Коронавирус

астрология

 

Специален доклад на световната здравна организация за разпространението на коронавируса

 01.03.2020, 19.00 ч.

 

 


 

На 01.03.2020 излезе специалния доклад на СЗО (Световната здравна организация) изготвен от експерти посетили огнището на епидемията от коронавирус в гр.Ухан, Китай и запознали се на място с епидемологичната ситуация в периода 16-24.02.2020.

 

Много от изводите в този доклад съвпадат с публикуваната от мен преди няколко дни информация в статията "Пандемия от коронавирус", която можете да прочетете тук: astrohoroscope.info/coronavirus.htm

 

Ето най-важните изводи и препоръки от този доклад, с пълния текст на който на английски език може да се запознаете тук:

Доклад на СЗО

 

Вирусът COVID-19 е нов заразен патоген, който може да се разпространи бързо и трябва да се счита за способен да причини огромни здравни, икономически и обществени въздействия.

 

COVID-19 не е ГРИП и не е SARS (ТОРС). Това е нов вирус със собствени характеристики. Изграждането на сценарии и стратегии за противодействие само на базата на риска свързан с известните досега патогени може да се провали и да са пропуснат възможности за забавяне разпространението на заболявнето и спасяване на животи.

 

Вирусът COVID-19 е уникален сред коронавирусите в човека по своята комбинация от висока заразност, съществени фатални резултати при някои високорискови групи и способността да предизвика огромни обществени и икономически смущения. За целите на планирането трябва да се приеме, че глобалната човешка популация е податлива на този вирус.

 

Голяма част от световната общност все още не е готова да приложи мерките, които бяха използвани за ограничаване на COVID-19 в Китай. Това са единствените мерки, за които в момента е доказано, че прекъсват или свеждат до минимум веригите на предаване на заразата при хората. Основно за тези мерки е изключително проактивното наблюдение за незабавно откриване на хора заразени с коронавирус, много бърза диагноза и незабавна изолация на случаите, строго проследяване и карантина на близките контакти и изключително висока степен на разбиране и приемане от населението на тези мерки.

 

Времето, спечелено чрез стриктно прилагане на мерки за ограничаване на COVID-19 в Китай, трябва да се използва по-ефективно за спешно повишаване на глобалната готовност и бързо разработване на специфичните инструменти, необходими за окончателното спиране на този вирус.

COVID-19 се разпространява с удивителна скорост; Избухванията на епидемия от коронавирус COVID-19 във всяка област (страна) имат много сериозни последици; и сега има сериозни доказателства, че нефармацевтичните интервенции (карантинни мерки) могат да намалят и дори да прекъснат предаването.

 

---

 

За тези, които искат да прочетат повече по темата за разпространението на коронавируса ето линкове:

 

 

1. Възникване на епидемиятта

2. Разпространение в Китай

3. Съпоставка на коронавирус и грипен вирус

4. Сходство с други вируси

5. Начини за заразяване (вектори на разпространение на вируса от човек на човек)

6. Астрологични вектор на разпространение на епидемията по света

    Китай

    Круизен кораб "Диамантена принцеса"

    Южна Корея

    Иран

    Италия

7. Мерките, които биха увеличили шансовете ни да останем незаразени от коронавирус

8. Симптоми на болестта Covid - 19

9. Странични ефекти на пандемията за света

10. Какви са поуките от разгарящата се в момента пандемия

 

* Ежеденвно обновление (ъпдейт) на най-новата информация свързана с епидемията

** Заключения на специалния доклад на СЗО (Световната здравна организация)