Лунни стоянки

ЛунатаРубриката се води от Реджаил Реджеб – Реджи
redjail-stars.blogspot.comЛунна стоянка в момента
времето, в което Луната пребивава в една стоянка е около 24 часа


20. Ал-Наим - „Щраусите”

Според арабските астролози, това е една от най-щастливите стоянки, в които може да се намира Луната през своя ход през зодиака! Използвайте времето за забавление, обич, приятелство, изкуство, веселие. Също и за преодоляване/решаване на конфликти, кратки и далечни пътувания, дресиране на животни.Следваща лунна стоянка: 23-09-2020, 02:43 ч.

21. Ал-Балда - „Неокупиран град”

Когато Луната влезе в тази лунна стоянка трябва да бъдете много внимателни и най-вече да не започвате нищо ново. Желателно е в такъв ден да не се прави нищо – почивайте си. Да не се започва лечение, освен по спешност. 

 

 


Какво представляват Лунните стоянки


Лунните стоянки се явяват един от най-древните методи за разделяне небето на сектори, базирани на ежедневното движение на Луната от една звездна група към друга. Те са двадесет и осем на брой и имената им са свързани с неподвижните звезди от съзвездията. Според Ал-Бируни началото на първата лунна стоянка Ал Шератан винаги започва от нула градуса на знака Овен, въпреки че неподвижните звезди, които я оформят могат да се отместят. Това ни показва, че системата от стоянки в арабската астрология се базират изцяло на тропикалния зодиак. Тя играе важна роля в подбора на точното време за брак, започване на работа, пътуване, покупко-продажба, съдебен процес, начало на лечение. Освен това те се използвали в изготвянето на различни лекарствени смеси, изработка на талисмани, занаятчийство. Времето в което луната пребивава в една лунна стоянка е около 24 часа.