Лунни стоянки

Лунни стоянки
Рубриката се води от Реджаил Реджеб – Реджи (redjail-stars.blogspot.com)
 • Лунна стоянка в момента

  времето, в което Луната пребивава в една стоянка е около 24 часа

  23 Ал-Була - „Щастие на големи глътки”

  Докато Луната е в тази лунна стоянка може да започнете лечение. Моментът е подходящ за покупка на домашни животни, или предмети/уреди за бита. Заниманията с тежък физически труд ще се отблагодарят. Подходящо време да се обяви на партньора желанието за независимост и освобождаване от връзката (слагане край на отношенията).

 • Следваща Лунна стоянка: 23-06-2024, 21:54 ч.

  24 Ал-Сад ас-Суд - „Щастие на щастието”

  Според арабските астролози, когато Луната е в този сектор на зодиака, можете да проявите вашите най-добри качества: приятелство, обич, разбирателство, съпричастност. Добро време за започване на нови дела, начало на лечение, среща с управници.

Какво представляват Лунните стоянки

Лунните стоянки се явяват един от най-древните методи за разделяне небето на сектори, базирани на ежедневното движение на Луната от една звездна група към друга. Те са двадесет и осем на брой и имената им са свързани с неподвижните звезди от съзвездията. Според Ал-Бируни началото на първата лунна стоянка Ал Шератан винаги започва от нула градуса на знака Овен, въпреки че неподвижните звезди, които я оформят могат да се отместят. Това ни показва, че системата от стоянки в арабската астрология се базират изцяло на тропикалния зодиак. Тя играе важна роля в подбора на точното време за брак, започване на работа, пътуване, покупко-продажба, съдебен процес, начало на лечение. Освен това те се използвали в изготвянето на различни лекарствени смеси, изработка на талисмани, занаятчийство.

Времето в което луната пребивава в една лунна стоянка е около 24 часа.