-

 

? ,

: 12.03.2009 ., 37592
 

 

 

, , . , . . . , - . , - . , : , .   , , .

 

, , . . . , 3000 , 3000 , . , . , ,  . , , .. , .

 

, . , , . , , - . , ,   . , . , , . .

 

? , , 10 , : , . , , , , , , . - , , 9 . , , 9 , , ,   . , - .

 

, . , . , , , .  ? , / . , , .. /.  : , , , , , , . ? , . , .

 

10000 , , . . , . . // 1000 . , , .. , . , , , , .

 

    , . . 7 , / - , -/ . , 3-4 , . , , .

 

, . . , , - . , ,       . , ,   . , , , , ... , . , : 

 

-
... , - ...",
"... ..."

,
- , . . ."

,
" ".

, , 1096 .
"
Hinc iter aggressi per fines Vulgariorum, quos vocitant Thracas, ut habent monumenta priorum" -
, .

4 . (331-420), -
Mesia hec & Vulgaria (, ). - (270-338), " ". 12 .

- " , , , , -- ." (10 . 104)

, ( . . 211)

, 390 . ( . 51-52).

(
VI , ) ,

(473-524, , ) , .

. ( ,
Legenda Ochridica) - : " , ...

(
Laonicus Chalcondyles) , ("" ) - - . " , .

, , - .. ""
,
,
,
,
,
..
"" , , , , () . .

" " , (
rex), 986 . . .

" " - 1786-1855 . - 1184 ..

Anastasii, Historia de viti Rom. Pont. Patrolog. lat. 128, col. 1393 f
quia Bulgares, qui jure gentile sibi pariam subjugantes...

.. - " , , = , . ( "" "" .

.. - , , . .)"
---------

 

 

, ? , , , ? , . , , ,   - , ..

 

.  , .

 

:

 

 

Comment Script

Михаил Аталиат,Зонара,Фулко,Йоан Цеца,Йоан Малала и Йоан Екзарх,Мавро Орбини,Касиодор,Енодий Тицийски и т.н.Всички говорят за БЪЛГАРИ и земята на БЪЛГАРИТЕ.И моля вече, стига с тия прабългари.Колкото е имало византийска империя, толкова и прабългарите се вместват в измислените реалности от 19-ти век нататък.

Михал - 11/28/2014 - 11:59 .
Местният ни истински произход
e-lit.info/pub/518-mestniyat-ni-istinski-proizhod
Недялко Неделчев - 02/28/2014 - 23:06 .
ot tuka trugva si4ko :)))
az sum - 12/16/2013 - 02:28 .
Zdraveyte.Molya da buda izvinen,4e ne ha na rodnia ni ezik,no ne razbiram nichto ot kompyutri a i, moya e sus slabi danni.Namiram se v Germania i jivo se interesuvam ot drevnata ni istoria.Imam edna ogromna molba kumredakciata vi.Ne moga da se svutja s edin ot komentiralite statiata.Opitvam se da mu ha 4rez abv pochta no mi izliza nevaliden imail adres.Bihte li mi pomognali...Kasae se za yonko.dimitrov@yahoo.Blagodarya Vi ot surce.v tozi duh,ZA DA NI IMA Predpolagam imaila Produljavayte mi chte vi se iz he.Imam sayt,koyto neprekusnato se obnovyava.Sega sum na 63 godini.Izrasnal sum v komunizum i sum rabotil v tyahna sistema.Edin ot u4itelite mi e izrabotil atribu e za filma ,,Kapitan Petko voyvoda''.Predichnite politici si ,,izmiha ''rucete s nego pred Europa i, go osudiha zaradi izkustvoto mu.Sega se zayjdat s men zachtoto napravih bulgarskata policia za smyah pred celia svyat.A ochte ne znayat kakvo gi 4aka.Chte pada golyam smyah.Sram i POZOR!!!Gorkata BULGARIA SE ZATRIVA UMICHLENO !!!Kliknete na ,,Smurt v izpulnenie na evropeyskite preporuki''i... ,,s 4ifte nojove v CHAO LIN''-v-k Standart.
Aleksandar Spasov maystor nojar-Germania - 11/17/2013 - 17:40 .
Здравейте на всички, аз се казвам Йонко и съм продуцент на документални филми. Възхищавам на хора като вас!

Бих искал да се свържа с Иван,
е-майла ми е: yonko.dimitrov@yahoo , ако има интерес нека ме потърси там. Имам нещо предвид.

Благодаря ви за вниманието!
Yonko - 10/29/2013 - 03:14 .
Един коментатор беше написал, че тракийския език е езика на румънците. Та драги ми "ученико", ти не знаеш ли, че румънците са си направили този хибриден език като в средата на 19 век взимат думи от италиански, португалски и френски. До средата на 19 век във Влашко и Молдова са говорели на старобългарски. Може и да видиш колко румънски думи имат общ корен с нашите думи, но латинско окончание. Това е, за да може техните управници да запазят богатсвата си , тъй като са знаели, че рано или късно България ще се освободи от турците. А те , Власи и Молдовци като области в рамките на Царство България ще трябва да се подчинят и да плащат данъци на нашия цар. Иначе власите са преселени на север от Дунав от нашите царе още в средните векове. Тогава се е смятало за богатство на една държава ако има по-многобройно население.
Дори и днес в Румъния има хора, които все още говорят български. Тези хора са по-бели, по-високи, по-едри.
Оригиналните власи са с по-тъмна кожа. Затова и ние ги майтапим като ги наричаме цигани.
мгб - 01/05/2013 - 16:52 .
Хора, Господ Бог ни даде Ванга, Слава, Петър Дънов, никой ли не се сети да ги пита отде се взехме и кои сме???
нина тончева - 11/21/2012 - 20:32 .
имам едно питане! защо никой не си прави труда да провери в интернет за Aспар, не за Aспарух. и много простичко ще разберете всичко. Руските слуги в България се почудиха да ни изкарат какви ли не. лошото е ,че дори и след тоталитаризма, когато сляпо изпълнявахме руските антибългарски поръчения, подмяната на българската история все още продължава.
Даниел Йорданов - 11/09/2012 - 21:45 .
Само не разбирам, защо толкова се поддържа тезата, че сме траки? Ние наистина имаме прилика с памирските, ирански народи. Голямото преселение е факт! Доколко е имало траки и слявяни тука е доста спорно. Във войните с Византия, ние ги мачкаме, така че едва ли сме били малобройни (е били сме и по-умни:-). Външните белези на българите са наистина уникални за Европа което показва, че сме чист народ. Съмнявам се да имаме общо с траките, но не съм специалист, а по-скоро любител...
Александър - 10/12/2012 - 16:19 .
Защо да не е възможен и следния вариант:
Като забравим за начало самото наименование на езика – латински, което идва от името на местно племе около Рим нека да разгледаме възможността: Латинският език да е езикът на траките и да е донесен в Рим от траките на Еней основали Рим. В България сме приели славянския език за официален по политически причини и затова само известно количество думи да са се запазили в езика ни. Също така България е на кръстопът и постоянните нашествия и войни да са повлияли за по-слабото присъствие на езика на траките в днешния български език. От друга страна в Румъния, която е разположена главно в тракийски земи и за която се твърди, че основното население – румънци са 90% от цялото население се говори език, който е близък до латинския. Защо този език да е дошъл от Римската Империя, а да не е произлязъл от езика на траките и запазил се до днешно време поради по-компактното и преобладаващо местно население. Това преобладаващо население също така /90%/ не може всичкото да е дошло от древен Рим – ние, които винаги сме били по на течение и кой ли не ни е газил, завладявал, поробвал пак сме се запазили ? 50 – 70%? траки, то за румънците със сигурност е по-голяма вероятността да са запазили първоначалния език, които е естествено да е езикът на траките. Ако приемем, че основавайки се на територията на древен Рим, Еней и хората му са наложили своя език и по късно при присъединяването на провинциите Тракия и Дакия към Римската Империя е било естествен процес да се продължи употребата и поддържането на езика по тези земи. Чувал съм, че общите думи в българския и румънски езици са около 3000 и знам от собствен опит, че е много лесно за един бълганин да научи румънски.
Смятам, че тази теория не е за изхвърляне и ако професионални учени – историци, езиковеди, археолози и пр. се заемат да я проверят, може да излезе нещо. Естествено изследванията е необходимо да се извършват добросъвестно, не с настройка да се търсят доказателства за противното, а напротив – да се търсят потвърждения към предположенията.
ТРАК - 08/23/2012 - 15:21 .
Нужно е обединение на всички патриотични Сили в името на България за да променим статуквото от тези тежки 38гж. и 3800- 3500г. и да върнем величието и моща на Държавата. Нека отново Ура-Ара/ Ария - България > Родината на Боговете - балканския полуостров > нашата пра- Родина да бъде по наш образ и подобие, а покрай нас и Света.
Диян Стоянов Добрев - 07/12/2012 - 21:30 .
Дори и така да е,да сме тръгнали от Балканите в разни посоки,не е ясно как сме дошли на Балканите??Това е големият въпрос!
Аз - 07/01/2012 - 14:26 .
Има само един негативен коментар, по който може спокойно да отсъдите, че всъщност написаното от г-н Желязков е мн вярно. Аз съм на 99% съглана с него, с написаното и с точните му обяснения :-) И аз бих се радвала да получа инфо откъде мога да прочета повече и въобще да видя какви др творби има, защото ми е мн интересно и честно казано повече хора трябва да поетат такава история, не тази, която и аз съм учила в училище и която не ни е била от полза и не ни е научила на кой знае какво. Вместо, както някой се беше изказал, да ни учат на самочувствие, да ни разкават и поучават с достоверни и стойностни слова за българите, те ни затрупват с подбрана, съкратена и доста фалшифицирана информация, в интерес на шепа хора, които си играят със света като с кукли на конци........ както и да е, баба Ванга и мн други са го казали - България ще бъде мн добре, тя не може да бъде "докосната" от катаклизми и катастрофи, тя е център на Света - така си е :-P
Моника П. - 05/10/2012 - 17:17 .
Ето това трябваше да учим в училище,а не смешната ,,история на БКП,, ! Затова нямаме информация и самочувствие !Щастлив съм ,че прочетох тази статия !А бягащите в чужбина - да си носят подобни книжки и....под възглавниците да ги слагат !
Михаил - 05/02/2012 - 22:46 .
sklonen sam da vyrvam ,4e ima nykakva logika v statiyta , no bi trybvalo da prou4im po-op6irno tova i po-zadalbo4eno . ne vsi4ko e elinsko
stolev - 03/09/2012 - 08:41 .
Start Previous Page
;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P