Астрологични статии

астрология

 

Грижа за косата според зодията и Луната

 

 

 

 

 

В съвременния забързан ритъм на живот, ние държим на външния си вид. Всеки от нас иска да изглежда добре, като особено голямо внимание обръщаме на нашата коса. Някои от нас имат хубава, гъста коса по рождение, други трябва да полагат повече старание. До известна степен това зависи освен от наследствеността, и от зодията и асцендента.

 

Ако имате зодия или асцендент в огнен знак - Овен, Лъв или Стрелец вашата коса се забелязва от далече. Тя е блестяща и буйна, много често е чуплива, с къдрици, тъмна или с червеникав естествен или боядисан отенък. Вашата коса не се поддава лесно на обработка и за вас са подходящи прически със средна дължина.

 

Ако сте зодия или асцендент в земен знак – Телец, Дева или Козирог, то вие имате хубава, гъста, остра и здрава коса, от тъмно русо до тъмно кестенява. Вашата коса изглежда добре, независимо от дължината или прическата.

 

Въздушните знаци Близнаци, Везни, Водолей като зодия или асцендент, дават тънка, мека и фина коса, в меки тонове, може и леко чуплива. Вашата коса е като коприна и трябва да я третирате много внимателно и щадящо. Подходящи прически са къси и със средна дължина.

 

Водни знаци Рак, Скорпион, Риби на асцендента или като слънчев знак, правят вашата коса плътна и прибрана, не много дълга и обемна, в по-светли тонове. Не трябва да полагате много грижи за нея, прическата ви е винаги перфектна и лесна за поддържане.

 

Здравата и блестяща коса изисква грижи и любов. През различните сезони от годината, грижите за косата са различни, съобразени с климатичните условия – слънце, дъжд, студ, вятър. Разбира се, важно е с какво се храним, начина ни на живот, режим на работа и почивка. Както всяка част от тялото ни, така и тя обича да се грижим за нея във време, съобразено с влиянието на Луната.

 

Така например, за да стане косата здрава - трябва да се подстригват връхчетата и да се правят подхранващи процедури през месеците от февруари до юли, когато Луната е растяща, в знака Лъв.

 

Ако искаме косата ни да е по-гъста и буйна, особено за засилване растежа на дългите коси - най-подходящите дни за подстригване са на пълнолуние.

 

Особено неблагоприятно е да се подстригва косата в дните, когато Луната е във водни знаци – Риби, Рак и Скорпион, тя губи блясъка си и се появява пърхот.

 

За тези, които поддържат къса коса и искат косите им да растат по-бавно - подстрижете косата си, когато Луната е в знака Козирог или Водолей, като ако Луната е намаляваща ефектът се засилва.

 

За да бъде дълготрайно и безвредно боядисването, подходящи са дните, когато Луната е в знака Дева, Телец и Везни и е намаляваща.

 

Къдренето на косата е добре да се направи, когато Луната е в знака Дева, а за да се завиват повече къдриците - може и в знака Лъв.

 

Ако полагаме правилни грижи за нашата коса, съобразени със сезона и лунния календар и се храним здравословно, то независимо от това дали имаме гъста или тънка, къса или дълга, права или къдрава коса, тя винаги ще изглежда добре и ще привлича вниманието.

 

 Веселина Стойчева

 

 

 

 

 

Вашето мнение или коментар:

  Comment Script

123
?? - 11/23/2020 - 02:29 ч.
123
test - 11/23/2020 - 02:29 ч.
Име
Коментар
;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P

 

 

 

 

 

 

 

Реклама

Астро връзкиуран
Връзки