Астрологични статии

астрология

Стихия Земя
астрологично есе

Свилен Спасов, студент по астрология, 1 курс

 4160 прочитания на статията

 

 

Живея в свят, който придобива формите, които желая, който изразява мечтите и желанията ми. Материята е изказ на стремежът към усъвършенстване и красота.  Когато създам желания образ в мислите си, той се превръща в играчка в ръцете ми.

 

Направих един човек от най-чиста субстанция, която изпарявах и кондензирах, докато получих най-съвършената материя. Вдъхнах му живот с много любов. Първичен, осезаем и твърд, подчинен на моята воля и неговите естествени импулси, които аз най-после успях да „изхвърля” в него.

 

Приближавам се към тази красива синя планета и си мисля какъв ли дом ще бъде тя за него. Ще го приеме, като майка със своята топлина, ще отмие споменът за мен с водите си, ще го стопли с огъня на вулканите си. Той ще се научи да твори и създава, ще развие безгранични способности. Чрез любовта ще се слее с образа си, ще се радва на плодовете й. Земята ще му даде подслон, хляб, ще го пази и закриля. Той ще се грижи за нея с любов и тя ще му се отплаща щедро. От нея той ще създаде най-съвършените форми, чрез които ще се стреми към  своя създател. Красотата ще е неговият идеал. Ще подреди земята си. Тя е място, което не търпи хаос и безредие. Законът е мярката за ред. Парите са силата. Трудът е начина.

 

Оставих го преди милион земни години. За мен това не е време. Аз просто се забавлявах, танцувах между звездите, крих се в черните дупки, лудувах в лунапарка на галактическия център. Сега той ме вика, чувам гласът му дрезгав, силен, груб, недодялан, тревожен. Защо се е провалил, защо не може да живее без мен? Ще сляза и ще го науча на моите тайни, ще му помогна да е свободен и лек. Земята е тежка и плътна вече, силно го притегля. Той вижда звездите, но не вижда Mен и затова ме търси надолу, копае и вади богатствата на земната си майка, воюва, убива и умира за тях. Той е талантлив и способен, силен и умен, но сляп, вече не усеща моята светлина, заслепен от неоновият блясък. Чувам го и идвам, за да му помогна да ме открие в себе си.

*********

Пояснение: С болд в текста са отблязани ключовитдуми принадлежащи на стихия ЗЕМЯ

 

Коментари

 

Comment Script

Не ми хареса есето.Аз съм двоен Козирог.При мен всичко е Земя.От земята не се получава най-съвършената материя.
Юлия Кирова - 04/26/2017 - 13:05 часа
поетично есе! освен поезия има и точен озказ.Красиво!продължавай, СВИЛЕНЕ
Елена - 04/10/2016 - 07:13 часа
:- Хареса ми,успех на Свилен пожелавам;-)
Лили - 04/09/2016 - 07:59 часа
В текста дразни пълната липса на граматически "усет" към правилата за подлог и допълнение.
марияна - 03/20/2016 - 23:44 часа
Интересно и оригинално представяне на стихията Земя;-)
Веси - 10/10/2015 - 22:00 часа
Хареса ми, аз съм Телец - земен знак
Atanaska - 10/02/2015 - 09:45 часа
Име
КОМЕНТАР
;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P
This comment form is powered by GentleSource Comment Script. It can be included in PHP or HTML files and allows visitors to leave comments on the website.