Любовта в сърцето Божие,
Любов да бликне към човешките сърца - .
Месията да се завърне на Земята.

От центъра, където Божията воля знаят,
Цел малките човешки воли нека води -
Учителите тази цел познават и й служат.

От центъра, наречен Род човешки, нека
На Любовта и Светлината Промисълът се изпълни,
И нека той да запечата портата на злото.

И нека Светлина, Любов и Сила
Възстановяват Промисъла на Земята.

*Това е леко променена формулировка на Великият Призив. Хората с добра воля по целия свят използват този призив на собствения си език. Ще се присъединиш ли към тях във всекидневното използване на призива - целенасочено и самоотвержено?

 

Източник: www.spiralata.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Астро хороскоп - астрология, нумерология, хороскопи, карти таро, езотерика

Astro horoscope - astrology, numerology, horoskop, horoskopi, xoroskop, tarot readings

Астро гороскоп - гороскопы, астрология, нумерология, карты таро, прогноз погоды, новости


 

Любопитно

GSM според зодията

КЛАСАЦИЯ BGtop

Астропрогноза
2005 -2006

Астро
книжарница

Българска
астрологична
асоциация

Реклама

Посетете