За днешният ден

Ако сте родени на дата: 22.02.2024г.

Човек с богата душевност, чувствителна и интуитивна натура, романтична природа и развит интелект. Изобретателен и градивен, той има високи амбиции и често изключителни реализаторски способности. В много случаи се оставя носен от течението на мечти, илюзии, обстоятелства и събития. Не понася самотата и се нуждае от повече самочувствие и предприемчивост. Родените на тази дата са хора всеотдайни към своето семейство, способни напълно да се отдадат на своята работа, кауза или идея. Притежават способности и заложби за успешна кариера в области като търговия, консултантски дейности, медицина, педагогика и др. В много случаи е възможно да достигнат високи социални и управленски нива, както и международно измерение на реализацията си – в зависимост от степента на развитие и социалната си приспособимост.

Негативни аспекти: Егоцентризъм и недостатъчно увереност в себе си. Психологически проблеми – депресии, меланхолия, невроза.

Личности родени днес: Джордж Вашингтон (1732 г.) – амер. държавник; Фредерик Шопен (1810 г.) – пол. композитор и пианист; Божана Димитрова – бълг. радиожурналист; Дрю Баримор (1975 г.) – амер. актриса

Православен календар: Намиране честните мощи на св. мъченици в Евгения. (Велико повечерие с канона на Св. Андрей Критски – 4 част)

Тълкуването е предоставено от Хр. Енев – автор на книгата “Числата – символика и традиции”