Днешният ден

дата

 

Ако сте родени на дата: 17.02

 

Човек с общителен, съобразителен и практичен характер, борбен, издържлив и с положителна душевна нагласа. Отличава се с реализъм, справедливост и експериментаторски дух, с аналитизъм, добронамереност и лоялност в отношенията с околните. Стреми се да направи по-приятна средата, където живее и работи. Характерни са доминиращия му индивидуализъм, бързите реакции и влечението му към към непосредствените резултати. Отдава приоритетно значение на деловите отношения и на тези по интерес. Родените на тази дата обикновено успяват да се реализират успешно в живота и да спечелят уважението на околните. Те са твърди, смели и свободолюбиви хора с неспокоен дух, пораждащи доверие. Надарени са с обществени умения и ръководни или организационни качества и заложби. В много случаи са обект на неочакван късмет или подаръци на съдбата. Присъщи са им дадености като жизнен интелект, действеност и доминиращ индивидуализъм.

Негативни аспекти: Непостоянство, нетолерантност, консерватизъм. Душевни конфликти и склонност към крайности от различен характер.

 


 


 

Православен календар: Неделя 16 след Неделя подир Въздвижение на Митаря и Фарисея. Св. вмчк Теодор Тирон. Преп. Роман Търновски. Св. великомъченик Теодор Тирон. Св. преподобни Роман Търновски

 

---------------------

 

Тълкуването е предоставено от Хр. Енев – автор на книгата
 “Числата – символика и традиции” виж.  www.area.bg/ariel_simvoli

 

 

 

 

Прогноза за времето