Грижа за здравето

здраве

Данни за Луната към 18:08 ч. на 22.06.2024

Луната е в знак

 

Глупак е онзи, който практикува медицина, без да се съобразява с движението на звездите и планетите.

 

Не докосвайте с желязо онази част от тялото, която се управлява от знака, през който тъкмо тогава преминава  Луната.

 Хипократ /460-370 пр.н.е./

 

 

Когато Луната е в знак

НЕ ПРАВЕТЕ ОПЕРАЦИИ НА:

ОВЕН

черепно-мозъчни операции, нито операции на очи, език, нос, горна челюст, брадичка, устна кухина, не вадете зъби

ТЕЛЕЦ

уши, долна челюст, шия,  глътка, сливици, тила, гласни връзки

БЛИЗНАЦИ

плевра, бронхи, бял дроб, ръце

РАК

гръдна област, стомах, лимфни възли, черен дроб, жлъчен мехур

ЛЪВ

сърце, слезка

ДЕВА

коремна кухина: пилор, слезка, задстомашна жлеза, черен дроб, жлъчен мехур, вегетативната нервна система

ВЕЗНИ

бъбреците, областта на слабините и кръста, както и на целия гръбначен стълб

СКОРПИОН

яйчниците, външните полови органи, маткате, пикочните канали

СТРЕЛЕЦ

бедрата, черния дроб, кръвни проби

КОЗИРОГ

коленни стави и сухожилия, челюсти и зъби

ВОДОЛЕЙ

Пищяли, прасец, апендицит, главен мозък, нервна система

РИБИ

стъпалата, ставите на пищяла, лимфна система

 

Къде се намира Луната през месеца, проверете в лунния календар

 

В древността, когато знанието за Лунните ритми, все още не е било изгубено, както днес, нашите предци са се съобразявали с тези зависимости и никой не се е лекувал, без да вдигне взор към Луната. В зависимост от това в каква фаза се намирала тя и съответно, в кой зодиакален знак е се преценява кога да се лекува дадена част от тялото. В днешно време, се опитваме да възкресим тези знания и умения, за да започнем да водим един наистина природосъобразен начин на живот.

 

Никога недейте да планирате операция, когато Луната е нарастваща, особено при Пълнолуние. Защото Луната управлява течностите в организма и предизвиква “приливна вълна”. Колкото повече пълнолунието наближава, толкова периодът не е подходящ. Трябва да се наблюдава и в кой зодиакален знак се намира Луната в момента. Принципът е много ясен и конкретен: Всичко, което особено натоварва, затормозява и износва тази част от тялото – управлявана от зодиакалния знак, през който в момента преминава Луната действа по-вредно, отколкото през другите дни. В тези дни по-възможност да се избягват хирургическите намеси, освен ако не е прекалено спешно!

 

Ако не се спазят тези естествени зависимости, лекарите и пациентите рискуват операцията да приключи с инфекции, усложнения, голяма кръвозагуба и силна болезненост. Зарастването на раните става бавно, а възстановяването трудно. Най-неблагоприятна е комбинацията за хирургическа намеса, когато Луната нараства и се намира в този зодиакален знак, който управлява лекувания орган, защото тогава тази част на тялото става много чувствителна, сензитивна, уязвима. Ако нямате възможност да изчакате да се смени зодиакалния знак, то поне изчакайте благоприятната фаза на Луната, когато започва да намалява. Така поне малко се неутрализира негативното влияние.

 

Хубаво е денят на  Новолунието  също да се избягва, защото веднага на следващия ден вече се сменя принципа, Луната започва да нараства, а възстановяването от операцията все още няма да е приключило и може да се появят нежелани  следоперативни усложнения или кръвоизливи.

 

ВНИМАНИЕ:  Запомнете, че тези препоръки важат само за планираните медицински намеси, когато става въпрос за спешна, неотложна медицинска помощ, тогава се включва друг, по-висш принцип и лечението трябва да се проведе незабавно!

 

Когато става въпрос за неоперативно лечение на някой орган който в този момент е “активиран” от преминаващата Луна през дадения знак /и то с неагресивни лекарствени препарати/ или профилактично искаме само да подсилим организма,  то точно това е моментът, защото тогава тялото ви ще има най-голяма полза от тази намеса и ще се повлияе благоприятно.