астрологи€

’ранителни добавки с екстракт от маслинови листа
 ј  ƒј √» —“»√Ќ≈ћ »“јЋ»јЌ÷»“≈ ѕќ ѕ–ќƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ—“ Ќј ∆»¬ќ“ј? — ’–јЌ»“≈ЋЌ» ƒќЅј¬ »


— италианците сме братовчеди
, ако съдим от данните на последните геномни проучвани€, гените ни са сходни, следователно би тр€бвало да боледуваме от едни и същи болести и продължителността на живота ни да е близка Ќ€ма данни за ползването на хранителни добавки, които биха могли сериозно да подобр€т нашата ситуаци€. ƒанните на —ветовната здравна асоциаци€ посочват съвсем друго – български€т мъж живее средно 71 години, докато италианецът – 81 години (подобно е съотношението и при жените). ѕоследни€т доклад на българското министерство на здравеопазването посочва, че върху продължителността на живота най-негативно ни вли€€т болестите, свързани с кръвообращението – повишено кръвно нал€гане, атеро-склероза, инфаркт и инсулт, болести, свързани с тромби, както и онкозабол€вани€та и диабета. √енерално ние пропускаме възможността да подобрим общото състо€ние на т€лото си с помощта на хранителни добавки.

 

Ќа какво се дължи тази драстична разлика в продължителността на живота между българите и италианците и има ли достъпни хранителни добавки, които могат да изравн€т резултата?

 

Ќа средиземноморската диета!

—редиземноморската диета е най-попул€рни€т и научно доказан здравословен начин на хранене в света без нужда от хранителни добавки. ¬се по-гол€м обем научни изследвани€ разкриват, че главната причина за доказаните ползи за здравето на средиземноморската диета е нейното богатство от антиоксидантни съединени€. ѕодобен ефект може да бъде постигнат и с хранителни добавки. “ези съединени€, известни като феноли и полифеноли, присъстват в редица средиземноморски храни като грозде, маслини, плодове и, разбира се, в червеното вино и необработеното маслиново масло. “е са отговорни и за по-гол€ма продължителност на живота на хората, които живе€т в този регион, без да ползват хранителни добавки.

¬еро€тно най-широко изследвани€т източник на полифеноли в средиземноморската диета е зехтинът тип екстра върджин. —м€та се, че той е отличен източник както на полезни мазнини, така и на полифеноли. ¬ъпреки това, поради факта, че много полифеноли са разтворими във вода, а не мастно разтворими, повечето от полифенолите на маслиновото дърво се губ€т по време на процеса на производство на зехтин. »менно заради това ползването на хранителни добавки предлага възможност за справ€не с проблема.

 

Ќеотдавнашно университетско проучване показа, че екстрактът от маслинови листа (извлечен от листата на маслиновото дърво, а не от плодовете) съдържа от 30 до 40 пъти повече от общото количество полифеноли, които могат да се намер€т в зехтина.

ѕо една или друга причина, за българите е трудно да следват всеки ден средиземноморската диета, но има ли как да извлечем ползите от не€. ќказва че има!
¬ същото време са налични хранителни добавки, които могат да компенсират вродената ни непри€зън към диетите.

Ќай-важната съставка на средиземноморската диета е маслиновото масло (зехтин), в което се съдържа ценни€ глюкозид ќЋ≈”–ќѕ≈»Ќ, който в организма се редуцира до антиоксиданта хидрокситирозол. —ъвременните изследвани€ показват, че той е най-мощни€ антиоксидант, 15 пъти по-силен от зелени€ чай и 3 пъти по-силен от коензим Q10.

—ъвременните технологии позволиха на една италианска компани€ да извлече воден екстракт от свежи маслинови листа (с търговско наименование като хранителни добавки – OLIFE), който по съдържание на антиоксиданти 30 пъти превъзхожда същото количество от зехтина екстра върджин. ѕри това калоричността на продукта е сравнима с тази на сока от €бълки или други плодове!
 

—ъвсем отскоро тези хранителни добавки са в  Ѕългари€ – научете повече оттук.

 

ѕриемът на екстракт от листа на маслина под формата на хранителни добавки повли€ва благопри€тно и функци€та на сърдечно-съдовата система. Ћиста от маслина се използват за лечение на вирусни, бактериални инфекции, включително грип, настинки, херпес симплекс и херпес зостер.

 

≈кстракт от маслинови листа в хранителни добавки може да се прилага и при пневмони€, хронична умора, треска, запек, възпалени€ на ушите и уринарни€ тракт.

 

ƒруги приложени€ на такива хранителни добавки включват високо кръвно нал€гане, диабет, подобр€ване на функци€та на храносмилателната и отделителната система. Ќай-често екстрактът от маслинови листа се прилага като антибактериално, антиоксидантно и подсилващо имунната система средство в хранителни добавки.

 

ћногобройни изследвани€ са показали, че екстрактът от листа на маслина понижава кръвното нал€гане. ќлеуропеинът, съдържащ се в екстракта от маслинови листа и в съответните хранителни добавки, е особено полезен при хора, чиито стойности на кръвното нал€гане са гранично високи.. »менно в този ранен етап, преди задълбочаване на артериалната хипертони€, приемането на екстракт от маслинови листа бил той в като хранителнидобавки, действа най-благопри€тно и може да спомогне за отлагане на началото на лекарствената терапи€.

 

¬ допълнение към полезните за сърцето ефекти, веществата в маслиновите листа притежават и понижаващо холестерола действие. ≈фектът им в хранителни добавки е насочен основно към „лоши€” холестерол.

 

’ипогликемичните свойства на екстракта от маслинови листа в хранителни добавки регулират нивата на кръвната захар и имат положителен ефект при много форми на диабет.

 

»зточник: evergreenlife.bg

 


 


 

 

–еклама

јстро връзкиуран
¬ръзки