• Реклама

Лунни стоянки

ЛунатаРубриката се води от Реджаил Реджеб – Реджи
redjail-stars.blogspot.comЛунна стоянка в момента
времето, в което Луната пребивава в една стоянка е около 24 часа


27. Фар ул-Муаххар -„Долният отлив”

Времето в което Луната се намира в тази лунна стоянка е подходящо за диети, детоксикация, даване на кръв, лечение с вода (спа процедури). Решенията се взимат бързо, може да се започне тежка работа изискваща много усилия.Следваща лунна стоянка: 26-03-2017, 18:11 ч.

28. Ал Реша или Бант ал-Хут- „Влажност”, „Коремът на рибата”

Последната лунна стоянка е подходяща за пътуване, лечение, гравиране на пръстени с камъни, промяна на външния вид, разкрасяване. Време за релакс, не бързайте да започвате нещо ново, изчакайте следващата лунна стоянка 

 

 


Какво представляват Лунните стоянки


Лунните стоянки се явяват един от най-древните методи за разделяне небето на сектори, базирани на ежедневното движение на Луната от една звездна група към друга. Те са двадесет и осем на брой и имената им са свързани с неподвижните звезди от съзвездията. Според Ал-Бируни началото на първата лунна стоянка Ал Шератан винаги започва от нула градуса на знака Овен, въпреки че неподвижните звезди, които я оформят могат да се отместят. Това ни показва, че системата от стоянки в арабската астрология се базират изцяло на тропикалния зодиак. Тя играе важна роля в подбора на точното време за брак, започване на работа, пътуване, покупко-продажба, съдебен процес, начало на лечение. Освен това те се използвали в изготвянето на различни лекарствени смеси, изработка на талисмани, занаятчийство. Времето в което луната пребивава в една лунна стоянка е около 24 часа.
Реклама

Реклама ad