• Реклама

Лунни стоянки

ЛунатаРубриката се води от Реджаил Реджеб – Реджи
redjail-stars.blogspot.comЛунна стоянка в момента
времето, в което Луната пребивава в една стоянка е около 24 часа


15. Ал-Гуфур - „Покривало”

Много добро време за сключване на споразумения, любов и постигане на хармония в отношенията. Подходяща стоянка за приготвяне на лекарствени смеси, начало на лечение на физическо и псхихо-емоционално ниво.Следваща лунна стоянка: 18-01-2017, 14:15 ч.

16. Ал-Зубан - „Две щипки”

Арабските астролози за установили, че тази лунна стоянка е една от най-благоприятните за лечение, оздравяване. Заниманията с творческа дейност също ще се увенчаят с успех. 

 

 


Какво представляват Лунните стоянки


Лунните стоянки се явяват един от най-древните методи за разделяне небето на сектори, базирани на ежедневното движение на Луната от една звездна група към друга. Те са двадесет и осем на брой и имената им са свързани с неподвижните звезди от съзвездията. Според Ал-Бируни началото на първата лунна стоянка Ал Шератан винаги започва от нула градуса на знака Овен, въпреки че неподвижните звезди, които я оформят могат да се отместят. Това ни показва, че системата от стоянки в арабската астрология се базират изцяло на тропикалния зодиак. Тя играе важна роля в подбора на точното време за брак, започване на работа, пътуване, покупко-продажба, съдебен процес, начало на лечение. Освен това те се използвали в изготвянето на различни лекарствени смеси, изработка на талисмани, занаятчийство. Времето в което луната пребивава в една лунна стоянка е около 24 часа.
Реклама

Реклама ad