Астрологични статии

статии

Прогноза за България и света
през 2020 година

 

 публикувана 6.12.2019
 6939 прочитания
 

 

Можем ли да прогнозираме бъдещето? Да, ако успеем да намерим повтарящи цикли, които да ни дадът опорна точка, върху която да стъпим, за да направим такава прогноза.
Точно това изучава науката астрология – циклите на небесните тела и събитията, които са свързани с тях.

2020 година ще бъде под влиянието на струпване на планети в знака Козирог – там ще са планетите Сатурн, Плутон и Юпитер.

Съвпадът на Сатурн и Плутон ознаменува началото на нов 33 годишен цикъл, който има отношение към борбата за независимост на малките народи. Това означава, че правителствата на държавите, в които има етнически малцинства,  ще се сблъскат с опити за отделяне. Опасност от погранични военни конфликти. Ще възникнат нови групи и движения, борещи се да предотвратят климатичните изменения.

Говорейки за климата, годината няма да бъде благоприятна, защото заради създадения дисбаланс (струпване на планети в Козирог и липса на такива в Рак) се пробуждат две от стихиите – земя и вода, по оста Козирог – Рак.  Стихия вода – това са наводненията и такива със сигурност ще има през 2020 г. най-вероятно в централна  или източна Азия. Стихия Земя това са земетресенията, очаквам да има силни земетресения в азиатския регион и в островните държави там. Пробуждане на вулкани по целия свят.

България, доколкото тя е под знака на Козирога, също би трябвало да се пробуди”, подобно на събитията през 1989-1990, когато също три тежки планети се бяха струпали в Козирог, годината няма да бъде лека както в политически, така и в икономически план.

Тежки дни и за САЩ, които са под знака Рак и опозицията, която планетите в Козирог ще направят към знака Рак, може да размести политичесите пластове и там. В Световен план, струпването на планети в Козирог говори за създаването на нов властови център, нови междудържавни обединения. Ще има и дрънкане на оръжие, както и военни конфликти.

В икономически план струпването на планети в Козирог създава дефицити на стоки и съответно покачване на цените. По-слаба земеделска реколта през 2020 г.

В политиката знака Козирог символизира консерваторите и те ще се опитат да се противопоставят на либералните тендеции с политическия живот.

Навлизането на планетата Юпитер, която символизира духовния живот в знака Козирог, може да означава само едно – време е това разделение на света на духовно и материално да спре и духовните хора да се захванат с решаване на материалните въпроси. Добър пример за това даде Българската православна църква, която в дните малко преди влизането на Юпитер в Козирог на 3.12.2019, взе категорична позиция против закона за социалните услуги. Светият синод призовава управляващите да се създаде такава законодателна уредба, която да защитава и укрепва традиционното семейство и да съдейства за преодоляване на демографския срив.

Всъщност това е и най-важният въпрос, който нашето, българско общество трябва да разреши през 2020 година, и от събитията които ще се разиграят през годината зависи нашето оцеляване в дългосрочен план. Защо? Защото България е в челната класация на страните по отрицателен демографски прираст, тенденция която е започнала през 1990 г, по врема на струпването на планетите Сатурн, Уран и Нептун в Козирог. Днес отново има три тежки планети в този знак и ако сега правителството не започне да води пронаталистична политика, за да противодейства активно на негативния демографски тренд, момента на действие ще бъде изпуснат (той е свързан с пребиваването на Северния лунен Възел в знака Рак до средата на 2020 г.)

От 2026 година демографската криза в европейските държави ще се задълбочи и това което сега малцина осъзнават е, че най-важният въпрос не е икономическият, а демографският.

 

Кирил Стойчев