Статии

Уран в Телец - какво да очакваме в идните седем години

автор: Кирил Стойчев 16.05.2018 6063


Image ALT text

На 15 май 2018 г. Уран влезе в Телец и ще се движи транзитно в този знак през следващите седем години. Телец е земен знак и всичко, което той символизира ще бъде подложено на стрес, напрежение, нестабилност и промени. На първо място това е световната финансова система.

Може би не е далеч времето, в което ще се разделим с книжните пари – ще останат кредитните карти ( но предполагам ще се видоизменят и те) и вероятно ще бъдат създадени нови електронни разплащателни средства, които ще позволят да използвате смартфона си като банкова карта. Представете си, че ще можете да прехвърляте пари на някого, само като доближите телефона си до неговия.

Електронни документи за самоличност – чипове, ще бъдат въведени в някои държави, в други ще се правят тестове.  Предстоят промени и криза в осигурителните (пенсионни) системи.

Криптовалутите също ще продължат своя възход, но скокообразно, нагоре – надолу. Най-вероятно ще бъде създадена и нова глобална криптовалута, която постепенно ще се наложи в разплащанията, за сметка сегашните традиционни валути.

Цените на акциите ще бъдат динамични, може да има и спад на водещите борсови индекси още в началото на седемгодишния период, в който Уран ще бъде в Телец. Повишаване на инфлацията, несигурност в банковата система. Спестяванията няма да гарантират сигурността, която спестителите по принцип очакват.

Ще се промени начина, по който ще се обменят стоки и услуги, електронната търговия ще взема все по-голям дял, ще възникнат нов вид виртуални услуги. Свободата в Интернет ще бъде все по-малко, регулациите и правилата - все повече. Големите (сайтове, платформи, соц. мрежи, търсачки) ще стават по-големи – малките все по-малки и с незначително влияние. Технологичните компании ще изпреварят по капитализация тези, които произвеждат реални стоки. Ще възникнат нови технологични компании, чиито продукти/услуги ще бъдат предпочитани, някои от старите ще фалират (или ще бъдат купени).

Темповете на развитие на хардуера ще се забавят, но ще се дигитализира всичко, което все още не е дигитализирано. Технологията smarthome (умен дом) ще си пробие път.

Уран (бога на небето) обаче не харесва земния знак Телец, защото това е знака на неговото падение. Това буквално означава, че всичко, което Уран символизира ще „падне“. Като например самолетите – повишен риск от катастрофи, аварийни приземявания, в сравнение с предходните седем години! Някои космически програми ще бъдат „замразени“, ще има неуспешни изстрелвания на космически апарати. Сривове очакват и глобалния Интернет, вероятно поради претоварване, такива не са изключени и в електропреносните системи.

Науката ще се „приземи“, ще стане все по-зависима от корпорациите и бизнеса. В изкуството ще се наложат нови тенденции, класическото изкуство ще е в криза.

Природата също няма да остане безразлична към това събитие, земната кора ще се пука, ще тресе на места, на които скоро не е имало земетресения. В земетръсните райони очаквам да има силни земетресения над 8-ма степен по скалата на Рихтер. Вулканите ще се активизират, както и свлачищата. Климатът ще се променя драматично и по-бързо от очакваното, гръмотевични бури, резки промени в температурите, градушки, температурни рекорди – това е, на което ще бъдем свидетели.

Земеделието ще бъде в криза. Транс-националните компании ще се опитат да наложат ГМО продуктите, използвайки като коз промените във времето и създаването на селскостопански култури, които са по-устойчиви на влиянието на климата. Това е може би най-голямата опасност за човечеството.

Медицината ще продължи да се развива в технологично направление, ще бъдат създадени нови апарати за диагностика и лечение на болестите. Те обаче ще се съпротивляват и предполагам, че ще има епидемии (от нови или стари, добре познати болести), които ще бъдат заплаха за здравето на хората.

В политически план, напрежението ще бъде най-силно в страните разположени между 30 и 60-тия източен меридиан. Това са Украйна, големи части от територията на Русия, Грузия, Армения, Азербайджан, Турция, Сирия, Израел, Йордания, Ливан, Иран, Ирак, Саудитска Арабия, Обединени арабски емирства, Кувейт, Йемен, Джибути, Оман, Египет, Етиопия, Еритрея, Уганда, Малави, Сомалия, Кения, Танзания, Мозамбик, Зимбабве, Южна Африка.

Не във всяка от тези страни, но в част от тях, по границите помежду им, ще има напрежение, не са изключени и въоръжени сблъсъци (войни). Там където вече има конфликти, ще се изострят!

Ще се появят и нови политически лидери, в чиито платформи ще бъда заложена идеята за радикални обществени и финансови (осигурителни, данъчни) промени, водещи до просперитет. Малките етноси ще се борят за права и независимост.

Голямата дилема пред човечеството ще бъде свобода (Уран) или сигурност (Телец). Предвид слабостта на Уран в Телец, хората ще пожертват свободата заради сигурността, но няма да я получат, защото позицията на Уран в Телец е символ на несигурност.

И за да завърша с нещо положително, когато материалното не предоставя сигурността, от която хората се нуждаят, част от тях ще обърнат погледа си нагоре, към звездите!Comment Script

Коментари

;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P

This comment form is powered by GentleSource Comment Script. It can be included in PHP or HTML files and allows visitors to leave comments on the website.