Астрологични статии

астрология

 

Ще падне ли и капитализмът след комунизма?

автор на статията: Николай Радев - Алдебаран

дата на публикуване: 11.11.2011 г.
 

 

Допреди съвсем неотдавна подобен въпрос би звучал твърде ретроградно и нелепо. Да, но вече не е така. Сигурно защото през последните няколко години животът поднесе толкова много изненади, че всичко стана вече достатъчно допустимо и възможно. В същото време голям брой специалисти и политици по света, със своите безплодни напъни да направят нещо, непрекъснато подсещаха и насочваха към такова питане. Нека видим сега какво казва и астрологията по случая:

 

Падането на комунизма (Нептун), беше съпроводено от съединението на Нептун с Уран и Сатурн в знака Козирог. Самото преминаване на Нептун през Козирог, може да се оприличи на леден, отрезвяващ душ върху всички илюзии и утопии (Нептун). А присъствието на Уран (свобода, демокрация, пазарна икономика) и Сатурн (реализъм) в същия знак доведе дотам, че Нептун, за голяма почуда на най-пристрастените, вярващи комунисти, набързо беше нокаутиран. Всъщност той сам падна от собствената си изнемога. Какво стана после, обаче? Останал без конкуренция, Уран (капитализмът, демокрацията) скоро напълно се самозабрави и още по-тясно се обвърза с Плутон (големите пари, тайните сдружения, тайната власт, банките, мултинационалните корпорации). А който се съюзи трайно с Плутон, той неусетно бива обсебен от него, при това до степен такава, че да загуби своята самоличност - и на индивидуално, и на обществено ниво. Да видим сега какво е родил и какво тепърва ще роди този съюз (Уран - Плутон) от момента на раждането на последния техен цикъл, та до днес:

 

Ала преди това е нужно едно уточнение: Европейският съюз и Християнския свят изобщо, се управляват от Лъв. Базисно - преди, сега и занапред. Следователно 2-ри базисен дом - и на Европейския съюз, и на Християнския свят - имащ най-пряко отношение към съответните финансови институции и системи, е Дева, следващият знак след Лъв. А “раждането” на последния цикъл Уран-Плутон, при точното съединение на двете планети, става къде? Става на 9.10.1965 година имено в Дева. Т.е. точно когато двете планети се съединяват в този знак. Добре, но Плутон в дом 2 (Дева) е в заточение по дом, там той е на възможно най-лошото място, там той най-много вреди. Значи обсебването, за което стана дума по-горе и което засяга в случая финансовите системи на Евросъюза и на Християнския свят и заложено още в 1965 г. днес е стигнало някакъв апогей. Защо днес? Защото същите две планети - Уран и Плутон - от някое време насам са в няколкогодишен сблъсък, чрез транзитен квадрат помежду им. А за последно подобен квадрат е имало не кога да е, а в годините 1931-1933, когато на ход е голямата икономическа депресия в Европа, Америка и света.

 

 

А кои европейски страни се управляват базисно (териториално) от Дева? На първо място това е Швейцария. Ето значи защо тази страна продължава да е ковчежникът на Европа. А и на света. Нейните банки не случайно държат днес 35-40% от световното управление на собствеността и имуществото на частните и юридическите лица. Само че напоследък - след транзитното преминаване на Сатурн през Дева - от септември 2007 г. до ноември 2009 г. и от април до юли на 2010 година, не се знае вече колко държат. Във всички случаи е ясно едно: че за същия период от Европа (а и от християнския свят изобщо) е станал голям отлив (Сатурн) на финансов ресурс. Защо? Поради опита за контрол (Сатурн), който правителствата са се опитали да упражнят върху Плутон (големите тайни пари и тайната власт). А от горната основна карта (вътрешния кръг) - от 9.10.1965 г. - е видно, че Плутон и Сатурн са в опозиция. Което означава, че контролът (Сатурн) и големите тайни пари и тайната власт (Плутон), както и силите, които ги предшестват, от същата дата са в перманентно противоречие - когато едното го има, другото изчезва. И обратното. И същото важи за целия цикъл от около 140 години - до 24.04.2104, когато ще започне следващия цикъл Уран-Плутон, но най-много е важало - за посочените горе години (2007-2009).

 

Друга европейска страна, базисно (териториално) управлявана от Дева, освен Швейцария, е Гърция. Ето значи защо в гръцката икономика за най-кратко време, след падането на военната хунта през 1972-73 година, се е влял такъв огромен финансов ресурс. И Гърция, от страна в икономическо положение по-лошо и от България, за най-кратко време достига западно-европейските стандарти. Само че през последните години потокът от големите тайни пари (Плутон) по цялата верига на вливане внезапно е спрял и сега Гърция най-остро изнемогва.

 

Кои други европейски страни в най-скоро време могат да се окажат в положението на Гърция? Онези, които базисно се управляват от Лъв (Дева е 2-ри дом), както и от Риби (Дева е дом 7). А в Европа това са Италия (Лъв), Франция (Лъв) и Португалия (Риби), донякъде Австрия, Чехия и Румъния (частично Лъв). А какво е влиянието на цикъла Плутон-Уран върху България? Както беше вече споменато, този цикъл е роден в момент, когато двете планети се съединяват в Дева. А Дева е 9-ти базисен дом на България, който отговаря за правосъдието, религиозните чувства и духовните ориентири на българите, за техните морални качества, за техния общ оптимизъм и за общата им стратегия за бъдещето. А така също - и за националната им култура. Е - точно в тези сфери са и най-големите проблеми на България, нали? Значи големите тайни пари (Плутон) оказват най-пагубно влияние имено върху посочените сектори на обществения организъм България, а всичко останало е само следствие.

 

А какво най-кратко означава сблъсъка (квадрата) между Уран и Плутон и между техните принципи днес? Той означава: тайната власт на големите тайни пари, големите транснационални корпорации, върхушката от най-богатите хора в света да се опитват да унищожат свободата и демокрацията. Как? Чрез скритите лостове и механизми на изпълнителната власт (Плутон в Козирог), която те са превзели вече отвътре. И чрез банкрутиране на цели държави. От друга страна големият стремеж към свобода и демокрация (Уран), покрай другото, без да иска може да освободи злия дух от бутилката (Плутон) и това да има печални последици. Кой е по силният тогава? Уран е в Овен и на негова страна е енергията на най-динамичните, най-свободолюбивите и непримирими млади хора. Хора, които за най-кратко време могат да се мобилизират и организират, с помощта и на Интернет, за да бъдат устроени невиждани по мащабите си протести. От другата страна е Плутон, който винаги действа хладнокръвно и на тъмно, като се е докопал и до лостовете и механизмите на реалната, изпълнителна власт (Плутон в Козирог) и на негова страна са по-зрелите хора, но с някакво влияние и сами управлявани от парите. А многото предстоящи пикови моменти при този сблъсък могат да бъдат предвидени с доста голяма точност посредством някои методи на астрологията. Големият въпрос тук, обаче, е: наистина ли е нужно това…. и кому?

 

В крайна сметка, тази битка неизбежно ще доведе до най-радикални и основни промени в следващата година, година и половина. Не само в Европа, но и в целия свят. В най-добрия вариант - до нов тип банки и банкова система, до основно променени финансови механизми, до нов тип общества и хора. И всичко това - заради повече демокрация и справедливост. Но същата битка в по-друг вариант може да породи не малко беди. Нека си спомним само, че имено при предишния сблъсък на Уран и Плутон (квадрата между тях през 1931-33г.), на гребена на обществената вълна изскача фигурата на не кой да е, а на самия Адолф Хитлер. Точно през годините на предишната Голяма депресия. В крайна сметка от съюза Уран - Плутон нищо добро не може да се очаква, поне до 2104 година, когато започва новия техен цикъл. И най-добре би било Уран (свобода, демокрация, пазарна икономика) да “се съюзи” с друга планета, та друг планетен цикъл и други основни принципи и ценности да доминират над човечеството.

 

И накрая: дори и въпросът за падането на капитализма да става все по-актуален, друго е по-важното: какво ще дойде след него, ако той случайно се катурне все пак, каква е неговата алтернатива? Защото при падането на комунизма, алтернатива имаше, а сега такава не се вижда. А в природата и в обществата вакуум задълго не стои, той мигновено бива запълнен с най-напиращото да запълва. А най-напиращото може да се окаже и най-неподходящото, най-разрушителното, най-противоречащо на волята и интересите на повечето хора. Историята е показала вече не един такъв пример. В България, например, след падането на комунизма, най-напиращ се оказа феодализмът. И страната ни вместо към демокрация и капитализъм, се върна няколко епохи назад, при което една шепа назначени феодали-дерибеи започнаха да правят каквото им падне и както им падне с подопечният им народ, без някой и нещо да е в състояние да им попречи. Така че най-добре би било да се мисли отсега за бъдещето, при това много трезво и задълбочено. Да се мисли най-вече от хората, които умеят да правят това и които освен знания, стратегия за бъдещето, и мъдрост, притежават и голямо желание, сили и възможности да помогнат на всички.