Днешният ден

дата

 

Ако сте родени на дата: 10.12

 

Човек със силен, смел, независим и упорит характер, способен да реализира мащабни начинания. Умее да прикрива истинските си цели и намерения. Взискателен, честен и нетърпим е към чуждите недостатъци. Податлив е на променливи настроения, обича да се налага и често се стреми към власт и доминиране – в дома и/или в обществото. Енергична, амбициозна и упорита личност с бърза мисъл и оригинални идеи. Често следва максимата “крачка напред, две назад”. Отличава се с воля, интуитивност, индивидуализъм и убедително поведение. Селективна е в контактите и взаимоотношенията. Влага много за успеха на своите начинания. Надарена е с творчески заложби, с качесва на водач и се радва на авторитет в своята среда.

Негативни аспекти: Чувство за изолираност, инат, самота, неразбиране от околните. Склонност към необмислени действия, когато постигне целта си или са застрашени интересите му. Ревност, властолюбие.

 

Личности родени днес:

Катя Зехирева – бълг. актриса; Петър Гюзелев (1945 г.) – бълг. музикант (“Щурците”); Ивайло Христов (1962 г.) – бълг. актьор


 


 

Православен календар: ? 10 Неделя след Неделя подир Въздвижение. Св. мъченици Мина, Ермоген и Евграф

 

---------------------

 

Тълкуването е предоставено от Хр. Енев – автор на книгата
 “Числата – символика и традиции” виж.  www.area.bg/ariel_simvoli

 

 

 

 

Прогноза за времето