Астрологични статии

астрология

Стихия Земя
астрологично есе

Свилен Спасов, студент по астрология, 1 курс

 4287 прочитания на статията

 

 

Живея в свят, който придобива формите, които желая, който изразява мечтите и желанията ми. Материята е изказ на стремежът към усъвършенстване и красота.  Когато създам желания образ в мислите си, той се превръща в играчка в ръцете ми.

 

Направих един човек от най-чиста субстанция, която изпарявах и кондензирах, докато получих най-съвършената материя. Вдъхнах му живот с много любов. Първичен, осезаем и твърд, подчинен на моята воля и неговите естествени импулси, които аз най-после успях да „изхвърля” в него.

 

Приближавам се към тази красива синя планета и си мисля какъв ли дом ще бъде тя за него. Ще го приеме, като майка със своята топлина, ще отмие споменът за мен с водите си, ще го стопли с огъня на вулканите си. Той ще се научи да твори и създава, ще развие безгранични способности. Чрез любовта ще се слее с образа си, ще се радва на плодовете й. Земята ще му даде подслон, хляб, ще го пази и закриля. Той ще се грижи за нея с любов и тя ще му се отплаща щедро. От нея той ще създаде най-съвършените форми, чрез които ще се стреми към  своя създател. Красотата ще е неговият идеал. Ще подреди земята си. Тя е място, което не търпи хаос и безредие. Законът е мярката за ред. Парите са силата. Трудът е начина.

 

Оставих го преди милион земни години. За мен това не е време. Аз просто се забавлявах, танцувах между звездите, крих се в черните дупки, лудувах в лунапарка на галактическия център. Сега той ме вика, чувам гласът му дрезгав, силен, груб, недодялан, тревожен. Защо се е провалил, защо не може да живее без мен? Ще сляза и ще го науча на моите тайни, ще му помогна да е свободен и лек. Земята е тежка и плътна вече, силно го притегля. Той вижда звездите, но не вижда Mен и затова ме търси надолу, копае и вади богатствата на земната си майка, воюва, убива и умира за тях. Той е талантлив и способен, силен и умен, но сляп, вече не усеща моята светлина, заслепен от неоновият блясък. Чувам го и идвам, за да му помогна да ме открие в себе си.

*********

Пояснение: С болд в текста са отблязани ключовитдуми принадлежащи на стихия ЗЕМЯ

 

Коментари

 

Comment Script

We are CD packaging factory
if you are interested of CD digipak packaging and need to check our service, just send us a message, www.ignitemusic /cd-packaging-supplies-2/ uk packaging company
we are real, no fake web sites chat with us
cddigipakpackaging - 07/31/2019 - 08:02 часа
Не ми хареса есето.Аз съм двоен Козирог.При мен всичко е Земя.От земята не се получава най-съвършената материя.
Юлия Кирова - 04/26/2017 - 13:05 часа
поетично есе! освен поезия има и точен озказ.Красиво!продължавай, СВИЛЕНЕ
Елена - 04/10/2016 - 07:13 часа
:- Хареса ми,успех на Свилен пожелавам;-)
Лили - 04/09/2016 - 07:59 часа
В текста дразни пълната липса на граматически "усет" към правилата за подлог и допълнение.
марияна - 03/20/2016 - 23:44 часа
Интересно и оригинално представяне на стихията Земя;-)
Веси - 10/10/2015 - 22:00 часа
Хареса ми, аз съм Телец - земен знак
Atanaska - 10/02/2015 - 09:45 часа
Име
КОМЕНТАР
;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P
This comment form is powered by GentleSource Comment Script. It can be included in PHP or HTML files and allows visitors to leave comments on the website.