• Реклама

Лунни стоянки

ЛунатаРубриката се води от Реджаил Реджеб – Реджи
redjail-stars.blogspot.comЛунна стоянка в момента
времето, в което Луната пребивава в една стоянка е около 24 часа


4. Ал-Дебаран - „След дъждовете”

Отлично време за започване на ремонт, физически труд, командировка. Арабските астролози са препоръчвали именно този ден за копаене на ями и кладенци. Не бива да се разкриват тайни в този ден.Следваща лунна стоянка: 27-04-2017, 14:09 ч.

5. Ал-Хака - „Къдрава коса”

Подходящо време за приготвяне на лекарства от билки, засаждане на дръвчета и овошки. Неблагоприятна лунна стоянка за брак и сключване на договори. Заниманията с интелектуален труд ще носят успех. Пътуванията са щастливи. 

 

 


Какво представляват Лунните стоянки


Лунните стоянки се явяват един от най-древните методи за разделяне небето на сектори, базирани на ежедневното движение на Луната от една звездна група към друга. Те са двадесет и осем на брой и имената им са свързани с неподвижните звезди от съзвездията. Според Ал-Бируни началото на първата лунна стоянка Ал Шератан винаги започва от нула градуса на знака Овен, въпреки че неподвижните звезди, които я оформят могат да се отместят. Това ни показва, че системата от стоянки в арабската астрология се базират изцяло на тропикалния зодиак. Тя играе важна роля в подбора на точното време за брак, започване на работа, пътуване, покупко-продажба, съдебен процес, начало на лечение. Освен това те се използвали в изготвянето на различни лекарствени смеси, изработка на талисмани, занаятчийство. Времето в което луната пребивава в една лунна стоянка е около 24 часа.
Реклама

Реклама ad