Лунни стоянки

ЛунатаРубриката се води от Реджаил Реджеб – Реджи
redjail-stars.blogspot.comЛунна стоянка в момента
времето, в което Луната пребивава в една стоянка е около 24 часа


19. Ал-Шавла - „Жилото на скорпиона”

Често пъти докато Луната преминава през този сектор на зодиака, настъпва развръзка на заплетена ситуация. Моментът е подходящ за започване на далечно пътуване. Не се препоръчва да сте заобиколени много хора (тълпа), особено непознати.Следваща лунна стоянка: 19-11-2017, 05:31 ч.

20. Ал-Наим - „Щраусите”

Според арабските астролози, това е една от най-щастливите стоянки, в които може да се намира Луната през своя ход през зодиака! Използвайте времето за забавление, обич, приятелство, изкуство, веселие. Също и за преодоляване/решаване на конфликти, кратки и далечни пътувания, дресиране на животни. 

 

 


Какво представляват Лунните стоянки


Лунните стоянки се явяват един от най-древните методи за разделяне небето на сектори, базирани на ежедневното движение на Луната от една звездна група към друга. Те са двадесет и осем на брой и имената им са свързани с неподвижните звезди от съзвездията. Според Ал-Бируни началото на първата лунна стоянка Ал Шератан винаги започва от нула градуса на знака Овен, въпреки че неподвижните звезди, които я оформят могат да се отместят. Това ни показва, че системата от стоянки в арабската астрология се базират изцяло на тропикалния зодиак. Тя играе важна роля в подбора на точното време за брак, започване на работа, пътуване, покупко-продажба, съдебен процес, начало на лечение. Освен това те се използвали в изготвянето на различни лекарствени смеси, изработка на талисмани, занаятчийство. Времето в което луната пребивава в една лунна стоянка е около 24 часа.
Реклама

Астро връзкиуран