Астрологични статии

астрология

 

България в Европейския съюз

дата на публикуване: 17.12.2006 г., 18169 прочитания

 

Кирил Стойчев
резюме на доклад изнесен на 10.12.2006 г. в София пред Българска астрологична асоциация

 

 

Първата част на този астрологичен анализ е основана най-вече на астрологичната карта построена за мига, в който България влиза като пълноправен член в Европейския съюз - 01.01.2007 00.01 часа.

 

 

Асцендентът на картата е Везни, планетата управител – Венера попада в Козирог.

 

Венера в Козирог описва много добре българския народ, който традиционно се разглежда под знака на Козирога. Освен това Слънцето, заедно с планетата Меркурий, която също се намира в знака на Козирога, подсилват това влияние

Картата ни поставя в по-слабо положение спрямо останалите страни членки, които са представени от по-агресивния знак на Овен. Освен това Венера е неаспектирана, което показва изолираност, т.е ще останем наистина в периферията на Еврозъюза, и самия акт на приемане няма да ни направи "де факто" равнопоставени членове на останалите държави членки на Евросъюза. Плюсът на тази позиция е, че нашата национална идентичност ще се запази, корените, традициите и културата на българския народ няма да се изгубят.

 

Тъй като Венера управлява и 2 дом – финансовата сфера – позицията й в знака Козирог показва, че не можем да очакваме рязко подобряване на благосъстоянието. Това ще стане с бавни темпове, и благодарение на традиционни за България дейности (земеделие, строителство, недвижими имоти, минно дело). В тези области очаквам да има бавен, но устойчив растеж. Също в държавната администрация и в структури свързани пряко с Евросъюза.

 

В картата има силен акцент върху трети дом, който съответства на транспорта, телекомуникациите, образователна система, медиите. Според мен това са областите, в които най-рано ще се усети промяната вследствие членството ни в Евросъюза. В тези сектори ще има по-забележим ръст на заплатите и по-добри условия за работещите в тях. Образованието ще бъде подложено на натиск в стремежа да минем към “евростандарти” в обучението. Подобряване на пътната инфраструктура. По-добри комуникации, по-ниски цени за 1 мин. разговор или други преференции от страна на БТК, Мтел и Глобул. Бурно развитие на Интернет услугите, ИТ бранша и на рекламния пазар.

 

Тъй като 3 дом символизира и съседните страни, a Марс – планетата управител на страните членки на Евросъюза се намира в 3 дом, смятам че Гърция ще бъде тази страна, която занапред ще се опитва да влияе и да оказва все по-голяма роля върху българската политика. Влиянието на гръцките капитали в борбата за завоюване на българския пазар ще бъде доминиращо.

 

Най-високо в картата, в девети дом (чужбина) и в знака Близнаци е поставена Луната (която символизира народа). Тази позиция може да се изтълкува така: интелигенцията, хората с висше образование, тези които владеят английски, френски, немски и испански език, а също и тази част от българския народ, която е по-мобилна по природа, ще продължи да търси късмета си в чужбина, в рамките на Европейския съюз. Все повече младежи ще искат да завършат висше образование извън България. Липсата на пречки пред пътуванията ще даде сериозен тласък на много хора да се устремят навън в търсене на по-добре платена работа. Разбира се, това ще стимулира транспортната и туристическата дейност. Притокът на туристи към България също ще се увеличи.

 

Това, което е най-ценно в тази позиция на Луната според мен е, че най-сетне ще бъде забелязана природната интелигентност и богата духовна култура на българина и именно това е, което може да ни направи ценни в очите на другите народи в този съюз.

 

Планетата  на промените – Уран попада в 6 дом - това е знак че промени, но също и кризи, тепърва предстоят в здравеопазването. Такива могат да се очакват и в армията. Време също така, работниците да започнат да протестират и да се борят реално за по-достойно заплащане, както това се случва в други европейски държави, с далеч по-висок стандарт от нашия.

 

Луната в картата се явява и управител на 10-ти дом – правителството. Това че тя се намира в 9 дом (чужбина) показва, че решенията на правителството в още по-голяма степен ще са продиктувани от вън. Уран в квадрат с Луната показва, че главните проблеми пред които ще бъде изправено правителството (а и народа) ще са свързани с цената на електричеството и енергоносителите. Това може би ще бъде източник на постоянни проблеми, които ще отслабват нашата държава и ще я правят зависима. Евентуалното покачване на заплатите и пенсиите ще бъде “изядено” от по-високите цени на тока, водата, горивата.

 

Планетата Сатурн (управител на 4 дом - народа) се намира в 11 дом (Народното събрание). Това е знак, че на следващото Народно събрание ще се падне нелеката задача да защитава интересите на народа и България, като се противопостави на натиска отвън за приемане на закони, накърняващи националните ни интереси. Опозиционните партии ще трябва да бъдат истински коректив на управляващите.

 

Предстои планетата Сатурн да премине от знака на Лъва  в знака на Девата. Това ще бъде свързано с повишаване на цените на хляба и основните хранителни продукти, цените на здравните услуги, на лекарствата и на земеделските земи. Може да се каже още, че стойността на ръчно вложения труд ще се увеличи и предметите, които са ръчно изработени ще струват по-скъпо.

 

Меркурий, който традиционно символизира децата, попада в знака Козирог и в четвърти дом. Според мен тази позиция следва да се тълкува като знак, че младото поколение - децата, които сега са не по-големи от 14 години - ще се обърне към корените и традиционните за България ценности (дома, семейството родината, земята) и след 7-8 години младите хора вече няма да искат да напуснат страната.

След първоначалната еуфория от приемането, ще има един период от две и половина – три години, в които ще се приспособяваме към новите условия. Едва след този период ще се усетят от по-голямата част от населението ползите от членството в Евросъюза.

 

Основен извод е, че българският народ ще бъде разделен на две части – едната (образованите, предприемчиви и по-млади хора, живеещи в столицата и големите градове) сама ще върви на среща с промяната и ще извлече по-бързо полза за себе си от това членство, докато другата част, основно в по-малките градове и селата, както и по-възрастната част от населението няма да усети веднага промяната. Но именно тази втора част ще съхрани българския дух, култура и духовни ценности . Те няма да бъдат погълнати от морето на глобализацията, идентичността ни като народ ще се запази.

 

Цикличност

Циклите на тежките планети създават ритъма на историческите процеси и затова съществуват елементи на подобие между времето, когато дадена планета е заемала същата позиция на небето, със сегашния момент.

 

Плутон

Цикълът на Плутон е 248 г., ако върнем “часовника” с 248 години назад ще видим, че този период съвпада с времето, когато Пайсий Хилендарски започва да пише своята “История славянобългарская”.

 

1760 г. – част от българите са забравили своя род и история. Мнозина от тях се гърчеят, за да се дистанцират от своите корени, които ги обричат на подчинено (робско) съществуване в собствената си родина. Затова и Паисий възкликва “О, неразумний юроде, поради що се срамиш да се наречеш българин...”. Започва българското национално възраждане.

 

Ако се вгледаме внимателно в настоящето съвсем ясно ще открием паралелите между 1760 и 2007 г. И сега мнозина се срамуват от националния си произход, в собствената си родина българите са с най-малки права, прекланят се пред чужденците, работят срещу нищожно и бих казал унизително заплащане, както в България, така и в чужбина.

 

Оказа се даже, че не сме били в Европа досега и трябва да ни “приемат” по височайша милост. Може би е време да се появи новия Паисий, който да повдигне националния ни дух и самочувствие. Затова смятам че тепърва ще бъдем свидетели на появата на нови радетели на българщината, будители на българския дух.

 

Цикълът на планетата Плутон е свързан и със сеизмичната активност и земетресенията. С предстоящото навлизане на тази планета в знака на Козирога през 2008 г. може да очакваме увеличаване на сеизмичната активност на територията на страната. Критични са годините 2008, 2010, 2012.

 

Нептун

Цикълът на Нептун е 165 г., аналогичния период е 1842-43-44 г. - времето когато Георги Раковски организира бунт на българските емигранти в Браила, почти по същото време Неофит Бозвели и Иларион Макриополски повеждат борба за църковна независимост на българите.

 

Както тогава, така и сега част от по-будната част от българите са принудени да напуснат от родината си, вследствие в миналото на социални, а сега на икономически ограничения. Време е вече българските емигранти да започнат да защитават името и честта на България. Вероятно предстои да се възроди и Българската православна църква, която в момента макар и независима е в упадък.

 

Уран

Цикълът на Уран е 84 години. Погледът назад ни отвежда в бурната 1923 г., която помним с Деветоюнския преврат и Септемврийското въстание. Вероятно в идните 1-2 години предстои разместване на политическите пластове. На парламентарните избори може да очакваме нова политическа сила да спечели най-много гласове.

 

Хирон

Цикъл 50.8 години. Връщаме се назад към 1956 г., която помним с Априлския пленум на БКП и възхода на Тодор Живков. Година по-рано ставаме членове на Варшавския договор (а сега от 1.1.2007 – членове на Евросъюза). Същата година от СИВ на България са наложени като приоритетни за развитие следните области: земеделие, което е и традиционно за страната, тежка металургия, химическа промишленост.

 

С влизането ни в Евросъюза също ще има области от стопанството, които ще бъдат приоритетни и други, чието развитие ще бъде ограничено. Много е вероятно политически лидер, който в бил член на БКП в миналото, в момента на възраст 45-50 години, за в бъдеще да играе водеща роля в българската политика.

 

 

Коментари по статията

 

Нищо не се случва на Земята, без да е написано на Небето