Днешният ден

дата

 

Ако сте родени на дата: 24.04

 

Човек с неспокойна натура и артистичен темперамент, с независим, взискателен и непредвидим характер. Отличава се със силно Его и налагащо се присъствие, с изявени амбиции и инстинкти за притежание. Присъщи са му качества като наблюдателност, дипломатичност и практичен усет, романтизъм, максимализъм, богато въображение и високи цели. Лесно се увлича, но по принцип не обича да рискува. Привързан е към дома си и понякога става домошар. В делови план родените на тази дата са социално съвместими хора с чувство за отговорност, методични в своята работа. Те често притежават скрити или изявени заложби в областта на изкуствата и културата. Имат добри възможности за реализация в области като обществена администрация, хуманитарни науки, литература, музика, скулптура, търговия с недвижими имоти и др.

Негативни аспекти: Свръхчувствителност, емоционални изпитания, липса на достатъчно гъвкавост в отношенията с околните.

 

Личности родени днес:

Екатерина II (1729 г.) – рус. императрица; Ярослав Хашек (1883 г.) – чех. писател, сатирик и хуморист; Лили Иванова (1939 г.) – бълг. естрадна прима; Барбра Стрейзънд – амер. певица;


 


 

Православен календар: Велика сряда. Св. мъченик Сава Стратилат († 272). Св. мъченици Пасикрат и Валентин Доростолски († 288)

Светът отбелязва Геноцида над арменците

 

---------------------

 

Тълкуването е предоставено от Хр. Енев – автор на книгата
 “Числата – символика и традиции” виж.  www.area.bg/ariel_simvoli

 

 

 

 

Прогноза за времето