Книга - Астромедицина за всеки

Астромедицина за всеки

автор: Кирил Стойчев

ISBN: 978-954-92509-5-4

Раздел: астрология, медицина

Година на издаване: 2017

Размери: 210х150

Корична цена: 25.00 лв.

Страници: 248

Астромедицина за всеки“ е книга, която с помощта на астрологичната символика разкрива тайните на живота и здравето. Хипократ – бащата на медицината, е този, който свързва тези две науки – астрология и медицина. Днес благодарение на вещината, с която астрологът Кирил Стойчев въвежда читателите в темата, тази връзка може да направите и вие. Научете какви са астрологичните взаимовръзки между знаците, болестите и причините за тяхното възникване. Открийте съответствията между планети, астрологични домове, аспекти и слабите места в тялото.

Теми, разгледани в книгата:

  • Кои са истинските причини за заболяванията?
  • Защо сме болни и какъв е пътят към здравето?
  • Какви ефективни методи за изцеление може да използваме?
  • Каква е ролята на психиката, емоциите и думите в процеса на заболяването и лечението?
  • Как медицинската астрология, чрез разположението на планетите в хороскопа разкрива факторите в хороскопа, водещи до заболявания като диабет, множествена склероза, белодробни, стомашни, сърдечни, кожни, бъбречни и психични заболявания, рак и др.
  • На кои планети са подвластни циклите на теглото?
  • Кои астрологични и социални фактори влияят върху формирането на темперамента и каква е неговата роля за възникването на определени болестни състояния?

Медицината в зората на своето възникване е била неразривно свръзана с медицинската астрология!

Съдържанието на книгата може да прочетете ТУК

Можете да видите увода на книгата ТУК

Отговорите на тези и на десетки други въпроси, отнасящи се до здравето, болестите и изцелението, са в тази книга, обяснени достъпно и нагледно с примери, схеми, астрологични карти. Книгата е подходяща за всеки, който искрено се стреми към знанието, без значение дали е специали, астролог, психолог, или просто търсещ решение на здравословен проблем. Направете първите си стъпки в света на медицинската астрология.

За автора - Съдържание - Дизайн корица - Форма за контакти

За връзка с издателството и разпространение: 0895 656964

УВОД НА КНИГАТА АСТРОМЕДИЦИНА ЗА ВСЕКИ

Медицинската астрология е възникнала едновременно с медицината, тези две понятия са били неделими едно от друго. В древността лекарят е бил астролог. ФАКТ! Бащата на медицината – Хипократ (460–370 г. пр.н.е.), е използвал астрологичните си познания за поставяне на диагнози и за провеждане на лечение. Това не е тайна, а по-скоро неудобен факт, който се премълчава. В основаната от негo медицинска школа лечителското изкуство се е изучавало заедно с науката за звездите. За Хипократ прогнозата за развитието на заболяването, основана на природните цикли и тези на Луната, е имала по-голяма значимост от диагнозата.


Сто години по-късно на същия остров, на който е роден и живял Хипократ, идва един вавилонски жрец – Бероз, и основава една от най-големите и влиятелни астрологични школи в древността.
Друго светило в медицината на античния свят – Гален (129–216 г.), доразвива идеите на Хипократ и също използва астрологията и нейните методи при изготвянето на прогноза за развитие на заболяванията. В своя медицински трактат De diebus decretorius той пише: „Хроничните болести следват пътя на Слънцето, а острите болести следват пътя на Луната.“

До Късното средновековие е запазена традицията лекарите да учат астрология. В университета в Болоня, най-стария в Европа, основан през 1088 г., студентите са изучавали тази дисциплина в продължение на четири години[2]. По тази програма е учил Парацелз (1493–1541 г.) – философ, ботаник, астролог и лекар, създател на токсикологията. Той първи е предположил, че причините за някои болести се коренят в психологичното състояние на човека. Също така можем да го наречем пионер в научната психология, защото първи описва клиничната картина на много психични заболявания и изпреварва с векове разбирането на съвременниците си за естеството на тези заболявания[3]. Първи въвежда понятието „несъзнавано“, доразвито по-късно от Фройд и най-вече от К. Юнг, който изучава трудовете на Парацелз.

Прочети целия увод оттукComment Script

Коментари

Sofiya
07/11/2020, 00:06 часа
Искам да си я купе но живея в Германия
Лора
06/08/2020, 12:41 часа
Здравейте. Аз също бих искала да закупя книгата, но не живея в България. Има ли я в дигитален вариант? Предварително благодаря за отговора.


Alexandra V. IVANOVA
04/24/2020, 01:16 часа
Здравейте. Благодаря за споделеното познание. Бих искала да закупя книгата, но не живея в България в.момента. Има ли я в дигитален вариант? Благодаря.
Вероника
03/25/2020, 16:39 часа
Здравейте, аз също бих искала да си я купя в електронен вариант, защото в хартиен не мога да я прочета, моля да ми дадете повече информация!
Валя
03/13/2019, 09:22 часа
Четиво за всеки, който иска да разбере причините , които стоят зад болестта му.
Божана
02/14/2019, 16:48 часа
От тази книга научих за Ин и Ян и двигателната система, които са от голямо значение за човека и развитието му. Вече се доближавам още повече до баланса между трите и зная как се свързват по между си. Според мен най-ценната истина е заложена в точките, в които всичко се свързва.
Разбрах, че хиперактивност за един е нормална активна за друг. Че заради активността някои хора запазват младостта в себе си. Книгата си струва!
Валентин
10/19/2018, 13:21 часа
Лекар съм и много от заключенията, до които съм достигнал в моята медицинска практика се потвърдиха от тази книга. Авторът е успял да обясни причините за заболяванията по начин, който не съм срещал никъде до сега. Медицина, астрология, психосоматика в синтез - така мога да обобщя съдържанието на книгата, която горещо препоръчвам на всеки колега!
АДМИН
12/03/2017, 23:14 часа
В момента книгата се предлага само на хартиен носител
Ели
10/05/2017, 01:43 часа
Моля,отговорете на въпроса за електронен вариант на книгата!
Мина
07/09/2017, 12:34 часа
Здравейте,
Дали има възможност за закупуване на книгата в електронен вариант?
Цвети Николова
03/01/2017, 09:29 часа
Уникална книга, която горещо препоръчвам! Написана изключително достъпно и увлекателно! Като четиво, което можеш да сложиш на нощното си шкафче и да се допитваш до него като наръчник, на който можеш да се довериш и следваш без колебание! Знанието, осъзнато в дълбочина от автора, е поднесено с мека последователност и деликатна плавност в изказа. Осъзнаваш написаното, виждаш го, вярваш му! Сякаш стоиш до художник и наблюдаваш сътворяването на картина, която той е видял най-напред в сърцето и душата си!
Надежда
01/11/2017, 22:25 часа
Задължително четиво за всеки лекар или астролог. Но не само, аз не съм лекар нито астролог, но след прочитането на книгата се чувствам по малко от двете.
Марги
01/03/2017, 15:49 часа
Искам да споделя впечатленията си от прочитането на книгата. Невероятна е! Може би единствената книга която достъпно, но и задълбочено разкрива причините за заболяванията. Разбрах защо съм боледувала от пневмония, защо баща ми получи инсулт и още много други факти намериха своето обяснение. Намерих и кои са предпоставките за това в хороскопа ми и най-важното – как да НЕ се разболея отново от същата или от коя да е друга болест. Поднасям своята благодарност към автора!
;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P

This comment form is powered by GentleSource Comment Script. It can be included in PHP or HTML files and allows visitors to leave comments on the website.