• Реклама

Лунни стоянки

ЛунатаРубриката се води от Реджаил Реджеб – Реджи
redjail-stars.blogspot.comЛунна стоянка в момента
времето, в което Луната пребивава в една стоянка е около 24 часа


6. Ал-Хана -„Печат”

Тази лунна стоянка в арабската астрология е много благоприятна за търговия, общуване и срещи с управници, създаване на нови приятелства, начало на лечение, годеж.Следваща лунна стоянка: 29-04-2017, 06:57 ч.

7. Ал-Зира - „Две ръце”

Времето в този ден е подходящо за разрешаване на спорове и проблеми, учене, среща с учители и висшестоящи чиновници, научни работници, нови запознанства. Може да засадите дърво в този ден!. 

 

 


Какво представляват Лунните стоянки


Лунните стоянки се явяват един от най-древните методи за разделяне небето на сектори, базирани на ежедневното движение на Луната от една звездна група към друга. Те са двадесет и осем на брой и имената им са свързани с неподвижните звезди от съзвездията. Според Ал-Бируни началото на първата лунна стоянка Ал Шератан винаги започва от нула градуса на знака Овен, въпреки че неподвижните звезди, които я оформят могат да се отместят. Това ни показва, че системата от стоянки в арабската астрология се базират изцяло на тропикалния зодиак. Тя играе важна роля в подбора на точното време за брак, започване на работа, пътуване, покупко-продажба, съдебен процес, начало на лечение. Освен това те се използвали в изготвянето на различни лекарствени смеси, изработка на талисмани, занаятчийство. Времето в което луната пребивава в една лунна стоянка е около 24 часа.
Реклама

Реклама ad