Лунни стоянки

ЛунатаРубриката се води от Реджаил Реджеб – Реджи
redjail-stars.blogspot.comЛунна стоянка в момента
времето, в което Луната пребивава в една стоянка е около 24 часа


22. Ал-Садаззабих - „Щастието на режещия”

Тази лунна стоянка не добра за среща с влиятелни особи и управници. използвайте деня за разрешаване на проблеми или някаква рутинна работа. Сеене или друга работа в градината, шиене на дрехи, откриване на изгубени вещи.Следваща лунна стоянка: 25-04-2019, 01:36 ч.

23. Ал-Була - „Щастие на големи глътки”

Докато Луната е в тази лунна стоянка може да започнете лечение. Моментът е подходящ за покупка на домашни животни, или предмети/уреди за бита. Заниманията с тежък физически труд ще се отблагодарят. Подходящо време да се обяви на партньора желанието за независимост и освобождаване от връзката (слагане край на отношенията). 

 

 


Какво представляват Лунните стоянки


Лунните стоянки се явяват един от най-древните методи за разделяне небето на сектори, базирани на ежедневното движение на Луната от една звездна група към друга. Те са двадесет и осем на брой и имената им са свързани с неподвижните звезди от съзвездията. Според Ал-Бируни началото на първата лунна стоянка Ал Шератан винаги започва от нула градуса на знака Овен, въпреки че неподвижните звезди, които я оформят могат да се отместят. Това ни показва, че системата от стоянки в арабската астрология се базират изцяло на тропикалния зодиак. Тя играе важна роля в подбора на точното време за брак, започване на работа, пътуване, покупко-продажба, съдебен процес, начало на лечение. Освен това те се използвали в изготвянето на различни лекарствени смеси, изработка на талисмани, занаятчийство. Времето в което луната пребивава в една лунна стоянка е около 24 часа.