Статии

Надежда или заплаха за човечеството е епидемията от коронавирус?

автор: Кирил Стойчев 02.03.2020 5146


koronavirus

На 27.02.2020 г. публикувах статия за разпространение на пандемията от коронавирус, в която разкрих астрологичния вектор за разпространение на заболяването по света. Днес 02.03.2020 вече са налице много потвърждения на тази астрологична теория

Сега извеждам в отделна статия информация за астрологичната символика свързана с разпространението на коронавирус Covid-19 и отговора на най-важния въпрос - за какво ни предупреждават настоящите събития?

Ако се вгледаме в астрологичната символика на знака Риби и съответния му 12-ти астрологичен дом и сравним с начина, по който коронавирусът се разпространява по света, ще видим много подобия. Те ни служат като отправна точка за откриване причините за заболяването, неговите последствия, местата където тепърва ще се появи и дори да открием дълбокия смисъл на всичко, което се случва в момента.

За тези, които не са запознати, ето какво символизира зодиакален знак Риби – вярата в Бога, религиите, сектите, манастирите, социалните служби, местата за изолация, болници, затвори, старчески домове, психиатрии, океана, далечни страни и презокеански пътувания, емиграция, заблуди, илюзии, тайни, жертва, сливане, безвъзмездно служене, даром, преодоляване на граници, както и хроничните и инфекциозни заболявания.

Епидемията от коронавирус безспорно е инфекциозно (лат. infectio - заразно) заболяване, което я поставя под един знаменател със знака Риби

Знакът Риби се управлява от Нептун, който в момента се намира в Риби и Юпитер (планета символизираща също религия, пътувания, в по-ново време и туризъм). Международният туризъм за развлечение е ново явление, преди 20-ти век, хората са пътували масово само с цел търговия или за да посетят светите места, били са поклонници, хаджии.

Когато поради неблагоприятни условия човек е трябвало да напусне родната страна, той е ставал емигрант, отивал е да търси нов живот далеч от родното място и само при редки поводи се е завръщал в родината си. Днес поради транспортните улеснения, хората пътуват много повече за развлечение (туристи) или дори и да живеят и работят в чужбина, поне един път в годината се завръщат по родните места.

Историята на разпространението на заболяването в Китай, Южна Корея, Иран и Италия можете да проследите тук

Очевидно е, че вирусът намира своите пътища за разпространение по места, символизирани от знака Риби - болници, секти, затвори, психиатрии, старчески домове, туристически и религиозни центрове!

Какви изводи можем да изведем от тези астрологични съответствия между пътищата за разпространяване на болестта и знака Риби?

Когато има световна пандемия като настоящата, това означава, че обществото е болно (на духовен план), има хронични проблеми, които от стотици години остават нерешени. Виждаме че вирусът, символично казано, атакува религията. Защо?

Религиите по цял свят са в огромен дълг към обществото, заради боричкането кой е по-велик, верен, истинен, пръв, по-близо до Бога и пр. Дребнави и незначителни за човечеството теми. Религията не изпълни своята роля да бъде духовен флагман и морален стожер на човечеството в епохата на научното развитие.

Във време на криза като тази хората ще търсят упование в храма, но няма да го намерят там, защото там е кухо, изпразнено от съдържание пространство. Мястото на духовността не е между стените на храма. Тя трябва да бъде във всяка човешка дейност, дали производство, дали услуга, дали образование, дали наука, дали управление - всичко трябва да бъде подчинено на морала и новият завет даден от Христос: „Да възлюбиш Бога и ближния като себе си“.

Едно от проявленията на Бога това е Природата и благата, които даром получаваме от нея – растения, животни, природни ресурси, вода – сега всичко това се продава за печалба, а ближния - това е човека, който е експлоатиран, за да може с труда си да извлече тези ресурси от земята срещу шепа пари. Всяко технологично развитие на обществото, без да е съпроводено с развитие на духовността, без любов, е обречено на провал, изграденото ще се срути. Това е голeмият урок, който всички ние трябва да научим от тази пандемия.

Живеем в края на епохата на Рибите и прехода към новата астрологична епоха на Водолея. Именно в тези епоха на Рибите човечеството трябваше да развие определени качества (милосърдие, пожертвователност, състрадателност, безкористност, смирение) и да установи вътрешна връзка с Бога, затова и религиите доминираха в развитието на човешкото общество в продължение на последните 2000 години (епохата на Рибите!)

Задачата не бе изпълнена и стана така, че хората, които ръководят нашата цивилизация в момента се намират като ниво на съзнание в епохата на Овен (2000 пр.Христа – до рождество Христово) - егоизъм, алчност, доминиране над другите, експлоатация на човека (робство), докато технологично ние влязохме в епопoхата на Водолей – развитие на науката и технологиите.

В резултат на това изградихме едно общество, в което най-много пари се дават за въоръжаване, преследва се печалбата, трупането на богатства и вещи, хората са водени от алчността (отглас от епохата на „златния“ Телец – 4000 г. пр.Христа) и егоизма.

Времето на преход между две епохи винаги е съпътствано от някакви катаклизми, особено когато става въпрос за преход към знак от неподвижния кръст, какъвто е Водолея. Показателно е, че коронавирус засяга тежко най-вече възрастните хора, символизиращи старото, епохата която си отива.

Дали сега се разиграва най-лошия сценарий и надигащата се пандемия от коронавирус ще се окаже айсберга, който ще потопи кораба на съвременния тип цивилизация, основана върху експлоатацията на хората и унищожението на Природата? Ако кризата, която се задава бъде преодоляна само с помощта на лекарства и ваксини, без да породи промяна в мисленето, ще последва друга, още по-тежка, ще е въпрос на време...

Настоящата епидемия може да е само последно предупреждение за нас и да успее да обедини цялото човечество (взаимопомощ) за борба за преодоляване на последиците от нея. Може да бъде последна надежда за преосмисляне на ценностите, които стоят в основата на политиката и бизнеса и за промяна съзнанието на хората на високи постове в държавното и корпоративно управление.

Всяка криза носи в себе си възможността за промяна към по-добро, ще се възползваме ли?

-------------------------

За тези, които искат да прочетат повече по темата за разпространението на коронавируса ето линкове:

  1. Възникване на епидемиятта
  2. Разпространение в Китай
  3. Съпоставка на коронавирус и грипен вирус
  4. Сходство с други вируси
  5. Начини за заразяване (вектори на разпространение на вируса от човек на човек)
  6. Астрологични вектори на разпространение на епидемията по света
  7. Мерките, които биха увеличили шансовете ни да останем незаразени от коронавирус
  8. Симптоми на болестта Covid - 19
  9. Странични ефекти на пандемията за света
  10. Какви са поуките от разгарящата се в момента пандемия

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ

ПРОГНОЗА ПО ДАТИ: КАК ЩЕ РАЗВИВА ПАНДЕМИЯТА

https://www.astrohoroscope.info/coronavirus-analiz-prognoza.htm

КАКВО СЕ СЛУВА

https://www.astrohoroscope.info/coronavirus.htmComment Script

Коментари

;-) :-) :-D :-( :-o >-( B-) :oops: :-[] :-P

This comment form is powered by GentleSource Comment Script. It can be included in PHP or HTML files and allows visitors to leave comments on the website.