Астрологични статии

астрология

Внимание – ретрограден Меркурий

автор: Кирил Стойчев

 661462 прочитания на статията

 

Периоди на ретро Меркурий

 

 2020

17.02 - 10.03

18.06 - 12.07

14.10 - 03.11

2021

30.01- 21.02

30.05 - 23.06

27.09 - 18.10

   

 

Още в древността хората са забелязали, че планетите забавят своя път сред звездното небе, като че ли спират за момент, след това тръгват назад, обратно на естественото си движение през знаците на зодиака. След това идва момент, когато планетата отново забавя своя ход, спира за миг, след което отново тръгва директно. Когато една планета се движи назад, обратно на естественото си движение през зодиака, тя се нарича ретроградна. Разбира се, тези промени в движението на планетите са видими само от позицията на земния наблюдател, защото реално планетите се движат по своите орбити около Слънцето само в една посока.

ретрограден Меркурий

Независимо от това, когато една планета се движи ретроградно, тя променя естествените характеристики на своето влияние, и това може да бъде забелязано от всеки непредубеден наблюдател. Предлагам ви да се уверите в това през следващите няколко седмици, в които Меркурий ще е ретрограден.

 

Ето в какво се изразява влиянието на ретроградния Меркурий:

 

 1. Създава хаос в комуникациите. Не можете да намерите хората които търсите, набирате номера по погрешка, губите си телефона (забравяте го). Обаждат ви се хора, за които не сте се сещали отдавна. Батерията ви свършва в най-неподходящия момент.
   

 2. Поща (в днешно време – най-вече електронна поща) Губят ви се писма. Изпращате писма, без да се закачи прикачения файл. Пощата ви се пълни със спам (повече от обичайното). Забравяте паролата за пощата си. Забравяте да отговорите на важно писмо. Получавате писма от хора, за които не можете да се сетите откъде ги познавате.
   

 3. Затруднения в транспорта – задръстванията са повече от обичайното, автобуси и влакове закъсняват, може да имате и проблеми с личния автомобил
   

 4. Затруднения в общуването – или вас не разбират, или вие не разбирате това, което хората ви говорят. Ако чуете нещо странно да се говори по ваш адрес, не бързайте да се обиждате, най-вероятно не сте разбрали за какво точно става въпрос.
   

 5. Губите (забравяте) си ключовете (документи, химикали и др.)
   

 6. Сещате се (срещате) за приятели и познати, които не сте виждали отдавна.
   

 7. Закъснявате за срещи, или отлагате такива поради ангажименти.
   

 8. Ако ви се налага да пишете документи или друг текст – допускате повече правописни грешки от обичайното
   

 9. Ако работите с компютри – загуба (изтриване) на информация. Архивирайте или правете запис на файловете с които работите по-често. Откривате (случайно) стари файлове, съдържащи ценна за вас информация
   

 10. Ако сте бизнесмен – не подписвайте важни договори в този период. Условията по тях ще се променят и предмета на договора няма да бъде постигнат. Важни срещи и пътувания насрочете за след периода на ретроградност.
   

 11. Ако сте търговец – по-слаби обороти, сметките не излизат, касата е на (+) или на (–) почти всеки ден.
   

 12. Ако сте учител – чудите се какво им става на учениците, не запомнят нищо от учебния материал, в часовете цари хаос, не можете да въведете ред.
   

 13. Ако сте ученик – трудности в учебния процес, не можете да се концентрирате върху материала, който се преподава, забравяте да напишете домашните си. Стига това да не е нещо обичайно за вас.
   

 14. Интернет - връзката прекъсва по-често от обичайното, някои страници се зареждат по-бавно, по-трудно намирате това което търсите в GOOGLE.
   

 15. Такси - всички таксита се движат в посока обратна на вашата (от другата страна на булеварда) или са заети. Централата дава заето. Забравяте ваша вещ в таксито.
   

 16. Асансьор. Не работи или не успявате да го извикате - все някой се вози в него. По погрешка натискате на друг етаж.
   

 17. Идват ви на ум странни, но оригинални идеи. Запишете ги, но не бързайте със осъществяването им

 

Разбира се няма начин да ви се случат всички от гореописаните събития в периодите на ретроградност на Меркурий, но поне няколко от тях със сигурност.

ПРЕПОРЪКИ

 • Вгледайте се навътре в себе си, направете ретроспекция на изминалите месеци. Успяхте ли да реализирате всичко, което бяхте планували? Ако има неща, които сте пропуснали – сега е момента да наваксате и да ги реализирате. Не правете нови планове.

 

 • Допуснали сте грешка в миналото, сега е моментът да я поправите

 

 • Поели сте по погрешен път - върнете се назад и хванете вярната посока
   

 • Не правете значими покупки на стоки (най-вече компютри, телефони, техника, автомобил), защото могат да се окажат със скрит дефект
   

 • Не започвайте нова работа в този период, не подписвайте важни документи, проверявайте това, което пишете по няколко пъти.
   

 • Обещали сте си нещо, а не сте го направили – направете го сега.
   

 • Имате да давате пари на някого и сте се забавили (забравили) – върнете ги сега
   

 • Искате да направите нещо безвъзмездно – това е добра идея.
   

 • Периодът на ретроградния Меркурий е идеалното време да направите рекламация, да подадете жалба

 

Не трябва да се забравя и обстоятелството, че поне 10 дни преди началото на ретроградната фаза на Меркурий и още толкова след края й, влиянието, което е описано в тази статия може да започне да се усеща.

 

Споделете вашите лични наблюдения за ретроградния Меркурий, вижте и какви са впечатленията на други читатели на сайта astrohoroscope.info тук