Хороскоп - ако сте родени днес 18 октомври


Описание на вашия характер

Впечатлителен, емоционален, прям и директен човек с магнетична, чувствителна и властна натура. Той е предприемчив, има бързи реакции, обича да се налага, стреми се към победа и трудно понася неуспехите или пораженията. В повечето случаи първо действа, а после обмисля последствията. Надарен е с организаторски способности, с градивни, творчески и/или артистични заложби. Жизнено се нуждае от социално признание и отдава приоритетно значение на работата. Способен е напълно да се отдаде на цел, кауза или идея. Характерът на родените на тази дата е съвкупност от романтизъм и материализъм, от щедрост и развито въображение. Те умеят да печелят пари и често се раздвояват между вродената си умереност, лидерските си стремежи и желанието си за открояване от околните. Обикновено се ползват от поддръжката на колегите и партньорите си. Имат добри възможности за успешна социална реализация, свързана понякога с реална власт или с оказване на влияние над другите.

Отрицателни черти

Консервативни реакции, вътрешно напрежение, натрапливост. Податливост на стрес или депресии. Надценяване, непостоянство, склонност към възгордяване.

Личности родени днес

Анани Явашев (1932 г.) – бълг. актьор; Людмил Стайков (1937 г.) – бълг. режисьор; Жан-Клод Ван Дам (1960 г .) – белг. екшън актьор; Слави Трифонов (1966 г.) – бълг. шоумен

Имени дни

Златко/а, Лука/н (лат. от областта Лукания)