За днешният ден

Ако сте родени на дата: 14.04.2021г.

Човек с независим, енергичен, атрактивен и оригинален характер, който се стреми самостоятелно да решава проблемите си. Отличава се с жизнен темперамент, устойчивост и индивидуализъм в действията и поведението. Обича да се интегрира в по-подвижни и разнообразни дейности и професионални структури. Понякога, обаче доверчивостта или непредпазливостта му са в състояние да причинят проблеми в ежедневието и общуването. Родените на тази дата са хора с пъргав ум, които умеят да поемат пресметнати рискове. Притежават разностранни интереси, бързо възприемат и действат ефикасно. Стремят се към заслужено признание. По природа са наблюдателни, изобретателни и възприемчиви. Имат много добра съвместимост с хора от същото интелектуално ниво. Понякога проявяват покровителствено отношение към близките и околните. Животът им често е изпълнен с обрати и промени.

Негативни аспекти: Непокорство, нехайство, хазартни наклонности, самота. Житейски периоди на материално блокиране. Податливост на външни влияния.

Имени дни: Мартин/а

Православен календар: Преп. Мария Египетска Св. Мартин, папа Римски (Царски часове, вечерня, с изнасяне на св. Плащаница) (Тип. с. 450-451) (Вечерта - Опело Христово) (Тип. с. 451)

Тълкуването е предоставено от Хр. Енев – автор на книгата “Числата – символика и традиции”