Лунни стоянки

Лунни стоянки
Рубриката се води от Реджаил Реджеб – Реджи (redjail-stars.blogspot.com)
 • Лунна стоянка в момента

  времето, в което Луната пребивава в една стоянка е около 24 часа

  27 Фар ул-Муаххар -„Долният отлив”

  Времето в което Луната се намира в тази лунна стоянка е подходящо за диети, детоксикация, даване на кръв, лечение с вода (спа процедури). Решенията се взимат бързо, може да се започне тежка работа изискваща много усилия.

 • Следваща Лунна стоянка: 20-09-2021, 05:25 ч.

  28 Ал Реша или Бант ал-Хут- „Влажност”, „Коремът на рибата”

  Последната лунна стоянка е подходяща за пътуване, лечение, гравиране на пръстени с камъни, промяна на външния вид, разкрасяване. Време за релакс, не бързайте да започвате нещо ново, изчакайте следващата лунна стоянка

Какво представляват Лунните стоянки

Лунните стоянки се явяват един от най-древните методи за разделяне небето на сектори, базирани на ежедневното движение на Луната от една звездна група към друга. Те са двадесет и осем на брой и имената им са свързани с неподвижните звезди от съзвездията. Според Ал-Бируни началото на първата лунна стоянка Ал Шератан винаги започва от нула градуса на знака Овен, въпреки че неподвижните звезди, които я оформят могат да се отместят. Това ни показва, че системата от стоянки в арабската астрология се базират изцяло на тропикалния зодиак. Тя играе важна роля в подбора на точното време за брак, започване на работа, пътуване, покупко-продажба, съдебен процес, начало на лечение. Освен това те се използвали в изготвянето на различни лекарствени смеси, изработка на талисмани, занаятчийство.

Времето в което луната пребивава в една лунна стоянка е около 24 часа.