Лунни стоянки

ЛунатаРубриката се води от Реджаил Реджеб – Реджи
redjail-stars.blogspot.comЛунна стоянка в момента
времето, в което Луната пребивава в една стоянка е около 24 часа


28. Ал Реша или Бант ал-Хут- „Влажност”, „Коремът на рибата”

Последната лунна стоянка е подходяща за пътуване, лечение, гравиране на пръстени с камъни, промяна на външния вид, разкрасяване. Време за релакс, не бързайте да започвате нещо ново, изчакайте следващата лунна стоянкаСледваща лунна стоянка: 25-06-2019, 05:00 ч.

1. Ал-Шератан - „Два знака”

Това е първата лунна стоянка, започва в момента в който Луната влезе в зодиакалния знак Овен. Според древните арабски астролози тя е много подходяща за пътуване, започване на нова работа, печелене на пари, шиене на нови дрехи. 

 

 


Какво представляват Лунните стоянки


Лунните стоянки се явяват един от най-древните методи за разделяне небето на сектори, базирани на ежедневното движение на Луната от една звездна група към друга. Те са двадесет и осем на брой и имената им са свързани с неподвижните звезди от съзвездията. Според Ал-Бируни началото на първата лунна стоянка Ал Шератан винаги започва от нула градуса на знака Овен, въпреки че неподвижните звезди, които я оформят могат да се отместят. Това ни показва, че системата от стоянки в арабската астрология се базират изцяло на тропикалния зодиак. Тя играе важна роля в подбора на точното време за брак, започване на работа, пътуване, покупко-продажба, съдебен процес, начало на лечение. Освен това те се използвали в изготвянето на различни лекарствени смеси, изработка на талисмани, занаятчийство. Времето в което луната пребивава в една лунна стоянка е около 24 часа.