Февруари - най-доброто време за пост и изчистване на организма


Между 19 януари и 20 февруари Слънцето се намира в знака на Водолея и това обуславя качеството на времето, при това не само на метеорологичното, което в Северното полукълбо е константно студено, но и на духовното – за какви дейности е подходящ този период на годината.

Водолеят е въздушен и неподвижен знак, неговият символ е мъж, който излива от делва струи с жива и мъртва вода. В природата този период на годината се характеризира с минимум на топлината, което води до максимална мобилизация на силите и запасите на организма. Поради тази причина, февруари е един от най-подходящите месеци за пречистване на организма и изгаряне на всичко ненужно – мастни натрупвания, шлаки, токсини. Неслучайно два от най-популярните пости започват през този месец – през 2017 година Великденските пости започват на 27 февруари (Слънце в Риби), а житният режим, препоръчан от Учителя Петър Дънов и през последните години широко прилаган от хората, стремящи се към здравословен начин на живот, – на 15 февруари (Слънце във Водолей). Житният режим е съобразен не само с позицията на Слънцето във Водолей, но и с фазата на Луната – намаляваща, която е най-благоприятна за детоксикация на организма.

В източната традици (най-вече хората, практикуващи бойни изкуства в Япония)през това време на годината се прави пречистване на тялото, наречено „мисоги“. При него човек застава под ледените струи на водопад и стои така в продължение на часове, калявайки духа и тялото си.

Зодиакалният знак Водолей има две планети, които го управляват – Сатурн и Уран. Пост, започнат в този период, подсилва влиянието и на двете. Укрепването на Сатурн подсилва нашата физическа издръжливост и устойчивост на болести, докато усилването на влиянието на Уран пречиства нашето съзнание от стари мисли и разбирания и ни прави по-възприемчиви към нови идеи, които да реализираме през годината.

Родените под знака Водолей се отличават с нестандартно мислене и поведение, ценят свободата си повече от всичко, имат много приятели, но често пъти трудни отношения с роднините или с брачните партньори. В здравословен аспект Водолеите боледуват по-често, докато са деца, след това организмът им укрепва и се калява, като това им създава едно измамно усещане, че са неуязвими и безсмъртни. Те обичат да се подлагат на изпитания, които тестват издръжливостта на тялото им до краен предел. Това може да доведе до прекрачване на лимитите, които природата е поставила.Затова, когато се разболеят, това е по тяхна вина. Трябва наистина да изпаднат в много критично здравословно състояние, за да се замислят и да се погрижат за здравето си, профилактиката им е чужда.

Макар и да не е типично да следват съвети, Водолеите е добре да започнат пречистване на тялото и на душата именно в периода, докато Слънцето преминава през техният зодиакален знак. Друга препоръка – да излизат по-често от офиса през зимата, макар и за кратко, и да дишат студения февруарски въздух, да вентилират дробовете си.

През периода на детоксикация ще ви помогнат пептидите на проф. Хавинсон:

От групата на цитомаксите: Светинорм, Пиелотакс, Стамакорт

От пептидните комплекси: ПК-8, ПК-7, ПК-13, ПК-15, ПК-16

От хранителните добавки: Ардилив, Имусил, Цинсил

Линк: www.peptidi.eu