Коронавирус

астрология

 

Пикът на коронавирус епидемията в Европа ще е в края на март

Астрологична прогноза

 

Кирил Стойчев

 18.03.2020, 09.00 ч.

8248 прочитания

 

 

 

 

Краткосрочното развитие на епидемията от коронавирус е свръзано със сидеричния цикъл на Луната който е 27,3 дни. (източник)

 

Ключов момент е позицията на Луната в знака Водолей - тогава заразата тръгва да се разпространява. Първият официално регистриран случай в Китай е на 01.12.2019 – Луна във Водолей, избухването на епидемията в Китай съвпадна с китайската Нова година (Новолуние във Водолей), а в Италия избухването на заболяването е на 21.02 – отново Луна във Водолей.

 

На 19.03 Луната отново ще бъде във Водолей и това ще доведе до нарастване на случаите в Европа и света.

 

Мерките, които се въвеждат в Европа ще започнат да дават резултат в края на месец март, около 30 март, когато Луната преминава през знака Близнаци (тази позиция е свързана с достигането на пика на заболяването в Китай и Южна Корея). За Италия това може да се случи по-рано, тъй като болестта стартира да се развива най-рано в Европа именно там.

 

От друга страна страните, които последно въведоха мерки, ще продължат да регистрират все повече случаи на заболели. За държави, които тепърва навлизат в активната фаза на епидемията от коронавирус – пикът може да бъде достигнат през април-май.

 

След преминаването на апогея на заболяването ще има още 14 дни, в които болестта ще утихва. При ефективни мерки, още 14 дни ще минат докато вирусът бъде овладян, но без да изчезне напълно.

 

Ще има и държави, които няма да успеят да овладеят коронавируса, заради ненавременни противоепидемични мерки, малък брой тестове за коронавирус, грешна стратегия за изграждане на „стаден“ имунитет или слаба здравна система) и там случаите на заразени ще са десетки/стотици хиляди.

 

Някои държави ще прикрият броя на заболелите или ще изменят (намалят) броя на тестваните за коронавирус, поради недостиг на тестове.

 

Липсата на единен световен подход в борбата със заболяването COVID-19 ще доведе до неговото продължително циркулиране, възможни са случаи на повторни епидемични взривове, както и втора вълна на болестта.

 

Противоепидемичните мерки могат да бъдат отслабени след пика на заболявaнето, но няма да отпаднат напълно, защото опасността от зараза ще „дебне“ докато някъде по света има активни случаи на COVID-19.

 

Мерките, които бяха въведени в България бяха навременни и ще дадат резултат, но ще има градове, в които броя на заболелите ще е по-голям, защото там вече са се образували епидемични клъстери (повече информация за тези клъстери тук)

 

Икономическите последици ще бъдат дългосрочни, а за някои отрасли – фатални. Потреблението ще се свие, ще има загуби на работни места.

 

Това, което е най-важно дали всички ние ще се поучим от случващото се? Дали ще бъдат спрени войните, дали средствата за въоръжаване ще бъдат пренасочени за здравеопазване и производство, дали държавите ще подкрепят своите граждани или ще ги оставят да се „оправят“ сами, дали по-малко засегнатите ще подадат ръка на тези, които най-много ще пострадат от коронавируса?

 

Това, което не ни убива ни прави по-силни. Човечеството получава днес своя шанс да се излекува от алчността и егоизма, както и да изгради морални и духовни ценности, които липсваха през 20 век. Ще го стори ли?

 

 

-------------------

 

 

P.S. 19.03.2020 - В отговор на отправени към мен въпроси:


Прогнозата никак не е оптимистична

ПИК означава максимум.
В края на март ще е пикът, което означава че дотогава положението ще става все по-лошо и около 30-31 март ще бъде достигнат максимумът на новорегистрираните случаи на ден, след което техния брой ще се задържи няколко дни около тези стойности и ще започне да намалява в следващите 14 дни, след което ще има още 14 дни, в които този брой ще продължи да намалява и след този период ще се регистрират вече все по-рядко случаи на заболели от порядъка на десетки/стотици, но не и хиляди.

Тъй като Европа не е една страна и не се взеха едновременни мерки, няма как това да се случи едновременно навсякъде. Ще има държави, в които случаите ще продължат да се увеличават и след тази дата.

30-31 март ще е разгара на епидемията в ЕВРОПА, а не нейният край.

--------------------

 

За тези, които искат да прочетат повече по темата за разпространението на коронавируса ето линкове:

 

 

1. Възникване на епидемиятта

2. Разпространение в Китай

3. Съпоставка на коронавирус и грипен вирус

4. Сходство с други вируси

5. Начини за заразяване (вектори на разпространение на вируса от човек на човек)

6. Астрологични вектори на разпространение на епидемията по света

  7. Мерките, които биха увеличили шансовете ни да останем незаразени от коронавирус

8. Симптоми на болестта Covid - 19

9. Странични ефекти на пандемията за света

10. Какви са поуките от разгарящата се в момента пандемия

 

* Ежеденвно обновление (ъпдейт) на най-новата информация свързана с епидемията

** Заключения на специалния доклад на СЗО (Световната здравна организация)

 

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

 

ПРОГНОЗА ПО ДАТИ: КАК ЩЕ РАЗВИВА ПАНДЕМИЯТА
КАКВО СЕ СЛУВА

 

Comment Script

Юни месец е. Какво ни очаква занапред?
Med - 06/24/2020 - 14:55 ч.
Име
Коментар
;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P